URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
24 Septembrie 2013, 08:22

Hai la teatru!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luaţi-vă costumele de la curăţătorie, văcsuiţi-vă încălţările, faceţi eventual şi o baie, de aveţi apă caldă, şi haideţi la teatru! Avem şi noi în sfârşit o manifestare internaţională care ar trebui să ne scoată din casă, fără ca pentru asta să fim momiţi cu bere la doză şi mici de Selgros.

De ceva vreme orădenii au redescoperit drumul spre teatru. E o distracţie scumpă pentru contribuabili, dar şi până acum se cheltuiau o grămadă de bani, cu mai puţin folos. Interesant este că, deşi în proporţie de 95% spectatorii sunt orădeni, Teatrul ţine de Consiliul Judeţean, de parcă cei din Galoşpetreu şi Nimăieşti ar lua cu asalt lojele, confundând stalul cu staulul.

Cred că CJ-ul ar trebui degrevat de aceste activităţi sâcâitoare, gen Teatru şi Filarmonică, care tulbură somnul şefilor de acolo. Priviţi faţa emaciată de efort a domnului Kiss, de exemplu, şi vă veţi da seama că efortul supraomenesc de a veni 30 de minute pe zi la serviciu începe să lase urme!

Am avut curiozitatea să văd cam cine a dat cu banii pentru ca Festivalul de Teatru Scurt să iasă bine. Şi am rămas surprins că tocmai Consiliul Judeţean, adică "tata Teatrului", a rămas repetent la acest capitol. Nu pot să uit că aceiaşi strategi din Parcul Traian au găsit biştari pentru un fantomatic campionat de fotbal în care jucătorii au trei metri de elastic la budigăi.

Vă recomand să daţi năvală la Festival. Spre deosebire de scenele făcute de politicieni la televizor, aici puteţi vedea lucruri făcute de adevăraţi profesionişti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
West market & real show
Hai la piata, strigatura ! Cele mai bune culturi poti sa bagi acum in guri ! muraturi !
Postat 25 Septembrie 2013, 21:20 de cultura e muratura
fotbal... in budigai
la 'meciul' dintre CJ vs PMO, castigatoare a iesit.... Poli Tm !
Postat 25 Septembrie 2013, 07:55 de camarila regala"
Intrebati Auditul CJB
,,Am avut curiozitatea să văd cam cine a dat cu banii pentru ca Festivalul de Teatru Scurt să iasă bine. Şi am rămas surprins că tocmai Consiliul Judeţean, adică \"tata Teatrului\", a rămas repetent la acest capitol.,,
Postat 24 Septembrie 2013, 22:18 de Queen Victoria
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON