URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Ianuarie 2012, 09:22

Arafatu' l-a învins pe "Să muriţi bine!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşa cum românii spun «adidaşi» pantofilor de sport şi «xerox» fotocopiatoarelor, la fel, în Mureş, acolo unde doctorul Raed Arafat a iniţiat cu surse private cel mai performant serviciu public, oamenii spun salvării SMURD «Arafatu'». 

Pe acest om l-a demascat Traian Băsescu ca "duşman" şi "stângist" după ce în 2010 tot el îl decorase. De ce s-a sucit? A descoperit între timp, cu nenumăratele sale servicii secrete, că părintele SMURD complota contra României? Că plănuia atacuri teroriste? Că transforma ambulanţele în maşini-capcană? Sau măcar că voia să intre într-un partid de stânga? Nici vorbă! "Crima" palestinianului mai român decât nevertebraţii portocalii era opoziţia faţă de proiectul aşa-zisei legi a sănătăţii, care dădea startul celui mai mare tun din 1990 încoace, luând o sumă uriaşă de bani publici şi făcând-o plocon unor privaţi.

În 7 ani de domnie, Băsescu a distrus tot ce-a atins. Săptămâna trecută, pe ruinele "statului asistenţial", peste care a ctitorit un "stat modernizat" în sfârşit inapt să asigure servicii normale de administraţie, de ordine publică ori de educaţie, el a comis însă marea greşeală a vieţii. După ce s-a luat de jurnalişti, de profesori, de medici, de funcţionari, de poliţişti, de Rege, de oricine i-a stat în cale lui sau despre care doar i s-a părut că-i stătea în cale, Căpetenia Triadei PDL-UDMR-UNPR s-a năpustit bezmetic împotriva unui profesionist care din nimic a creat ceva, care a spulberat convingerea mioritică potrivit căreia în România nu se poate face nimic şi a demonstrat că ba se poate, dacă eşti bine pregătit, bine intenţionat, onest şi tenace.

Băsescu şi-a etalat uriaşa micime, şi de caracter, şi în raport cu demnitatea pe care o ocupă. În plus, după ce a declarat război oral "sistemului ticăloşit", s-a dezvăluit ca fiind, de fapt, promotorul "băieţilor deştepţi" din sănătate. Doar opoziţia societăţii l-a făcut ca, la finele aceleiaşi săptămâni, să-l pună pe Boc să retragă proiectul (ca şi cum legea n-ar fi fost creaţia Cotrocenilor, ci a micuţului premier!), bătându-ne tuturor obrazul că nu merită poporul acesta neghiob aşa mare reformist ca el!

Spuneam că 2012 va fi anul alegerii între democraţie şi dictatură, dar nu credeam că alegerea va fi chiar între viaţă şi moarte. Ei, bine, se pare că asta e opţiunea reală: ori pro, ori contra celor care distrug puţinii "Arafaţi" pe care îi are societatea în toate domeniile, de dragul - cică - al modernizării statului.

Iată că, pentru prima oară, protestul ferm, coerent şi nepartinic al românilor a fost mai puternic decât apucăturile faraonice ale preşedintelui şi decât apetitul pentru bani al celor care îl susţin. Retragerea lor (cel puţin temporar) dezvăluie cât de simplu e ca dreptatea să triumfe asupra samavolniciei: oamenii să aibă curajul să le spună răspicat NU!

Ce bine era dacă ştiam secretul şi înainte de "legea" educaţiei, de cea a pensiilor ori de amputarea salariilor...

PS: Întrucât s-a ascuns în toată dezbaterea şi, în loc să-l sprijine, s-a mulţumit să primească demisia lui Arafat, ministrului Ritli, a cărui numire o salutasem, poate să-i fie măcar jenă! La fel şi UDMR-ului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Cum au votat !!
-Îmi place acest articol.Care cam exprimă adevărul !! Dar tot atât este de adevărat,faptul că actuala putere executivă şi Preşedintele României şi încă pt.a doua oară ( Preşedintele ) este şi se află la putere prin votul exprimat de către cetăţeni români cu drept de vot.Aşa că nu Blamaţi doar LIDERII !! Ce şi pe cei prin care ei au ajuns şi sunt la putere la ora actuală.Adică ar trebui "RESPONSABILIZAT" şi electoratul românesc !! Ei sunt după chipul şi asemănarea electoratului român,adică oglinda electoratului român !! Judecaţi cu dreapta măsură !!!!!! Nu sunt cu P.D.-L.dar trebuie să fim corecţi.
Postat 31 Ianuarie 2012, 18:04 de Cotrău Alexandru-Ovi
Acum, maine va fi tarziu!
In vremuri tulburi gunoaiele ies suprafata. Cu toate acestea, romanii trebuiesc incurajati sa-si apere, chiar si in strada, drepturile. Un om ramane om atata timp cat are o opinie si are curajul sa si-o exprime public. Revendicarile protestatarilor bucuresteni sunt de ordin politic si moral. Piata Universitatii a ripostat in fata gunoaielor. Oradenii de ce nu pot face acelasi lucru? Reforma politica si morala a Romaniei nu mai poate fi amanata. Cred in acest adevar si il sustin prin toate mijloacele legale si cele ale bunului simt.
Postat 23 Ianuarie 2012, 13:20 de SAFE
Iresponsabilitate jurnalistica.
In majoritatea lor, oamenii pentru a iesi in strada au nevoie de o nemultumire evidenta si de speranta unui viitor mai bun. in prezent, nemultumirile au ajuns, dar potentialii protestatari nu au garantia unui trai decent. Formatorii de imagine fac jocuri politice iresponsabile, postandu-se cu sau impotriva puterii, unii multumindu-se cu simpla numarare a protestatarilor. Vai de penita, daca nu-i si cap!
Postat 22 Ianuarie 2012, 11:02 de SAFE
Si condamnatii pot scrie, nu-i asa?
No si? Cris de la Bihoreanul a fost condamnat penal pentru spaga si mai are multe tinichele pe care le trage si le va trage. Si totusi scrie inca. In concluzie, daca Basescu s-a infrint singur, el nu va mai putea conduce niciodata? Ca locuri de condus sunt destule, precum sunt destule ziarele si suficienti ziaristii.
Postat 20 Ianuarie 2012, 16:11 de Calu'
Rusine, doctore Arafat!
Saracia va invinge frica, iar cei din strada vor face jonctiunea la urnele de vot cu cei din fata televizoarelor. Numai asa vom avea cu totii de castigat. Numai Dumnezeu merita respect! In rest, gunoaie umane care tradeaza ceea ce este mai de pret in aceasta lume, INCREDEREA. Rusine, doctore Arafat!
Postat 17 Ianuarie 2012, 17:07 de SAFE
noi
SA PLECE MINISTRUL SI TOATA GASCA DE INCOMPETENTI PE CARE O ARE IN SUBORDINE.ATI VRIT SA IL MAZILITI PE ARAFAT,DAR NU II DATI AFARA PE RESTUL(SEF CABINET,CONSILIER CHIRIAS LA ANA ASLAN,DIRECTORI LA DIFERITE DIRECTII PUSI PE OCHII FRUMOSI LA BAUTE SEARA CAND SE INTALNESC)VAI MAMA NOASTRA.UNDE ESTI TU CSEKE OARE...........DE CE OARE AI PLECAT?CEL MAI PROST MINISTRU SI CEI MAI HOTII DIRECTORI SI SEF DE CABINET. NISTE HOTI. OPRITI HOTIA.
Postat 17 Ianuarie 2012, 15:13 de eu
NU VOR HULIGANI!
protestatari sunt impiedicati, intimidati, filmati, batuti nu conteaza tanar, pensionar...... abuzuri!! motivul o sa radeti: nu vor huligani:)! jandarmeria are dispozitie clara : NU VOR HULIGANI! POPORUL datorita sacrificiului privind umanitatea au ajuns \"huligani\" si au votat ce ? pe cei care sa i faca huligani, frumos!
Postat 17 Ianuarie 2012, 12:22 de frumos
2005
basescu l-a decorat la Revelionul 2004/2005(sau 2005/2006), nicidecum in 2010! a fost in acea noapte cand a golit pe scena sticla de sampanie dupa care a azvarlit-o in multime(sticla fiind un obiect contondent pana la urma care putea foarte usor sa raneasca pe cineva!)
Postat 17 Ianuarie 2012, 10:40 de dante
comunisti care traiesc din banul public, SENATORUL PDL ist numeste viermi pe cei care vor SMURD :))
POPORUL are obligatia morala sa indure tiraniile unui conducator care NU VEDE ce traieste poporul: abuzuri, suprimari , discriminari si sa si astepte moartea ca sa fie multumita clasa POLITICA, rusine, NU SUNTETI OAMENI dar CONDUCATOR DE TARA.JOS TRAIAN BASESCU!
Postat 17 Ianuarie 2012, 10:39 de porcimea politica
BASESCU SPANZURAT
Acest tortionar,Basescu traian,trebuieste spanzurat!A ATENTAT LA DEMNITATEA NEAMULUI ROMANESC! p.s. Iara langa streangul cu care sa fie agatat, o pancarta:CINE FACE CA MINE,CA MINE SA PATEASCA! Roamania este una dintre cele mai frumoase tari din lume.PUR SI SIMPLU:AU INTINAT-O!Si moartea este o pedeapsa mica pentru ei
Postat 17 Ianuarie 2012, 09:57 de Viorel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON