URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
14 Februarie 2012, 09:08

Bolojan, iarna pe uliţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Niciodată o clădire sau un baraj nu vor fi proiectate să reziste la cutremure de 10 grade pe scara Richter. Şi nici nu vom fi echipaţi perfect pentru zăpezi de un metru şi temperaturi de -30. În asemenea situaţii extreme, singura preocupare e supravieţuirea.

Oradea a fost izbită de un viscol cum rar s-a mai văzut, iar fenomenul se poate repeta peste 25 de ani sau peste trei săptămâni. Dar cred că, dacă în loc să avem 14 utilaje de deszăpezit, aveam 100, tot nu făceam mare lucru. Eliminarea zăpezii în cartiere este o treabă complicată, aşa că pe viitor utilarea RER trebuie făcută cu cap. Altminteri, bieţii locatari nu vor putea ieşi din parcări decât tot îngropând în nămeţi maşinile vecinilor.

Primarul s-a zbătut mult, ba chiar a urcat el însuşi, aproape o noapte, pe o maşină de deszăpezire. Ideea mi se pare, însă, nefericită; cred că treaba asta era mai potrivită pentru un poliţist comunitar. Înconjurat de viceprimăriţe incapabile să iasă din propriile birouri şi servit de un staff cvasi-inexistent, Bolojan a dorit să lupte de unul singur şi a fost înfrânt.

În această situaţie de forţă majoră, treaba lui era să mobilizeze toate firmele locale care au oameni şi utilaje, indiferent dacă acestea au sau n-au contract, că vor fi sau nu plătite. În fond, oraşul este şi al constructorilor care câştigă din lucrările pe care le prestează în oraş.

Pentru cum s-a circulat, Bolojan a încasat, pe bună dreptate, criticile orădenilor. Asta pentru că în mintalul colectiv tot ce se face bine, de la parcuri şi parcări până la poduri, se datorează primarului. Era normal ca tot lui să i se impute şi deszăpezirea greoaie, şi avarierea bătrânelor reţele ale CET-ului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
Tratament preferential
Au venit doua camioane RER pe strada Gala Galaction dar au dus doar zapada din fata unui medic ginecolog...acum se pune intrebarea ce motiv au avut sa opereze numai in fata vilei doctorului ? raspunsurile sunt doua : 1. numai ginecologul plateste impozit pe acea strada. 2. probabil ca ginecologul se uita intre picioarele madamei Bolojan ca se bucura de tratament preferential
Postat 20 Februarie 2012, 12:33 de Fulg de Nea
Soluţie (nu unică, dar care funcţionează într-o societate normală)...
Sunt nenumărate persoane în Oradea care iau tot felul de ajutoare financiare pe cazuri sociale. Acestea ar trebui să efectueze munci în folosul comunităţii. Aţi văzut pe undeva munci prestate de astfel de persoane? Daţi-le acum şansa! Măturică, lopăţică şi pe stradă cu ei. Să merite acele ajutoare...
Postat 20 Februarie 2012, 04:34 de Marius
@safe
1 la mana, esti vadit anti Bolojan, indiferent de existenta sau inexistenta motivelor. 2 la mana, n-am auzit de la tina pana acum sa propui pe cineva in locul lui. Sau ti-e frica? 3....lasa oradenii sa decida singuri la vara, trompeta stricata.
Postat 20 Februarie 2012, 00:39 de @safe
@mda
nenorocitule, daca tot vorbeste de /impuscare/, incepe prin a te impusca pe tine, semianalfabetule.
Postat 18 Februarie 2012, 17:17 de coring
un agramat
un analfabet nennnnorrrocit: \"cu speranta caci cererea v-a avea\", pe asta l as impusca impreuna cu ala de l a invatat sa scrie....
Postat 18 Februarie 2012, 16:05 de mda
??????????
nene, dar cum de ai uitat, de data asta, sa ne spui pe cine a mai \'ciocanit\' matei ? sau poate o face asta mai jos. nu stiu, nu am intrat inca acolo.
Postat 17 Februarie 2012, 21:52 de tonomate
Lasa-neeeee, bolovanule !
taxozauro-incompetent. Asa poate orice prost carmui.
Postat 17 Februarie 2012, 21:45 de tile
Drum bun, Bolovane!
Place sau nu, Bolojan a cazut la examenul deszapezire, ceea ce defineste limitele competentei sale manageriale. Coasa, lopata si masina de deszapezit nu sunt atributele unui premier sau primar de municipiu, ci mai degraba semne evidente ale neputintei. Bolojan are o mare problema, iar oradenii o vor solutiona in vara. La revedere, Bolovane! Sper sa gasesti drumul spre Alesd!
Postat 17 Februarie 2012, 16:33 de SAFE
iarna pe ulita in oradea
da unde sunt astea de pana la ora asta n-au intervenit ori fi ramas blocati in primarie?,bolo cheama pompieri sa ii scoata afara din birouri,stati ba linistiti ca vine vara mai e un pic pana atunci,ce va luati dupa cetateni, asteas mofturi ba la munca cu cetateni sa-si echipeze masinile cu senile ,pai da cand va veni arici pogonici crinutu la putere va baga o lege pt automobilisi obligatoriu senile hai ca va las merg la lopata ,sa nu ma arda pt zapada Reply
Postat 15 Februarie 2012, 21:09 de io din velenta
Bolo iarna pe olitza
CET merge numai pana la -12 grade, RER la fel. Dar numai domnul Chirila considera ca e elocvent faptul ca cladirile se darama la - 10 grade pe scara Richter. De mirare ca n-a introdus in discutie si gradele care il dau gata pe Jidvei, ca asta i s-a parut cel mai important subiect pentru comunitatea locala
Postat 15 Februarie 2012, 13:56 de Simona Richter
@boom
Eu n-am dat vina pe primarie, eu am dat si dau vina pe primar ! El a fost ales, nu institutia ! Ok, e iarna si nu poate sa faca fata, nimic mai simplu: face un pas in spate si-si da demisia, lasa locul altuia. A demisionat boc, au demisionat ministrii, ne impiedicam de-un....?! Sa plece primar in Congo (tot ii zice lumea gibonul), acolo sunt sanse mari sa nu vada ninsori. Si argumentul ca ,,a nins mult'' mi se pare o tampenie! Contractul de deszapezire a fost incheiat doar daca ninge 4/5 cm ?! Si la o saptamana de la ninsori sunt strazi, si nu putine, unde nu s-a trecut cu niciun utilaj...Si vin alte ninsori si e cod galben si iar se vor trezi multi sa-i planga de mila gibonului !
Postat 15 Februarie 2012, 10:59 de .
Tot altii sunt de vina?
Pai daca primarul a facut un contract cu cei de la RER si aceia nu si-au facut treaba cine e de vina?Nu mi se pare corect sa dam vina exclusiva pe primarie in situatia in care majoritatea oradenilor nu au fost in stare sa-si curete zapada din fata casei sau a blocurilor...Terenul artificial de la FC Bihor a fost curatat de puscariasi pentru ca sportivii nu pot sa se coboare la munca de jos...un grup de oradeni care isi curatau parcarea declarau intr-un ziar local ca se asteptau sa fie ajutati de politistii comunitari.Asta-i culmea! De parca avem o armata de politisti sa curete toate parcarile.Si la Cluj, Arad a fost la fel pt ca a nins abundent.S-au gandit cei care comenteaza, ce cantitate de zapada este in tot orasul, ce efort uman si tehnic implica.Si mai ales financiar.
Postat 15 Februarie 2012, 10:27 de Boom
Efect
Ma chirila ! nu ti s-a tocit limba de atata lins in C.U.R. ? Unde dracu ai vazut tu "viscol cum rar s-a vazut " ? Cei din sud ce sa spuna atunci ? Va bateti joc tu si acolitii tai de aceasta "fituica" pe care o transformati in hartie igienica ......
Postat 15 Februarie 2012, 08:05 de marian
Examen picat
Domnul Primar a picat cu brio la acest examen ad-hoc oferit de Natura.Tanguielile si criticile ulterioare il pun in situatia managerului ca NU A PREVAZUT,ceea ce certifica (vizibil cu ochiul liber) lipsuri in privinta abilitatilor . "Zbaterea" din articol este echivalenta cu NEPUTINTA.Organizatorica,comunicationala,administrativa.Nota s-o dea studentii de la Facultatea de Management,calificativul il da oricare oradean-cand are ocazia.
Postat 14 Februarie 2012, 20:40 de gyorgy tozser
Bolojan are sustinator pentru la vara
Si zise Chirila: Oradea a fost izbită de un viscol cum rar s-a mai văzut ... Vai de mintea lui, si uituc si rau intentionat.
Postat 14 Februarie 2012, 15:49 de Voloseniuc
@man
MAI TACI DRAQ.
Postat 14 Februarie 2012, 14:24 de @man
100 utilaje la fel ca 14 utilaje?
Daca era tot una pentru RER cu o suta de utilaje in loc de 14, inseamnă ca era tot una cu 14 utilaje sau cu doua utilaje. Sau cu nici unul. Probabil ca domnul Chirila a vrut sa spuna ca daca RER avea 100 de utilaje, oricum facea doua baterii de cate 50 de utilaje care sa mearga in sir indian, pe cate o strada. Ca asa a lucrat RER la viscolul de 30 de centimetri, care a doborat mai intai barajele de blocuri oradene ca sa se poata apoi manifesta pe strada.
Postat 14 Februarie 2012, 13:54 de Mare fan RER
taranii fac gat!
Sunteti niste boi toti cei care carcotiti p-aici. Niste taranoi veniti la oras care stiti doar sa va plangeti. Voi astia cu gura mare nu sunteti in stare sa va curatati zapada din fata casei sau a blocului, desi legea va obliga. Nu primarul trebuie sa va curete zapada de pe trotuare, idiotilor! Cat priveste rer-ul, degeaba a lucrat zi si noapte daca n-are utilaje destule si eficiente. Multumiti-i inca o data lui filip pentru contractul facut pe zeci de ani cu rer-ul!!! Apropo, cu toate neajunsurile astea s-a putut circula peste tot prin oras, sa stiti si voi cei care n-ati iesit din case dar ati urlat ca apucatii pe net si nu numai!
Postat 14 Februarie 2012, 13:43 de man
iarna pe ulita
daca ningea in cursul saptamanii poate era altceva...dar a nins vineri noaptea...si tot week endul...cred ca acei domni din comitetul de urgenta stateau acasa bine mersi...nu au reusit sa se deplaseze pana la primarie...aici e vina...oameni care nu au curaj sa iasa din rand...
Postat 14 Februarie 2012, 12:55 de iarna
Nametile din parcari
Subscriu si eu !! In Piata Rahovei, care este in continuarea Strazii Primariei, nu s-a curatat parcarea , iar noi, cei care avem abonament pe 1-3 luni nu am putut parca deloc. Unde au fost timp de 2 saptamani parcagiii lui Simon ca sa dea la lopata?? Cum de n-au venit sa amendeze masinile ingropate in zapada ?? N-au putut inota printre namati ?? Au stat bine merci la caldurica prin birouri! Iar dupa ce s-or topi zapezile vor aparea si ei ca ciupercile dupa ploaie.
Postat 14 Februarie 2012, 12:09 de Soferul X
iarna pe ulita
lasa ,nea bolo ca mai e putin si vine vara ,ce te iei dupa astea suparati pe zapada ,plateste contractele baietilor de la rer si scoate populatia la curatat de zapada si care nu iese dai amenda..........hai ca merg la curatat de zapada in fata casei
Postat 14 Februarie 2012, 11:31 de io din velenta
Mirceao, ti-ai castigat blidul de linte !
,,Oradea a fost izbită de un viscol cum rar s-a mai văzut, iar fenomenul se poate repeta peste 25 de ani sau peste trei săptămâni.'' Daca dadeai un telefon la statia meteo aflai ca aceste fenomene meteo nu sunt chiar asa de rare. In fine....Orice ai zice tu si oricat ti-ai cocolosi protectorul, el e singurul vinovat ! Nu trebuia sa fie pe utilaj (nu cred ca a fost, iar daca a fost s-a vazut si se vede, zapada e tot acolo unde a cazut !), putea sta acasa ! Greseala bolovanului este ca nu a stiut si nu stie sa-si aleaga echipa ! El s-a inconjurat de o gasca de mediocritati, pe care ii are la mana si care depind de el tocmai datorita (non)valorii lor ! I-a numit, de parca primaria ar fi srl-ul lui, fara concurs, dupa bunul lui plac. Acum sa se spele pe cap cu asa ,,ajutoare'' si repet, vina este doar a lui. As dori ca oradenii sa nu uite pana la alegerile din iunie cum (nu) s-a descurcat primarul la o banala ninsoare. Dumnezeu ne iubeste...ce ne faceam cu asa primar daca ne lovea un viscol (Mirceo, din ala cu adevarat extrem de rar !) ca in Vrancea sau Buzau ?! P. Pt. Mircea : Sa stai prin Oradea, ai ocazia sa vezi niste ninsori adevarate, incepand de miercuri.
Postat 14 Februarie 2012, 11:17 de .
jos cu viceprimaritele!
absolut corect!!! Cele doua viceprimarite nu sunt nici macar de decor ca nu le vede nici dracu la fata asa de active sunt. Rusine sa le fie! Biro aia e o nesimtita care nu-si vede decat de propriile afaceri, iar cealalta e prea mula ca sa faca ceva prin institutia aia.
Postat 14 Februarie 2012, 09:53 de mircea
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON