Zita Koncsek, directorul executiv al ASCO, a ieşit luni la pensie de limită de vârstă. Primarul Ilie Bolojan a semnat marţi dispoziţia prin care atribuţiunile directorului executiv au fost preluate pentru o perioadă nedeterminată de directorul adjunct, Felix Cozma. "Am preluat conducerea ASCO până la organizarea concursului pe post sau numirea unui director cu delegaţie", a declarat Cozma.
Printre priorităţile noului director se numără organizarea acordării ajutoarelor de încălzire pentru sezonul rece 2012-2013 şi a distribuirii de ajutoare alimentare pentru orădenii cu venituri mici. ASCO a comandat deja tipărirea a primelor 3.000 de cereri pentru ajutoarele de încălzire, procesul de distribuţie a acestora urmând să demareze săptămâna viitoare, şi a închiriat un imobil în strada Sucevei pentru depozitarea alimentelor înainte de distribuţia acestora către orădenii provenind din categorii sociale vulnerabile.
"Am preferat depozitul din strada Sucevei pentru că este situat într-o zonă centrală unde se poate ajunge uşor cu tramvaiul sau autobuzul. Punctul de distribuţie a alimentelor din fosta cantină a Primăriei a fost desfiinţat pentru că imobilul urmează să fie închiriat unei firme", a declarat Felix Cozma.
Om de bază al UDMR Bihor, Zita Koncsek a fost numită la conducerea ASCO în aprilie 2009, pe vremea alianţiei PNL-UDMR, prin înlăturarea de la conducere a directoarei executive Adina Madar, apropiată a PDL, transferată directoare adjunctă, care apoi a părăsit instituţia.
Koncsek nu s-a dat însă dusă prea uşor de la conducerea instituţiei. În ciuda pensionării, aceasta a încercat să îşi păstreze poziţia, fapt pentru care a şi făcut demersuri pe pângă primarul Ilie Bolojan pentru păstrarea în funcţie sau măcar numirea ca şi consultat extern al instituţiei. Ambele propuneri au fost însă respinse însă de edil.
Koncsek a venit la conducerea ASCO prin transfer de la DGASPC unde a intrat în conflict cu cei circa 1.500 de angajaţi care şi-au câştigat în instanţă plata retroactivă a sporurilor salariale începând din anul 2005. La acea vreme directoarea a fost implicată în mai multe scandaluri legate de utilizarea fondurilor publice, ca de exemplu în renovarea căminului Cadea chiar înainte de a fi retrocedat.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.