URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Aprilie 2012, 09:51

Ardeţi câmpiile! Otrăviţi fântânile!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Când am văzut megaescrocheria cu Roşia Montană mi-am zis că nu e cazul să mă agit, că noi suntem aici, iar cianurile departe. Chit că e supărător să-l vezi pe şeful statului cum, cu fiecare ocazie, laudă un proiect care produce câteva sute de locuri de muncă pentru câţiva ani şi mii de tone de cianură pentru câteva secole.

Când am văzut că oamenii de la putere au decis să vândă Transelectrica, Transgazul şi Cuprul pe mai nimic, mi-am zis că o fi o reacţie tipică de politicieni aflaţi la final de mandat şi puşi pe chiverniseală. În plus, n-au nici de ce se teme pentru tunurile trase, de vreme ce gaşca lui Adrian Năstase a vândut Petromul degeaba, şi puşcăriile încă sunt goale, în aşteptarea vinovaţilor.

Când văd, însă, că nişte inconştienţi din actualul Guvern dau liber la exploatarea gazelor de şist, asta nu mai pot suporta. Să bagi otravă în apa din Felix e inacceptabil chiar şi pentru cea mai umilă ţară din Africa.

Pentru un mitic care nu a trecut niciodată Carpaţii, Băile Felix sunt un fel de lazaret unde pensionarii şi sindicaliştii îşi tratează reumele. Cei care iscălesc fără să clipească distrugerea poate unicei bogăţii din judeţ, apa termală, trebuie să ştie că vor suferi consecinţe severe. Atunci când scopurile politrucilor nu mai coincid cu aspiraţiile cetăţenilor se lasă rău, cu greve, proteste şi decizii previzibile la vot.

P.S. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat la Oradea că nu va emite aviz de mediu pentru expoatarea gazelor de şist decât dacă va fi convins că metoda e sigură 100%. Exact aşa a zis şi în cazul exploatării cu cianură de la Roşia Montană...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Sa traim bine!...Noi...ca restu...
bravo Mircea, foarte corect cum scrii, numa atata ca vezi tu si bihorenii nostrii traiesc in dolce farniente si li se cam rupe de regula...e mai placut sa nu iti pese sa meri numa sa umpli protbagajul cu potoale gretoase la Lotus . Dar vedeti si voi de orice poti acuza societatea prestigioasa bihoreana dar numa de trai prost nu...Desigur, sa traiesti bine , nu-i un pacat in sine, bravo lor bihorenilor , insa, traiul bun adoarme constiinta civica de regula, adica nu nu mai au reactie la nimic omuletii astia....
Postat 12 Aprilie 2012, 13:38 de Gabi Popa
s'âncă nu se gată
mai stim noi un ministru care tot asa a promis ca nu va retroceda Muzeul Tarii Crisurilor si...iaca, ma rog. ar tb sa se faca o noua lege, ceva care sa sune in genul: "Legea Raspunderii Politice" si in urma careia toti politicienii sa raspunda pt deciziile luate, altfel e logic sa se intample orice pana iese poporul la interval cu bate si molotoave
Postat 12 Aprilie 2012, 09:07 de vg
Romani, la vot!
Nu uitati! Dezvoltarea durabila presupune asigurarea nevoilor unei generatii fara a pune in pericol posibilitatile de acoperire a nevoilor generatiilor viitoare. In iunie si noiembrie avem ocazia de a ne exprima optiunea fata de viitorul Romaniei si al judetului. Deci, la vot!
Postat 07 Aprilie 2012, 08:47 de SAFE
@oradean
e corect ceea ce spui. la unguri a falimentat pana si malev, compania nationala de transporturi aeriene. sa fim atenti sa nu ajungem in aceeasi situatie.
Postat 05 Aprilie 2012, 21:19 de boss
'MAREA PRIVATIZARE"
asta a insemnat 'MAREA PRIVATIZRE". adica "MARELE BULLSHIT "sau natiunea desproprietarita. uitati-va in ce hal au ajuns ungurii cu acelasi tip de 'MARE PRIVATIZARE", adica, NISTE FALITI !
Postat 05 Aprilie 2012, 19:25 de oradean
NU
trebuie opriti cu orice pret!!! trebuie interzis acest tip de exploatare altfel suntem condamnati!
Postat 04 Aprilie 2012, 23:40 de v
gazos
voi credeti ca nu vor fi cutremure si la noi? stati numai sa vadeti ce ne asteapta numai sa inceapa astia exploatarile in Felix, stimati oradeni incepeti de pe acum sa va faceti asigurari contra cutremurelor.... oricum DNAul e pe capul gaozarului ala de L Borbely, e putred de corupt la fel ca si orice alt politician si le va da aviz dupa ce si va primi partea...
Postat 04 Aprilie 2012, 22:52 de sistu
aut
VA FI O CRIMA CU GAZELE ASTEA DE SIST. Uitati-va pe net sa vedeti ce repercursiuni au acestea asupra naturii si asupra oamenilor. Mai ales ca e vorba de perla turismului bihorean BAILE FELIX.
Postat 04 Aprilie 2012, 18:02 de oul
Ia actiuni frate
Dom' Chirila, pai trebuia sa profitati din plin de aceasta oportunitate oferita de guvernul romaniei si sa cumparati actiuni la aceste comori pe care le deplangeti atat. Transelectrica tocmai ce s-a dat pe sub mana pe bursa si matale nu facusi nimic ce o tii tot in demagogii. De ce sa fure angajatii guvernului in loc sa castigi matale la dividend ? Sari cu banu nene. Idem si la transgaz.
Postat 04 Aprilie 2012, 15:58 de LePulainRose
rushine ministrului
rushine sa le fie!!! mai ales ministrului. Da ce sa mai faci? Cand sti ca totul se joaca pentru bani. Asta e, condamnati din prima :D
Postat 04 Aprilie 2012, 11:55 de transportinoradea.ro
Si noi ce facem..?
Si noi ce facem? Stam si plangem ca proastele, in loc sa facem mitinguri si proteste, sa le aratam la guvernantii astia jegosi ca nu suntem chiar vite!
Postat 04 Aprilie 2012, 11:02 de vlad
peste tot
crima este valabila pentru toata Romania! In zona noastra ar fi afectat FELIX-ul, litoralul facut praf prin exploatarea Costinesti-Vama Veche iar la Barlad numai bine se creeaza conditii optime pentru cutremure!
Postat 04 Aprilie 2012, 11:00 de TDS
.......
Cine seamana vant, culege furtuna. Cine seama furtuna, cum fac posedatii astia de ban, ce va culege??
Postat 04 Aprilie 2012, 10:41 de daisycutter
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON