URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Octombrie 2012, 16:19

Vin portăreii! 36.000 de persoane fizice şi 3.380 de firme vor fi executate silit în contul datoriilor faţă de bugetul local

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria demarează procedura executării silite împotriva restanţierilor la plata impozitelor şi taxelor locale. "Începând din această săptămână vom demara procedura executării silite împotriva personelor cu debite. Printre măsurile care se vor lua se numără popriri pe conturi, impunerea de sechestre asiguratorii, ridicări de autovehicule, ipoteci pe terenuri şi clădiri şi acţiuni în instanţă pentru declararea procedurii de faliment", a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, Tănase Miculescu, directorul adjunct al Direcţiei Econimice din cadrul Primăriei.

Directorul a spus că măsurile de executare silită care vor fi luate au ca scop creşterea gradului de încasare a impozitelor şi taxelor locale peste pragul de 85% realizat în anul 2011.

Conform declaraţiei lui Tănase Miculescu, la data de 30 septembrie, când a expirat cel de-al doilea termen de plată al impozitelor locale, în evidenţele municipalităţii figurau 36.000 de persoane fizice cu debite mai mari de 60 lei şi 3.380 persoane juridice cu debite peste 100 lei. Restanţierii persoanele fizice datorează bugetului local suma de 26 milioane lei, în vreme ce restanţele persoanelor juridice se ridică la 19 milioane lei.

În cursul acestui an municipalitatea orădeană a transmis restanţierilor nu mai puţin de 8.900 somaţii de plată, a instituit 4.000 de popriri pe cont şi a încheiat 35 de dosare privind transformarea amenţilor contravenţionale în ore de muncă în folosul comunităţii. În plus, Serviciul de Executare Silită din cadrul Direcţiei Economice a organizat cinci licitaţii pentru valorificarea bunurilor mobile şi imobile pentru un număr de 19 persoane fizice şi 9 persoane juridice cu debite faţă de bugetul local.

Conform evidenţelor municipalităţii, dintr-un buget prognozat de venituri proprii de 79,7 milioane lei bugetul local a încasat 64,8 milioane lei până la data de 30 septembrie. Suma reprezintă un grad de încasare al bugetului de 81% faţă de prognoză şi de 99% faţă de aceaşi perioadă a anului trecut.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@Carp3,@cynu,@trala,etc Acum v-ati trezit ?!
In vara, la alegeri, unde ati fost ? Cum a strans parlitul asta si gasca lui de tembeli peste 60% ?! Sa v-o traga pana-n plamani, asta meritati, plangaciosilor ! Ati avut sansa sa-l zvarliti la coada vacii, unde-i e locul si de unde a venit, dar voi, ca-n reclama : ,,batman, batman !''
Postat 12 Octombrie 2012, 12:48 de .
MULTUMIM FRUMOS
Multumim frumos ca aveti grija de noi cu taxe mari si promisiunile din campanie cum ca scade gigacaloria taxele scad impozitele scad asfaltati strazile inlocuiti toate coductele din azbest si multe alte promisiuni desarte
Postat 12 Octombrie 2012, 10:34 de trala
GUNOAIELOR
de asemenea tind sa mai cred ca avem taxe f mari si pt faptul ca totii directorii din primarie in frunte cu MINCULESCU sa-si poata mentine salariile de 5000 lei pe luna un salarii exagerate in era BOLOJAN cel care se lauda cu mult bun simt fata de cei care l-au ales si promisiuni pe care inca nu le-am vazut concretizate.
Postat 12 Octombrie 2012, 10:27 de cynu
GUNOAIELOR
Va tot laudati cate TAXE luati dupa oameni dar ce le oferiti in schimb ? va zic eu TAXE care duce omul la disperare iar pe langa asta daca ai mai multe imobile platesti taxe cu 100% pt al 2 lea cu 200% pt al treilea cu 300% pt al patrulea si pentru ce ? ca doar nu toata lumea fura altii lucreaza de li se rupe sira spinarii in strainatate pt ele. pt ce sunt taxe din astea ? Iar la o privire prin tara suntem ca oras printre primii cu cele mai mari taxe dar printre ultimii la venituri asta nu vede MINTILE LUMINATE de la primarie ca am ajuns la saturatie cu taxele.Dupa aceea urmeza concesia de teren care este exagerata de 55 lei/mp foarte mare pe ceva ce nimeni nu poate folosi de multe ori si cate si mai cate
Postat 12 Octombrie 2012, 10:19 de cynu
GUNOAIELOR
Taxe f mari monser.Deasemenea mai vreti sa ne mai indatorati cu cofinantarea de 50 mil euro la proiectele europene care nu-si are rostul ca ex P-ta Rogerius Dealul Ciuperca Centura ocolitoarecare nu sunt probleme strigente si nici asa folositoare. Mai bine ati schimba magistralele ca o sa ne lase in plina iarna iarasi.Si uite asa cresc iar TAXELE cu asa zise proiecte de * alui BOLOSTANCA and company.
Postat 12 Octombrie 2012, 09:53 de cynu
Sărăcia fizică e personală şi privată !?!
Oradea are aproape 68.000 de familii cu aproape 72.000 de proprietăţi imobiliare, înregistrate fircare cu număr propriu de rol. Aşadar jumătate dintre aceste proprietăţi apar cu datorii la taxe şi impozite ? Aşa de rău a ajuns Oradea în timpul lui Bolojan ? Sau informaţiile din articol sunt eronate, sau a fost o neînţelegere în interpretarea cifrelor !?!
Postat 11 Octombrie 2012, 17:37 de Carp III
marsss si demisia tuturor incompetentilor
de ce nu reduceti taxele ce asteptati? sa iesim in strazi si sa va huiduimmmmm!!! de ce va dam salarii sa ne biciuici?
Postat 10 Octombrie 2012, 17:39 de marsss javre ordinar
munca la negru
Inchideti firmele, predati autorizatiile! Traiasca munca la negru! Oricum este in floare!
Postat 10 Octombrie 2012, 17:33 de munca la negru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON