URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Noiembrie 2012, 09:03

BAC-ul profesional

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşa cum îi spune numele, bacalaureatul profesional este destinat persoanelor care în mod normal ar fi putut termina cel mult o şcoală profesională. Fiind an electoral, guvernanţii au decis să vândă iluzii celor care rup trei pixuri până să se semneze. Cât despre utilitatea acestui petic de hârtie, este evident pentru toată lumea că bieţii profesionali pot cel mult să se şteargă cu diploma la finalul examenelor.

Apetenţa românilor pentru diplome, cu sau fără acoperire, am constatat-o acum câţiva ani când am mers în Danemarca împreună cu un grup consistent de compatrioţi, să cunoaştem modelul de democraţie scandinav.

Am stat câteva zile şi am căscat gura la prelegerile unor băştinaşi decişi să ne lumineze după ce am stat atâţi ani în bezna comunismului. La final, o doamnă care transpira
vârtos să-şi completeze studiile la Sorbonica şi care împlinise de urând 100 de kilograme, a solicitat să i se dea o diplomă pe care să o bage în CV. Cam tot atât i-a servit respectivei patalamaua ca unor vameşi absolvenţi de Drept care în existenţa lor au prestat la o singură bară: cea de la bătătorul de covoare.

Proprietarul unei diplome de bacalaureat profesional ajunge ca în celebra poezie a lui Mihai Ursachi: "Un om din Tecuci avea un motor, dar nu i-a folosit la nimic". Iar dacă guvernanţii persistă în a da cu diplome în populaţie, hai să diferenţiem mai net Bacalaureatul profesional de cel clasic. Propun ca absolvenţii de "profesional" să nu mai facă banchet, ci chermeză, iar la finalul cursurilor să cânte nu Gaudeamus, ci "Aşe beu oamenii buni".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@sulă
bulă, vezi mamă că pregăti se scrie cu un singur i
Postat 12 Noiembrie 2012, 09:40 de john
Trist, dar adevarat!
Romania de maine nu va arata altfel decat scoala de azi. Nu putem ramane indiferenti fata de scoala, dar nici nu se cuvine sa o tratam cu ironie de prost gust.
Postat 11 Noiembrie 2012, 10:07 de SAFE
@sorel
Ba fraiere, ti-am spus eu ca bacul profesional exclude bacul clasic ? Era vorba de altceva, dar nu pricepi din cauza ca esti "copac de prost". In mod sigur nu poti pregatii elevii pt. bacul clasic, dar s-ar putea sa iei un bac profesional daca mai faci patru ani de scoala cu niste dascali adevarati.
Postat 07 Noiembrie 2012, 18:25 de Bula
Aceasi marie, cu alta jucarie
Bula, esti copac de prost. Si pentru ca esti prost, crezi ca vina este a celor care au fost nevoiti sa te suporte. Bacul profesional si clasic nu se exclud unul pe altul. Pana acum, bacul profesional se numea Atestat Profesional, deci nu se schimba cam nimic.[poate un pic de descurajare prin introducerea Economiei Aplicate].
Postat 07 Noiembrie 2012, 15:48 de sorel
Dascalii vor da si primi ce merita,DIPLOMA DE PROST
Daca tot se infiinteaza acest bacaloreat profesional "destinat persoanelor care in mod normal ar fi putut termina cel mult o scoala profesionala" respectiv diploma de prost, propun sa li se acorde si dascalilor care nu i-au pregatit pt.mai mult, aceesi diploma de prost, si profesionalii sa se poata sterge si cu diplomele si cu dascalii.
Postat 07 Noiembrie 2012, 14:55 de Bula
Bravo, Mirceo !
Felicitari ! Asteptam demult o revenire a ta la un jurnalism de calitate, responsabil si cu adevarat in slujba cititorului. Sa dea D-zeu sa te tina !
Postat 07 Noiembrie 2012, 09:34 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON