URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Aprilie 2013, 08:50

Consiliul Judeţean şi Aeroportul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ştiam de ceva vreme că fondurile pentru modernizarea aeroportului din Oradea sunt ca rezolvate. Ba chiar am prezis că, la aflarea veştii, cei care vor ieşi cu comunicate pompoase vor fi şefii de la Consiliul Judeţean, nu cei care l-au trimis pe Marcel Boloş în Capitală cu sarcină să facă rost de bani pentru Bihor.

Pentru cei care cunoşteau întreaga poveste cu banii pentru aeroport este clar că meritul obţinerii fondurilor e la alţii, nicidecum la cei care prestează la staţiunea balneară condusă acum de domnul Cornel Popa. Şi e ghinionul nostru, al tuturor, că actualii şefi de la Judeţ, de toate culorile politice, n-au influenţă mai mare la Bucureşti.

Etapa cu construcţia pistei poate că va fi gestionată de Consiliul Judeţean. Dar urmează partea cea mai complicată: aducerea operatorilor, adică a companiilor aeriene fără de care întreaga şandrama nu este altceva decât o platformă betonată pe care aterizează ciorile.

Eu cred că atunci va fi momentul ca aeroportul să fie cedat Primăriei Oradea. Aşa cum CJ a renunţat la gestionarea Spitalului Judeţean pe motiv de incapacitate managerială, aşa cum a cedat temporar şi Teatrul pentru a fi renovat, tot aşa va trebui să lase şi aeroportul pe mâna altora mai vrednici, căci miza e prea mare. Şi nu-i văd capabili să administreze un aeroport în care vreme de 23 de ani n-au fost în stare să înlocuiască nici măcar femeia de serviciu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
ei as
Oradean iar esti prost. crescut ..o sa te ia pe tine cineva in seama, vezi de lungu nasului vai mama ta de plicisit cum le stii tu pe toate...ca un bolovan
Postat 07 Mai 2013, 08:52 de xy
RE: un oradean
Poate ai fi vrut să spui la călcâiul lui Bolojan, că doar glezna lui e pe post de gât. Apoi o să mai vedem cine îi înţeapă călcâiul şi cine îl strânge de gât. Dar ai şi dreptate, poţi să-l subestimezi pe Popa, dar e ciudat că-l supraestimezi pe Bolojan. Nu de alta dar dacă te uiţi la amândoi tragi o concluzie - se completază reciproc.
Postat 05 Mai 2013, 15:55 de TAMTAM
un oradean
Alcoolicul de a CJ nici daca mai traieste 10 vieti nu ajunge la nivelul gleznei lui Bolojan!
Postat 04 Mai 2013, 16:14 de un oradean
Vești „bune“ de la guvern: impozitul forfetar se va aplica de la 1 iulie !
Ministrul pc pentru imm-uri și turism, maria grapini a anunțat că impozitul forfetar se va aplica din 1iulie a.c.. Impozitul forfetar va viza unele servicii, precum pensiuni, hoteluri, restaurante, saloane de înfrumusețare sau spălătorii auto, cuantumul urmând să fie stabilit după discuții cu patronatele de profil. Impozitul urmează să se aplice ca procent dintr-un venit standard pentru fiecare domeniu. Hotelierii afirmă că introducerea impozitului forfetar nu ar fi decât o taxă în plus pentru hoteluri și pensiuni, stimulând evaziunea și munca la negru.
Postat 02 Mai 2013, 12:54 de anticomunist
PRESEDINTE
Antonescule ! Cu Popa Cornel , Balaciu , Peti ,etc vrei sa castilopigi prezindentialele din 2014 !? La Sfantu asteapta !? Nu o sa castigi nici un colegiu in Bihor !?Leapada-te de interlopi si atunci o mai vedea .
Postat 01 Mai 2013, 17:57 de ALEGATOR
De ce-am plecat de langa voi...
De ce-am plecat de langa voi ,de ce-am plecat de-acasa ....Pai de asta .Au ajuns mitocanii sefi pe liberalism si comunistii fac pe liberalii.Din aceasta inversare a se intelege ,,amalgam'' va iesi un produs contra naturii ce duce la anarhie daca ea nu este deja instaurata .Interlopii au pus mana pe politicieni ,ii sustin financiar ei devenind snatajabili.Unica sansa la 4 ani o mai avem ,deci mai avem 3 ani de rabdat .De ce-am plecat de langa voi ,de ce-am plecat de-acasa ....Pai de asta .
Postat 01 Mai 2013, 07:57 de BOT
AEROPORTU
JENANT.PARCA SUNTETI IN ANII 80.POATE NE SI SPUNETI VOI CE NE LASATI SA POSTAM.VEZI CA BOLDOJAN ITI CERE BANII INAPOI ACTIVISTULE. ATI DEVENIT MAI RAU DECAT CAN-CANUL.
Postat 30 Aprilie 2013, 21:19 de RADU
DARNIC
VEZI DOMNULE AUTOR CA ITI CERE BOLO MALAIUL INAPOI DACA NU PORNESTI FURTUNA.DE CE NU S-A FACUT AEROPORTUL PANA A VENIT POPA LA CJ? PE BOLOJAN PANA LA DUS POPA LA BUCURESTI SE PLIMBA DOAR CU RATA DE ALEJD SI VINDEA BISCUITI.
Postat 30 Aprilie 2013, 21:13 de ACTIONAR
spagar
Chirila,vezi ca iti cere Bolojan banii inapoi.De ce nu a obtinut Bolojan banii pana cand a venit Popa la CJ? Tu esti un securist de profesie,pe cand prognozezi ca vine valul pe Bolojan sa-mi demoleze blocul de pe Sovata
Postat 30 Aprilie 2013, 21:06 de actionar
Fără perseverenţa lui Gigi nu ar fi fost nici măcar aeroport la Oradea
Vrednică ar fi privatizarea, prin crearea unui SA deschis, dar cu sarcini tipice comanditei pe acţiuni ... fără CJ şi fără Primnărie, că am văzut în timp cât de bun management cunosc funcţionarii şi liderii locali politici, veniţi parcă de pe altă lume când e vorba de eficienţă şi eficacitate.
Postat 30 Aprilie 2013, 19:21 de Carp III
Balbajan da mai mult !?
deci, Mirceo, sa intelegem ca Popa Cornel a refuzat mana intinsa de tine (intinsa dupa spaga, se intelege !), in timp ce Balbajan cotizeaza ca lumea la gasca voastra de santajisti, asa-i ?
Postat 30 Aprilie 2013, 16:13 de Bear Grill
multe stiu unii
UNII STIU MULTE ... DAR NU SPUN NIMIC
Postat 30 Aprilie 2013, 15:54 de jeu
aeroport ... vise
Aeroportul a fost modernizat in cel mai infect mod posibil, de afara horror ceva gen aeroport provincial din Tajgikistan in 2011-2012 sa modernizezi in aeroport in halul asta, pe bani grei mi se pare incredibil, dar cu Pascu, si alti mafioti cu state vechi pe acolo, no sa avem 3-4 zboruri internationale din Oradea niciodata ... din nefericire
Postat 30 Aprilie 2013, 15:52 de oradean
Popa Cornel scapa-te....
Popa Cornel ,scapa-te de prieten ,ca de dusmanii tai avem noi grija.!!
Postat 30 Aprilie 2013, 13:24 de Sfetnic
TEPARUL LUI POPA CORNEL
TEPARUL PETI ALIN DE LA ARR BIHOR zdreanta asta de peti ,asta-i un gunoi notoriu.care a comis toate infractiunile cuprinse in CODUL PENAL,de la trafic cu alcool,inselatorie,camatarie ,furtisaguri,o ingropat-o pe maica-sa cu dosare penale pe rol pentru trafic cu alcool,a luat asupra sa faptele \"fiului iubit\" ca sa-l scape de puscarie pe excrocul asta,.S-A spuna zdreanta cum a luat casa prin activitati de camatarie de la d-l BALACIU ,constructia unde a functionat localul EGUSSTO..ZDREANT-O CE ESTI de ce nu i-ti platesti datoriile ,treznite-ar dD-ZEU ,cand ai de gand s-a dai banii la d-l PETRE TOPOGRAFUL{aprox.20000 euro},la MATEI MUNTEANU {APROX60000 EURO},urmeaza datoria la DAN LIVIU (DANEZU),o datorie destul de consistenta (,aprox.11800 euro),dar la GHIULA (ISTOC REMUS) CAND AI DAI BANIICARE IAI CHELTUIT IN CAMPANIE PENTRU CUMPARARE DE VOTURI APROX 20000 EURO ,urmeaza datoria la DORU FOLTUT (DAM-u)=8000 ron ,Deasemenea ar trebui s-a achiti datoria catre DANU MOTU din DUMBRAVANI DE LA CARE AI LUAT TRACTORUL SI NU LA-I PLATIT, APROX 18000 R0N ,ai cumparat camionul de la LUCA din BRADET si nu ai mai dat banii pe el (aprox.6000 RON) ,atunci urmeaza TIRBAN GUSTI cu pensiunea din BRADET ,AI LUATDE LA EL CHERESTE ]
Postat 30 Aprilie 2013, 13:03 de TEPUITII
Unul din ,,consilierii lui Popa Cornel
TEPARUL PETI ALIN DE LA ARR BIHOR zdreanta asta de peti ,asta-i un gunoi notoriu.care a comis toate infractiunile cuprinse in CODUL PENAL,de la trafic cu alcool,inselatorie,camatarie ,furtisaguri,o ingropat-o pe maica-sa cu dosare penale pe rol pentru trafic cu alcool,a luat asupra sa faptele \"fiului iubit\" ca sa-l scape de puscarie pe excrocul asta,.S-A spuna zdreanta cum a luat casa prin activitati de camatarie de la d-l BALACIU ,constructia unde a functionat localul EGUSSTO..ZDREANT-O CE ESTI de ce nu i-ti platesti datoriile ,treznite-ar dD-ZEU ,cand ai de gand s-a dai banii la d-l PETRE TOPOGRAFUL{aprox.20000 euro},la MATEI MUNTEANU {APROX60000 EURO},urmeaza datoria la DAN LIVIU (DANEZU),o datorie destul de consistenta (,aprox.11800 euro),dar la GHIULA (ISTOC REMUS) CAND AI DAI BANIICARE IAI CHELTUIT IN CAMPANIE PENTRU CUMPARARE DE VOTURI APROX 20000 EURO ,urmeaza datoria la DORU FOLTUT (DAM-u)=8000 ron ,Deasemenea ar trebui s-a achiti datoria catre DANU MOTU din DUMBRAVANI DE LA CARE AI LUAT TRACTORUL SI NU LA-I PLATIT, APROX 18000 R0N ,ai cumparat camionul de la LUCA din BRADET si nu ai mai dat banii pe el (aprox.6000 RON) ,atunci urmeaza TIRBAN GUSTI cu pensiunea din BRADET ,AI LUATDE LA EL CHERESTE ]
Postat 30 Aprilie 2013, 12:51 de TEPUITII
CLAR
am incercat sa postez alte opinii nefavorabile articolului, dar nu ma lasa sa postez. E clar o manipulare.
Postat 30 Aprilie 2013, 12:06 de mimi
fals
falsificatorii. Nu publicati ce nu va convine!
Postat 30 Aprilie 2013, 11:59 de marcus
Popa Cornel....
Popa Cornel s-a inconjurat de ,,interlopi '' ia facut mari dir ectori si acuma se mira ca Bolojan ii intorce spatele .
Postat 30 Aprilie 2013, 11:06 de USL-IST
Bolojan e singurul in stare!
Corect! Bolojan e singurul om capabil sa rezolve probleme aproape irezolvabile, dupa cum a demonstrat-o pana acum si o va face pana la finalul mandatului, asta-i sigur. De aia il si injura gramada de tarani obisnuiti sa balteasca pe ulitele natale, carora nu le trebuie nici parcari, nici parcuri, nici caini in adaposturi normale si nu pe strazi, nici cosuri de gunoi pe fiecare drum, nici curatenie, nici piete civilizate, nici sosele rapide, nici poduri, nici canalizare in centrul orasului, nici cet nepoluant, nici cladiri de patrimoniu cu fatadele reconditionate, nici malurile crisului circulabile samd. Toate astea se vad! Si sunt numai o parte...
Postat 30 Aprilie 2013, 10:20 de mihnea
statiunea balneara
De acord cu ce spune Mircea Chirila , da` ma roade o intrebare : ii razbel intre Popa si Bolojan ?!
Postat 30 Aprilie 2013, 09:30 de cartita
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON