URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 26 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
27 Decembrie 2011, 17:41

Vuşcan crede că CET a tăiat ilegal apa caldă locuitorilor din Ioşia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Horea Vuşcan a declarat marţi că debranşările efectuate joia trecută de către Electrocentrale în cazul a trei asociaţii din Ioşia, pentru a-i determina pe locatari să semneze contractul cu Electrocentrale, sunt ilegale.

Lege pe interpretate

"Potrivit legii 325/2006, privind serviciul public de alimentare cu energie termică, debranşarea nu se poate realiza în timpul sezonului de încălzire", a declarat preşedintele Mişcării Verzilor Democrat Agrarieni, care a condamnat atitudinea Electrocentrale de a opri apa caldă în preajma sărbătorilor. "Am vorbit şi cu domnul Mircea Matei (n.r. preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice) şi cel mai probabil va trimite o comisie la Oradea să constate dacă li s-a tăiat apa caldă şi probabil să ia măsuri", a mai afirmat Horea Vuşcan.

Ce a omis liderul MDVA Bihor este faptul că pasajul din lege pe care l-a citat se referă la debranşările totale solicitate de locuitorii unor apartamente şi nu la cele efectuate de operator. În plus, la acel moment, cei din Ioşia nu aveau contract nici cu Transgex, nici cu CET, aşadar prevederile legii nu ar fi aplicabile. Chestionat pe această temă, Vuşcan a ţinut-o pe a lui: "Nu se poate face nicio debranşare în sezonul de încălzire. Şi din discuţia mea cu domnul Matei am înţeles asta".

În aceeaşi conferinţă de presă, Vuşcan a declarat că mulţi dintre locuitorii din Ioşia "sunt dispuşi în continuare să lupte". "Sunt asociaţii care au spus că nu vor semna contractul, printre care şi Meşteşugarilor 208, cea mai mare din Ioşia", a afirmat el, adăugând că în ianuarie 2012 asociaţiile din Ioşia vor acţiona în instanţă Transgex. "Îi vom da în judecată pentru nerespectarea contractului şi că au cedat furnizarea înainte de expirarea contractelor", a declarat politicianul.

Vuşcan a mai spus şi că va trimite o adresă către ANRSC, cerând să lămurească situaţia preluării zonei Ioşia de către CET. "Din punctul meu de vedere Electrocentrale nu poate fi operator de energie termică în Ioşia, fiindcă legea 51/2006 (a serviciilor comunitare de utilităţi publice) spune că un operator trebuie să poată presta integral activitatea de încălzire. Or, în Ioşia tot Transgex va rămâne producător, şi CET doar distribuitor", a afirmat Vuşcan.

Frica de apa rece

Contactat de BIHOREANUL, Daniel Ţigan, directorul de termoficare al Electrocentrale Oradea, a declarat că "nu este adevărat că legea interzice să oprim agentul termic în sezonul rece".

În plus, Ţigan l-a contrazis pe Vuşcan şi referitor la asociaţia Meşteşugarilor 208. "După ce le-a fost sistată apa caldă, reprezentanţii asociaţiei au venit la CET şi au încheiat o notă să îi păsuim până mâine (miercuri, n.r.) la ora 13 pentru încheierea contractului. În baza acesteia, am reluat vineri furnizarea ape calde", a precizat directorul, adăugând că dacă până la urmă nu-şi vor respecta promisiunea, Electrocentrale va opri din nou apa caldă.

De precizat că numărul asociaţiilor din zona Ioşia care au semnat contractul cu CET a crescut semnificativ după oprirea apei calde de joia trecută. Din cele 46 de asociaţii, 35 au semnat deja contractele, iar alte două le-au preluat pentru semnare. "La cele care nu au făcut niciun demers pentru încheierea contractelor, vom trece de mâine la sistarea apei calde, iar dacă nu obţinem niciun rezultat oprim şi căldura, dar nu am dori să ajungem până acolo. Până la sfârşitul anului trebuie să rezolvăm această situaţie într-un fel sau altul", a spus Daniel Ţigan.

Citeşte mai multe despre strategia CET de a-i determina pe locuitorii din Ioşia să semneze contractele în articolul: "Crăciun zgribulit"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
ce rost are sa ai bani, daca n-ai cap?
vuscan crede ca stie citi o lege, dar jumatatea de adevar e o minciuna intreaga. nu se poate debransa domnu X din apartamnetu Y in timpul sezonului rece, la cererea dansului, asta zice legea. dar daca domnu X n-are nici un contract legal in baza caruia sa i se furnizeze agent termic (contractele cu transgex nefiind legale, cele cu CET nefiind semnate), cum are pretentia sa fie bransat?! @tulai, apa termala incalzeste 2% din oras, izvorul pt lacul cu nuferi din bai, cam seaca, la unguri le`a coborat cu 100m nivelul apei termale doar din cauza strandurilor ca nu se incalzesc geotermal, nu se repompeaza atata apa cata se scoate desi sunt oblicati prin contract, si tu chiar visezi ca toata oradea se va incalzi pe gratis? wake up to reality, my friend.
Postat 28 Decembrie 2011, 14:34 de unu
prosti v ati nascut prosty muriti
Domane ca prostyy suntetiluativa o aeroterma pe gaz va tine si trei luni si va bagati PICIOARELE pe romaneste in GURA cetu lui :)) oricum dupa ce pleaca BOLOVANUL vom racorda incalzirea cu apa termala tot orasul, halal Primar de cacak am avut norocul sa avem, CETUL sa suggg pxxxxx Primarului nu banii nostri :))
Postat 28 Decembrie 2011, 11:48 de tulaiiiiiiiii
a
da, interzisa debransarea daca esti bransat undeva in baza unui contract. daca nu e contract cum se justifica livrarea de apa calda catre consumator? cum il obligi pe consumator sa o plateasca?
Postat 27 Decembrie 2011, 21:43 de a
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON