URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 01 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
20 Decembrie 2011, 10:23

Bolojan versus Vuşcan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bolojan l-a numit pe Horea Vuşcan măscărici şi băiat de bani gata. Dacă în ce priveşte chestia cu "de bani gata" are dreptate, ţinând cont ce consum ridicat are junele Vuşcan, cu "măscăriciul" a dat-o în bară. Pentru că numai măscărici nu poţi fi numit când ai la activ uciderea a trei unguri.

Adevărul e că pe primar îl lasă nervii când vede că singurul său opozant local este şeful unui partid ai cărui membri sunt mai puţini decât prietenii de pahar pe care Horică îi are într-o singură seară la crâşmele de sub Pasaj.

UDMR-ul nu mai deschide gura în faţa primarului de când acesta le-a astupat-o cu regii mănoase ca Apă-Canal sau cu secţia cimitire a RAPAS. Pesediştii stau şi ei în banca lor de când şefii au fost la rândul lor răsplătiţi cu niscaiva demnităţi, iar PDL-ul e practic inexistent de când vo(d)calul Mircea Matei a plecat la Bucureşti.

De înţeles, deci, că edilului şef i-a sărit ţandăra când Vuşcan a profitat de nemulţumirile ioşioţilor după scumpirea gigacaloriei. Frustrarea lui Bolojan e cu atât mai mare cu cât ştie că tocmai prin preţul preferenţial oferit celor din Ioşia se află în afara legii. Primăria nu poate subvenţiona preţul gigacaloriei decât din venituri proprii, altfel va veni peste el şi Prefectura, şi Camera de Conturi.

În ce priveşte lupta între Bolojan şi titanul politic Vuşcan, nu pot trage decât o amară concluzie. Dacă toţi tinerii activişti sunt de teapa lui alde Horică, putem, fără regrete, să tragem apa pe viitorul luminos al naţiunii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
31 Comentarii
BOLOJAN
MERCEDES A PLECAT DIN ORADEA LA KECSKEMETH DIN CAUZA LUI petru filip
Postat 31 Decembrie 2011, 17:46 de DAN
BOLOJAN
BOLOJAN E SINGURUL PRIMAR CARE TINE LA ACEST ORAS, CARE NU TRATEAZA ACEST ORAS CA UN FANARIOT CUM A FACUT GUNOIUL DE PETRU FILIP. MERGETI SA VEDETI CE ZONA IND ARE ARADUL. PT CA NU L AU AVUT PE TIGANUL DE PETRU FILIP
Postat 31 Decembrie 2011, 17:45 de DAN
mesaj
Domnilor, noi cei din Iosia stam fara apa calda acum, in preajma Revelionului, si pe voi va f..... fabrica de ulei! Logica, nu gluma!
Postat 29 Decembrie 2011, 12:51 de CALIN
Ora adevarului.
Cred ca a sosit momentul ca institutiile statului sa verifice prin ce imprejurari Vuscan tatal si fiul au devenit bogati. Cu totii ne amintim ca a existat in Oradea o fabrica de ulei, dar nimeni nu a dat socoteala pentru falimentarea ei. Domnule primar, aduceti acest infractor la ora adevarului!
Postat 28 Decembrie 2011, 23:40 de safe
mesaj
Dle Chirila, eu stateam fara apa calda in ajun de Craciun din cauza lui Bolojan si dumneata imi vorbesti despre.....Vuscan. Curata gazetarie!
Postat 26 Decembrie 2011, 15:10 de Felicia
mesaj
Problema nu e Vuscan, nu el este acela care doreste iosia la cet, problema e Bolojan care incepe sa capete o aureola dictatoriala! Mitel
Postat 24 Decembrie 2011, 10:09 de Mitel
Vuscan si Bolojan
D-le e o problema : in enciclopedic n-am gasit nici bolojan , nici vuscan . La urma urmei ce naiba inseamna cei doi termeni ?! Traiasca Revolutia Romana !
Postat 22 Decembrie 2011, 23:43 de cartita
Calm, domnule primar!
Intelepciunea trebuie cautata la intersectia inteligentei cu toleranta si cumpatarea. Vuscan nu are cum sa o gaseasca, dar Bolojan, cel putin dupa varsta si functie, putea gasi macar calmul necesar ignorarii unui individ aflat intamplator in libertate.
Postat 22 Decembrie 2011, 15:20 de safe
Vuscan
Acu un an parca primarul zicea ca Vuscan e singurul ecologist de care asculta in Oradea, ca doar pe el il respecta. Acuma probabil ca au intrat in jocul de glezne de dinainte de alegeri si se prefac ca se ataca, ca sa credem noi ca cu ei se termina discutia despre problemele orasului. Poanta e ca Vuscan va candida pentru consiliul local pe lista USL, cu care partidul in care e acum face o alianta electorala. E chiar comic cum isi fac servicii reciproc cei doi, care fac parte de fapt din aceeasi gasca care a condus Oradea de 22 de ani si o va conduce for ever.
Postat 22 Decembrie 2011, 09:38 de Karate Kid
BUBA
Cand Domnul Primar Ilie Bolojan a coborat din Turnul sau de Fildes sa-l numeasca pe Vuscan junior "mascarici",e BUBA.Domnul Primar a comis greseala de a ataca nu subiectele expuse ,preferand sa expuna date /aprecieri despre portavocea subiectelor.Tinerii ingineri sovietici deja-s mai inspirati in materie de psihologia maselor.Domnul Bolojan dovedeste ca nu stie sa comunice,ceea ce in cazul unui manager este conditie sine qua non. Despre matrapazlacurile predecesorilor nu i-a venit edilului cheful sa povesteasca in cei trei ani de activitate,ceea ce-i -evident-in aceeasi cheie de opacitate ca-n ograda proprie.Lipsa de eleganta in vorbire si comportament nu aduce procente...Tradeaza cu totul altceva.
Postat 21 Decembrie 2011, 21:26 de gyorgy tozser
suparare
Imi spune cineva unde bea Vuscan /In ce bar il gasesc sa-l scuip in fata de mascarici,prosteste lumea,sa nu mai vina in iosia ca nu avem nevoie de el
Postat 21 Decembrie 2011, 11:56 de unul din iosia
problema la Vuscan nu e ca a omorat 3 oameni...
Problema lui Vuscan nu e ca a omorat 3 unguri in tot scandalul contra lui Bolojan. Putea sa nu omoare nici unul, putea chiar sa invie oameni - problema e ca intr-adevar e un mascarici! Si eu m-as enerva in locul lui Bolojan sa am oponent politic un om de talia cu Horea un om fara substanta politica sau inteligenta extraordinara. Zicea cineva aici ca nu e democratie daca iti deschizi gura sau ce? Ba da este, insa imaginati-va daca ati fi primar si teoretic ocupat, ati avea chef/ati vedea rostul sa discutati cu tot felul de nebuni de pe strada? Pai au si ei o opinie nu? Normal ca nu ai vrea sa iti pierzi timpul cu asa ceva cand exista atatea probleme SERIOASE in oras. Asa si cu Vuscan: ce il mandateaza pe el sa fie liderul nemultumitilor? Are ceva realizari intelectuale in spate? Cu ce s-a facut cunoscut omul asta, foarte sincer?E liderul local al unui partid minuscul de atei? Foarte bine, insa ar fi bine sa invete lectia lungului nasului ca i-ar prinde bine..Tare mi-e ca saracii pensionari din Iosia nu isi dau seama ca sunt manipulati si pruncu asta vrea doar un scaun de consilier,atata tot.Mi se pare doar un bufon in plus pe scena locala,si cum spuneti dl Chirila pacat cu asa viitor
Postat 21 Decembrie 2011, 11:32 de Sorin
@Observator
Daca tot esti tu atat de dastept si le stii pe toate ca un om mare care trancane toata ziua pt ca nu are nimic de lucru, ia zi tu inteleptule pe unde ai stusiat de ai reusit sa afli atatea lucruri? Esti atat de luminat cu lanterna la creierul tau bineuronic, incat nu ma mir ca nu esti barbat, sau femeie, in sens hotarat al cuvantului, si nu ne spui ce stii si cine esti, curajosule, sa stim si de tine ceva ! Fa-ti timp si vorbeste cu prietenul meu Dabija sa-ti zica el ceva ! SI incearca sa folosesti expresii mai simple, ca tot ce e prea complicat si sofisticat, plin de sofisme, cam asa ca tine, iti dai seama ce greu e pt mine sa le pricep ! Merry Christmas !
Postat 21 Decembrie 2011, 10:19 de Matei
Jidvei, o iei?
Bai Matei, apropo de sufletele calde care incalzesc instalatiile, am auzit ca ai abandonat caloriferul ala de-un blond spalacit, pe care l-au folosit toti bastanii prin vilele lor, de ai ramas tu ca prostul ultimul sa ii verifici returul, si ti-ai adus la teava un resou mai proaspat. Vezi sa nu-ti friga si asta instalatia, ca ti-e cam veche, oricat de fresh si de sifon te dai mai nou, consumatorule! :)
Postat 21 Decembrie 2011, 00:48 de Observator
Un mare criminal
Un Animal Drogat Criminal Vuscan, a omorat 3 oameni, se drogheaza non stop, mai bine si-ar vedea de ale lui sa nici n-auda nimeni de el ca e o RUSINE pt oradeni. N-a facut nimic decat sa omoare oameni, nici nu va face vreodata mai mult, ca atata stie el!!!
Postat 21 Decembrie 2011, 00:31 de antonia
drogatul criminal
Eu nu inteleg, cum puteti pune pe aceiiasi pagina un OM cum este Bolojan , cu un criminal ,handicapat,pui de bani gata. etc..etc...cu e animalu' asta de vuscan postat de: Viki
Postat 21 Decembrie 2011, 00:28 de mihai
chiorilor
PDListi chiori, vedeti doar ce vreti voi. ce bani publici visati la transgex? nu au fost, numa contracte ilegale si proaste. dar nu investitii publice! poate va referiti la apartamentu care l-a primit Filip in centru, pe gratis, drept mita, sa primeasca ei contractul. si terenul contaminat cu azbest e tot marca Filip &PDL company
Postat 20 Decembrie 2011, 21:37 de unu, primu
nationalist
POATE PROGRESEAZA vuscan SI LA ALTE NATIONALITATI MAI IMPORTANTE SI RUDA CU EL.
Postat 20 Decembrie 2011, 19:44 de cool
Cap de mort
Daca oradenii care au teren primit (achizitionat) de la municipalitate sunt predispusi la cancer, prin nedecontaminarea ce trebuia facuta inainte de predarea propriu-zisa, inseamna ca trei unguri morti este putin fata de viitorii morti ai lui Bolojan.
Postat 20 Decembrie 2011, 19:33 de Zoom
Curaj
In Oradea asta mare toti care se impotrivesc lui Bolovan dintr-o data devin penali sau criminali, sau cel putin vedete porno! Halal democratie , daca iti exprimi o parere dar nu esti lingau trebuie sa -ti dai demisia, sa pleci din Oradea sau poate ajungi direct dupa gratii. Este dreptul oricarui cetatean sa-si exprime parerea, mai ales in fata unui ales al nostru! Prea multi au fost hartuiti numai pentru simplu fapt ca gandesc altfel decat genialul, super eroul si autotstiutorul nostru primar! Macar de Craciun sa se infunde in negura sufletului sau ( daca stie ce inseamna asta) si sa mai gandeasca ca poate ca nu trebuie chiar toti executati numai ca au o alta parere! Bravo Vuscan, nu pentru greseli, ci pentru curaj!!!
Postat 20 Decembrie 2011, 19:05 de Mesaj
???
Eu nu inteleg, cum puteti pune pe aceiiasi pagina un OM cum este Bolojan , cu un criminal ,handicapat,pui de bani gata. etc..etc...cu e animalu' asta de vuscan
Postat 20 Decembrie 2011, 18:20 de Viki
Much ado about nothing
Much ado about nothing. Or nobody...
Postat 20 Decembrie 2011, 17:26 de Ado
????
unde umbla tarnu de bolojan la pensat asa fata de primar nici in ultimul sat din moldova nu vezi bravo vuscan daca altii se c... pe ei sa-l scuipe in fata pe pocaitul ala fals de bolojan macar pe tine te tin co...le
Postat 20 Decembrie 2011, 16:50 de bbb
pai ca asa e !
Acum zic si eu ca daca Vuscan are la activ nimicirea a 3 unguri atunci Ungurul-bolojan are de ce se teme ! Nu ca ar fi bun de ceva Vuscan dar daca stie omora unguri e de temut pentru primasul PMO!!!
Postat 20 Decembrie 2011, 16:44 de ham !
vuscan = 0
Sa mai taca in pwl@ mea Vuscan asta!!! Bolojan a fost super diplomat cand l-a facut mascarici !!!! Sa ne spuna Vuscan cum a omorat el cu masina oamenii aia ...si sa-si vada de uleiu`lui....nu sa se tot bage atata in seama ...mascariciu` dreqului
Postat 20 Decembrie 2011, 15:21 de pacala
super corect...
Au dreptate locatarii din Iosia...de ce trebuie dupa cateva investitii (bani publici in Transgex ) sa se treaca la CET?...Daca locatarii vor fi de acord cu trecerea la CET sa ceara d-nului Bolojan o temperatura de 28-30 grade in apartamente...in cazul in care nu va fi respectata aceasta temperatura sa suporte el cheltuielile...daca tot se plateste dublu caldura.
Postat 20 Decembrie 2011, 13:58 de unu
corect...
corect ,sa tragem apa si pe articol;in ultima vreme primaria a cam uitat de cetatenii acestui oras si singurul lucru corect in articol e tot felul de favoritisme acordate pt. sprijin politic si in special UDMR,da o nota de legalitate primariei si consiliului local,in rest intoarce mai nou buzunarele oradenilor pe dos si la final le dorim sarbatorile pe care le fac atit de placute locuitorilor orasului sa le aiba si ei si la fel de imbelsugate.halal primarie.
Postat 20 Decembrie 2011, 13:24 de luky
Chirila
Stimate "ziarist" , O mare onoare pentru mine sa fie folosita SINGURA PARANTEZA din acest onorabil articol tocmai cand e vorba de mine, incercand foarte subtil sa se induca ideea ca as fi mare amator de (v)odca ! Ma plec adanc in fata nease(muit)ului talent ! Asta ca se respect obiceiul scribului de mai sus. Ar trebui sa faceti o "furtuna de creiere" in redactie , adica un brainstorming, asta in ideea ca aveti cu ce face furtuna, si sa va hotarati odata : SAU (V)ODCA sau JIDVEI ! Odihniti cum sunteti veti spune cu manie proletara : AMANDOUA! Astept un articol introspectiv, sincer, in care sa informati despre obiceiurile cotidiene sanatoase pe care le practicati : ce fel de apa consumati ( sper ca nu din Cris ! ), cate grade are ( Celsius, evident ), care suflet cald va ajuta la "incalzirea centrala" in zilele racoroase ( sper sa fiti sinceri dragilor), si cand te-ai ocupat, ti-ai vizitat si ajutat ultima oara copilul ( nu tu Chirila! ). Si mai ales astept sa aflam cine va "sprijina" dezinteresat sa treceti cu atat de mult bine peste aceasta perioada de criza ( pentru noi, nu pt voi, cativa din redactie). Sarbatori Fericite !
Postat 20 Decembrie 2011, 12:56 de Matei
nu`s toti tinerii ca vuscan.!
deci d'omle Chirila, suntem cu totii inseamna de-acord ca Bolojan a fost prea bland in declaratii la adresa unui betiv-drogat-criminal la volan numindu`l doar "mascarici", nu si "corupt", "pilos", "imatur", etc
Postat 20 Decembrie 2011, 12:32 de unu
hehe!
bun finalul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 20 Decembrie 2011, 12:23 de man
necajitii si profitorii
supararea oamenilor din Iosia e de inteles, dar argumentul lor nu sta in picioare. daca tot orasul ar putea fi incalzit ca apa termala, nu cred ca s-ar opune Bolojan si nici un alt politician local. de ce ar face asa ceva? daca pretul s-ar reduce drastic, primarul nici nu ar mai avea nevoie sa-si faca campanie electorala. ar fi votat aproape in unanimitate, plus ca oamenii ar inchide ochii la multe chestii mai putin ortodoxe care se practica in politica romanesca. ce rost are sa te lasi folosit de un circar dubios in cautare de popularitate cu orice pret? nimanui din tara asta nu-i convine pretul gigacaloriei si nu cred ca exista primar care nu ar vrea sa o ieftinesca. doar nu s-au apucat sa fuga de pomeni electorale...
Postat 20 Decembrie 2011, 11:18 de manea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6489 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON