URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
28 August 2012, 11:33

Reforma-dresură

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu doi ani în urmă, Curtea Constituţională nu era, în viziunea preşedintelui României, nimic altceva decât "pavăză pentru infractori". Fără nuanţe, fără excepţii, şi - mai ales -fără dovezi şi urmări juridice! Săptămâna trecută, susţinătorii aceluiaşi Traian Băsescu i-au decretat pe şase membri ai Curţii ca fiind nici mai mult, nici mai puţin decât "eroi"!

Dar s-a schimbat cumva componenţa Curţii în ultimii doi ani? Nici pomeneală! Toţi membrii, inclusiv cei şase protectori de infractori covertiţi la "eroism", sunt aceiaşi din 2010. Nou e doar că hotărârea de invalidare a Referendumului, luată cu votul decisiv al celor şase, l-a salvat pe Băsescu de la demitere. Atât.

Înaintea şedinţei CCR, l-am auzit pe preşedintele Curţii spunând cu privire la cvorumul fixat în timpul jocului (după votul de suspendare din Parlament) că praguri electorale ca în România există în 14 ţări UE, nominalizând între altele Germania şi Olanda. În realitate, în Germania există un cvorum de participare de 25% (nu de 50%, cum s-a pus la noi) şi unul de aprobare de 40%, iar în Olanda nu există deloc. Cum să-l cataloghezi, în aceste condiţii, pe fostul senator PDL cocoţat preşedinte de Curtea Constituţională fără ca în viaţa lui să fi fost judecător măcar o singură zi decât mincinos şi partizan politic?

După Referendum, batalioane de procurori s-au năpustit în satele ţării pentru a interoga oamenii dacă şi cum au votat, punându-i să jure pe Biblii, ca nişte inchizitori medievali. Ce deosebire o fi între ei şi asesorii populari din zorii comunismului, nu m-am prins. Dar să ne mai mirăm acum că în 2009, când coloane întregi de autocare duceau mineri la vot cu steaguri portocalii, nu s-a "autosesizat" nici unul?

Tot după Referendum am asistat la jalnica prestaţie a conducerii Consiliului Suprem al Magistraturii, al cărui plen a fost boicotat pentru ca nu cumva să ia act de demisia unei judecătoare numite ministru, dar şi la comentariile politice ale unui membru CSM care îşi etala centura neagră la karate provocând la bătaie o vedetă de televiziune anti-băsistă. Ce onoare, prestanţă şi imparţialitate au asemenea magistraţi?

În condiţiile date, trebuie admis că CCR a invalidat Referendumul respectând "litera legii", dar şi adăugat că situaţia a fost tranşată batjocorind spiritul legii, sfidând regulile democraţiei şi spulberând orice iluzie de independenţă a justiţiei.

Proaspăt reînscăunatul preşedinte al României s-a lăudat mereu tocmai cu reformarea justiţiei, prin justiţie înţelegând mereu procuratură. După ce a înfrânt voinţa părţii active a cetăţenilor cu metode mult sub prezumţia de legalitate, băgăm însă de seamă că n-a reformat-o. A dresat-o.

În final, o provocare la neuitare: câţi procurori vor demisiona dacă nu vor proba "frauda masivă" acuzată după Referendumul organizat, dar "pe surse"? Punem pariu că nici unul, fiindcă peste toate se va aşterne uitarea şi vechile scandaluri vor fi acoperite, atât de româneşte, de altele, nou-nouţe?...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
@.
Pai sigur ca nu ai scris tu articolul, ca nu e portocoliu diareic ca tine! Tu doar postezi ineptii si improsti cu *; nu e de ajuns ca te balacesti in el! "Sugerezi" ca se ascund adevaruri doar de tine stiute; "stii tu, dar nu vrei sa spui". Demonstreaza ce ai de spus prin fapte (pe intelesul tau: pune lista pe forum) si abia dupa aceea ai dreptul sa critici. Insinuarile astea sunt de prost gust si denota proasta crestere. Dar ce ma mai mir?! ... doar te cunosc deja!
Postat 30 August 2012, 11:25 de Oradean
@oradean
Nu mie mi te adresa, scursoare, n-am scris eu ,,articolul'' !
Postat 30 August 2012, 08:53 de .
Întrebare
Domnule jurnalist? Credeţi că la referendum au votat"pe bune" toţi cei care, se susţine de către unii, au participat ? Oare toţi au votat de bunăvoie, din spirit civic?
Postat 29 August 2012, 15:30 de Sargon din Veneţia
abrudan cel vopsit criszj
da, ma, nenorocitule, asa sa poti tu manca.... asa cum toate vor fi acoperite "romaneste" ! fir-ai al draqu, de slinos ! pai dreptul la vot si la boicot electoral este unul asigurat prin lege, la fel ca si in oricare stat din UE. de fapt, care-i problema ta, unsurosule ?
Postat 28 August 2012, 20:28 de Valhalla-Asgard
"româneşte"
Măi Körös eşti doar un fan al puiului de general de secu Mircea Badea, Q.E.D. Nu îţi mai explic nimic fiindcă e inutil. Eşti după cum am mai spus, INEDUCABIL. Vreau doar să îi semnalez şefului tău, Depanatorul şi fostei lui secretare Rozsi, că tu Körös Arpad, nu reprezinţi românii, în nici un caz nu ai vreo influenţă asupra românilor normali la cap şi în consecinţă să oprească finanţarea că e fără sorţi de izbândă.Eşti doar un biet servitor cu complexe intratabile de inferioritate, care scrie pe cîteva tichete de masă, la cererea plătitorului. Nu m-aş mira ca la următoarea legislatură să fii cel mai înfocat băsist.......Pocrouţule
Postat 28 August 2012, 18:42 de pistike
Exagerari
"Batalioane de procurori s-au napustit..."Batalionul este o suma de companii,compania e o suma de plutoane,plutonul e o suma de grupe."Napusteala" cu pixul sau tastatura vede-se ca-i molipsitoare.
Postat 28 August 2012, 17:17 de gyorgy tozser
Coruptii la parnaie
Cu doi ani in urma cine ar fi crezut ca A.Nastase ar putea ajunge in puscarie ? Din fericire justitia se schimba in bine. Justitia si doar ea ne poate scapa de judecatori,procurori,politisti,politicieni,doctori,functionari...corupti. Sa-i dam o sansa si noi cei corecti vom castiga.
Postat 28 August 2012, 17:07 de Paul
@.
Mai cantitate infinitezimala, iar te-ai reactivat si ai inceput sa faci pe rasa ariana pe aici? Daca esti destept si grozav, publica tu lista aia, nu doar sugera s-o faca "cineva". Dar cred ca inteleg de ce n-o faci: tu nu esti "cineva", ci esti doar un biet nimic portocaliu.
Postat 28 August 2012, 16:48 de Oradean
Adriane, tu tot un gunoi ramai ?!
Magistral articol ! Poate fi dat ca exemplu de ,,asa nu !'' la scolile de jurnalism ! Un mic amanunt lipseste : care era componenta CCR atunci cand Presedintele Basescu a numit-o ,,pavaza pt. infractori'' ! Daca cineva ar publica lista judecatorilor de atunci articolul ar arata adevarata (dez)orientare politica a ,,ziaristului'' a. c.
Postat 28 August 2012, 16:02 de .
pcr
era mai bine sa ne indepartam de UE?in toata lumea sint plecati la munca cam 3 miloane de cetateni romani pe care actuala guvernare nu-i recunoaste dar banii carora contribuie la PIB-ul romaniei,acest parlament cu membrii sai penali nu sint mai presus de lege si istericalele lui cacarau nu impresioneaza pe nmeni,atacurile la institutiile statului au slabit economia iar pe plan extern sintem priviti iar ca pe vremea lui Ilci,asa ca tov.Cris poate continua cu sustinerea adunaturii de doctori si repetenti din actualul guvern,tot inainte tovarasi pina la distrugerea romaniei si indobitocirea populatiei cu tot felul de mesaje populiste
Postat 28 August 2012, 14:09 de luky
Magistral
Magistral articol!
Postat 28 August 2012, 13:21 de Montesquieu
Gura pacatosului...
"Cu doi ani în urmă, Curtea Constituţională nu era, în viziunea preşedintelui României, nimic altceva decât "pavăză pentru infractori"" BASESCU - CLARVAZATOR ???!!! GURA PACATOSULUI ADEVAR GRAIA !!!
Postat 28 August 2012, 13:11 de Nick
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON