URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
20 Martie 2012, 17:15

Matei nu-i prost

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

ANRSC-ul lui Mircea Matei a hotărât ridicarea licenţei CET-ului. Şi nu oricum. Haidamacii trimişi de orădeanul nostru în control au dispus remedierea neregulilor până în aprilie, dar anularea licenţei au şi decis-o cu o lună mai devreme. Şi uite-aşa, acest Rege Lear portocaliu vrea să văduvească Oradea de 77 milioane de euro, bani de la UE pentru modernizarea CET-ului. Iar astfel de acţiuni jegoase vor continua, pentru că la indivizi de teapa lui Matei singurul lucru pozitiv e probabil RH-ul.

Spectaculos este că manevra asta s-ar putea să nu aibă un substrat politic. Anularea licenţei ar fi avut impact mult mai mare chiar înainte de alegeri, or până atunci toţi orădenii apucă să înţeleagă ce porcărie a făcut Matei. Iar gestul marelui preşedinte de la ANRSC nu-i încântă nici măcar pe PDL-iştii de aici, căci după încă două-trei Mateisme de genul ăsta există riscul să nu mai primească voturi nici de la amante.

Graba cu care licenţa CET-ului a fost retrasă, exact înainte de şedinţa Consiliului Local care urma să decidă strategia de termoficare, pare să fie dictată mai degrabă de interesele economice ale unor firme foarte private, care ar cam pune mâna pe termocentrala oraşului şi i-ar da gazul lor la păpat.

Matei, deci, nu-i prost. Îşi dă seama că dacă se schimbă regimul, oricum înţarcă bălaia. Hai, că se mai descurcă un an-doi cu ce a agonisit, în special dacă mai şi vinde ceva sticle goale. Dar după aia? Deci, e bine să ai o firmă prietenă care să-ţi găsească o sinecură. Pentru că, la cheful lui de muncă, nu-l văd capabil să presteze altă meserie în afară de cea de muşiţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
?
@oradean: LA REVEDERE, DRUM BUN!
Postat 26 Martie 2012, 00:10 de dante
usurel
O fi Matei coada de topor, dar nici voua ,stimati liberali, nu va dau niciun vot. Prefer PP-DDD decat sa pun stampila pe niste oameni la care ura, razbunarea, ranchiuna si golania nu are limite. Am mai vazut chestia asta la taranisti. Asa ca stimabililor, Dan Diaconescu ma asteapta. Si nu plec singur. ha,ha,ha.
Postat 25 Martie 2012, 20:56 de oradean
@gyorgy tozser
mah filozofu' lu' peste... te incalcesti in prostie. dar de udemeristii care blocheaza dezvoltarea aeroportului si implicit a orasului ce zici, ce merita ? ca pe cris baa... degeaba il intrebi, se face ca nu aude. poate ne spune nea chirila mai multe.
Postat 24 Martie 2012, 07:54 de abet
legea-i lege
Daca-i aplicat legea este O.K..daca te dai mare nu-i in regula..@SAFE nici boovanu nu are scapare..
Postat 24 Martie 2012, 03:35 de cristinica
Unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!
Ca sa-ti roseasca obrazul, inainte de toate, trebuie sa-l ai. In cazul Matei, nici Dumnezeu nu mai poate face nimic, nu are cu cine.
Postat 23 Martie 2012, 21:08 de SAFE
LEPRA de JIDVEI!
Tot ce emana de la individu asta e ca o boala.Se spune ca roata se invarte. Mai mult"OT" decat "PATRI".asta este numai si numai pentru el, Asteptam cu interes sa-si rupa grumazu! Cand era licean umbla cu para.....puiu de securist.... Ii dorrim un sfarsit prin care sa-si ia plata - toata odata-pentru toate relele. NU MAI E MULT PANA ATUNCI!
Postat 22 Martie 2012, 08:50 de Goghitel
MATei
Matei nu-i prost.Dar nici prea destept.Putintel ridicol,dar mare patriot!
Postat 21 Martie 2012, 20:49 de gyorgy tozser
DNA
Matei, ATENTIE MARITA: vine DOSARUL!
Postat 21 Martie 2012, 12:38 de DeNeA
In tot binele si un rau
In ragazul acordat prin suspendarea licentei poate se prinde si cineva ca mircea matei "vrea sa sparga" pnl-ul prin punerea de bete in roate. Posibil, nu sigur, insa e posibil. :)
Postat 21 Martie 2012, 12:13 de @matei mircea
In tot raul si un mic bine
In ragazul acordat prin suspendarea licentei poate se regandeste strategia gaz versus carbune
Postat 21 Martie 2012, 11:42 de matei mircea
in zeghe cu matei!
buna!!! mare gunoi acest matei! la parnaie cu el
Postat 21 Martie 2012, 10:27 de sing
parere unanima
Ba da, @observer@, au mai fost stiri in care toata lumea care comenteaza sa fie de aceeasi parere...stirile privitoare la criminalul Vuscan. Probabil sunt cam de aceeasi teama, MM si vicontele Vuscan.
Postat 21 Martie 2012, 07:24 de claudiu
La carciuma e inca deschis Matei!
Adevarul e ca nu-mi aduc aminte cand a mai fost o stire unde cam toata lumea care comenteaza e de aceeasi parere. Matei... mai.... ai probleme :))) Mai bine te duci la carciuma!
Postat 21 Martie 2012, 00:38 de Observer
hmmm
OK, firma(firmele)privata(private)pun mana pe CET si mai departe? ca oricum trebuie facuta o retehnologizare, o modernizare, ceva! de unde vor avea bani? Singura solutia a PMO este sa conteste si sa mearga pana in panzele albe, adica(sper)noiembrie 2012, dupa care toate vor intra pe un fagas normal!
Postat 21 Martie 2012, 00:09 de TDS
bravo
Bravo @Dana din Pustie@
Postat 20 Martie 2012, 22:36 de claudiu
PDL se schimba....in mai rau
Nu e decat un semn de disperare ce face el. Sobolanii pleaca primii. ! PDL incearca sa se reinventeze in tot felul de miscari, partide, partidute. Isi schimba hainele. Sau se privatizeaza. Ce credeti ca inseamna gazele de sist? Rosia Montana? Sau nu.....CET???
Postat 20 Martie 2012, 22:35 de daisycutter
Cantaretu Papagal
Ba dati-mi voie sa va contrazic! Niciodata un bihorean ( de orice culoare)propulsat politic nu a "excelat"prin atata nesimtire, incapacitate, meschinarie, sete de razbunare, prostie,idiotenie, lipsa de caracter, promiscuitate, prostitutie, alcoolism, incompetenta, gretosenie, libidinosenie . Se vede limpede dezinteresul public si este evidenta folosirea functiei pentru razbunarile unui neputincios impotent si alcoolic. Se cere destituirea lui! Un motiv ar fi incompatibilitatea din perioada 2009-2010 cand a cumulat o functie publica cu functia politica de secretar general al PDL Bihor incalcand flagrant Legea 161 si legea 188! BOLO, TREBUIE SA SESIZEZE PARCHETUL SI PRIMUL MINISTRU REFERITOR LA ACEST ASPECT! Speram ca acesta a fost "cantecul lebedei" pentru aceasta creatura care seamana din ce in ce mai mult cu un TROLL!!!! Trimiteti-l sa-si reia slujba de "gurar" pa la nunti, la plata cu ora in vin
Postat 20 Martie 2012, 20:42 de Dana din Pustie
Matei _I_
e subiectiv articolul... dar ne place! Ne place, place! Spre binele lui Matei... mai bine nu revine vreodata din Bucuresti, iar PDL-ul ar trebui sa-l excluda din partid, just to save some face.
Postat 20 Martie 2012, 18:30 de Observer
Deseul...
Se pare ca in Oradea, PDL-ul a devenit sinonim cu Partidul Deseurilor Locale ! Din pacate majoritatea celor pusi pe functii, aici sau la centru, nu-si justifica prin nicio calitate pozitia, ba dimpotriva..(Blaga,Filip, Matei &gasca ar putea lua exemplu de la UDMR_isti!). Lipsa evidenta de "personalitati" este demonstrata sugestiv de criza candidatilor lor pt. primarie si acceptarea traseistului (Nomina odiosa) la CJ Bihor. Dixit.
Postat 20 Martie 2012, 18:30 de tudorel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON