URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Mai 2018, 16:27

Zeci de percheziţii DIICOT, inclusiv în Bihor, la firme, medici și asistenți acuzați de decontări în baza unor diagnostice fictive

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii DIICOT au descins, miercuri, în 68 de percheziţii domiciliare în toate judeţele, inclusiv în Bihor, într-un dosar în care mai mulţi medici şi asistenţi medicali sunt acuzaţi de decontări în baza unor diagnostice fictive, paguba fiind estimată la peste 10 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, acuzaţiile formulate în dosar sunt de fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi fraudă informatică. Cei vizați - medici şi asistenţi - sunt acuzați că au falsificat în mod repetat înscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescripţii medicale şi registre, prin care au atestat fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului (diagnostice fictive, efectuarea de consultaţii, dispozitive medicale recomandate fictiv).

“În concret, se recomanda a fi decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate dispozitive medicale identificate cu codul C05 - catetere urinare, dispozitive care nu erau necesare pacienților. Toate aceste fapte au fost comise în beneficiul a două societăţi comerciale, ambele cu sediul în Tg. Mureș, care în mod scriptic asigurau livrarea acestor produse către pacienți situați pe întreg teritoriul țării, fiind încasată astfel contravaloarea acestora în mod injust”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Biroul de Presă al DIICOT.

Reprezentanţii firmelor, care s-au constituit într-un grup infracțional organizat, livrau pacienților în numele cărora decontau dispozitivele medicale cu codul C05 - catetere urinare, în general, doar scutece pentru adulți, produse de care aceștia aveau cu adevărat nevoie, dar care nu erau decontate de către CNAS.

Din verificările efectuate până miercuri de procurori, aceştia au estimate un prejudiciu de circa 10.000.000 lei. “Întreaga pagubă va putea fi stabilită cu exactitate ulterior, în urma administrării mijloacelor de probă specifice în cauză”, se arată în informare.

Anchetatorii nu au făcut publice numele firmelor și persoanajelor vizate de anchetă.

Potrivit site-ului G4Media.ro, una dintre firmele vizate în dosarul DIICOT ar fi controlată de politicianul Gyorgy Frunda. E vorba despre compania mureşeană Ortoprofil Prod SRL, care are punct de lucru și în Oradea, pe strada Gheorghe Doja, lângă Spitalul Județean, în care Frunda deţine 64% din acţiuni, conform datelor de la Registrul Comerţului. Restul de 36% din pachetul de acţiuni este deţinut de Boga Ferenc - Vilmos, care este şi administrator. Firma a apărut constant în declaraţiile de avere ale liderului UDMR.

Ea are ca obiect principal de activitate producția de dispozitive, aparate și instrumente medicale și de laborator. În 2016, a avut o cifră de afaceri de 11,68 milioane de euro şi un profit de 2.38 milioane de euro. Are 219 angajaţi. Nici Gyorgy Frunda şi nici reprezentanţii companiei din Targu Mureş nu au răspuns la apelurile G4Media.ro.

În finalul percheziţiilor, la sediul DIICOT - ST Tg. Mureș, vor începe interogatoriile, în primă fază urmând să fie audiate circa 50 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de  Operațiuni Speciale Târgu Mureș.

Acţiunea este efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – IGPR, precum şi al Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş şi al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală - Direcţia Regională Sibiu.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
loc
bun. care sunt medicii si asistentele implicate. asa fara informatia asta e jumate de stire. Vrem sa stim si noi
Postat 11 Mai 2018, 10:00 de Silentio
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5814 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON