URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 04 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 August 2010, 09:56

Pavilionul canceroşilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă s-ar fi respectat principiul "omul potrivit la locul potrivit", tragedia de la Maternitatea Giuleşti putea fi evitată. Mă gândesc la fostul nostru prefect Ghiţă Sârb care ca jurist plimbă hârtii prin Ministerul Sănătăţii în loc să facă ceea ce ştie mai bine: să monteze instalaţii de climatizare. Că doar e frigotehnist!

Eu cred că lipsa de personal nu e o scuză pentru cele petrecute. Dacă în loc de o asistentă lucrau cinci pe schimb, secţia de terapie intensivă tot nesupravegheată ar fi fost, pentru că în şcolile noastre de medicină se predă orice numai omenia nu.

E îngrijorător că numărul medicilor scade, dar asta nu numai pentru că pleacă din ţară, ci fiindcă se mănâncă între ei. Fiecare manager numit politic s-a preocupat până acum doar să plătească poliţe duşmanilor, nu să facă lucrurile să meargă, iar din lupta asta de orgolii cei care pierd sunt invariabil pacienţii.

Cât despre îndemnul preşedintelui de a-i alunga pe medici, nu e vorba de complexul unui chiulangiu în faţa tocilarului, ci de un calcul cinic. Cum domnia sa se tratează la Viena, îi convine să dea acolo peste un bun medic român, cu care poate bea o cafea îmbunătăţită la vizita de dimineaţă, sau să poată ciupi o asistentă nurlie pe care foamea a alungat-o din ţară.

Când Primăria Oradea a propus construirea unui Centru Oncologic ultramodern, ghici cine s-a opus făţiş? Tocmai un domn care a depus jurământul lui "Hypocrit": doctorul PDL-ist Nicuşor Lepădatu. Pun pariu că acest proiect va avea multe cuie bătute în talpă, pentru că foşti şi viitori manageri au interese care nu coincid cu cele ale populaţiei. Iar cel mai elocvent exemplu e cel al tomografului de la Judeţean, mai tot timpul defect pentru ca pacienţii să poată fi trimişi la privat.

La preluarea gestiunii Spitalului Judeţean am aflat că fostul manager, doctorul Florian Bodog, a cumpărat hârtie igienică pe şase luni. Să fie un simplu şmen sau omul o fi fost un vizionar, dându-şi seama că în sănătate vin vremuri căcăcioase?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7308 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON