URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Noiembrie 2012, 10:04

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Asociaţia Română pentru Protejarea şi Respectarea Drepturilor Victimelor din Evenimentele Rutiere, în parteneriat cu Primăria Oradea şi cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei ai Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul I.P.J. Bihor, va organiza marţi, de la ora 14, în faţa Teatrului Regina Maria, o ceremonie de comemorare a victimelor accidentelor rutiere, aducând un omagiu celor care şi-au pierdut viaţa pe şoselele din România.

Ceremonia va fi marcată prin aprinderea de candele şi prin lansarea a câteva zeci de lampioane zburătoare, după care va urma un moment de reculegere.

Scopul acţiunii este de a atrage atenţia populaţiei asupra numărului mare de accidente rutiere, precum şi asupra consecinţelor pe care acestea le lasă în rândul familiilor îndurerate.

La ceremonie vor fi omagiate şi personalităţi precum Doina şi Ion Aldea Teodorovici, Grigore Vieru, Laura Stoica şi Teo Peter sau regizorul Cristian Nemescu, decedate în accidente rutiere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
''LACRIMA RUTIERA '' - PARINTELE PRIMEI ASOCIATII DIN ROMANIA !
VAC – CORNELIA GALAVAN INITIATOAREA INFIINTARII AVAC. IMORALITATE SI DISPRET DREPT…RECUNOSTINTA. Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulatie – AVAC isi datoreaza infiintarea deci si existenta Cornelia Galavan victima a accidentului dar si a implicarii civice pe parcursul anilor intre spitale si instante de judecata. Am cunoscut zeci de persoane si familii victime ale tragediilor rutiere care au devenit si victime ele magistraturii ca si pe fondatorii AVAC, Marian Nedelescu, Dragos Georgescu, Dragan Angela (indepartata) , ale actului de justitie in care victimele sunt umilite iar cei vonovati sunt favorizati. Ulterior ca si ” recunostinta ” datorita faptului ca am nu fost deacord cu deviatiile AVAC de la ideea principala si scopul esential pentru care am avut ideea infiintarii AVAC, am fost indepartata atat eu cat si sotul meu Ioachim Galavan care ma reprezenta ca membru fondator. Dispret si imoralitate drept recunostinta ! Astfel am continuat implicarea civica initiind tot ca o premiera, proiectul LACRIMA RUTIERA prin care tot pentru prima data in Romania, inca din 2001 sunt comemorate victimele accidentelor traficului rutier. Proiectul initiat si organizat personal de o victima a accidentului rutier ramasa infirma in carje umilita in justitie timp de 15 ani, a anticipat cu 7 ani Hotararea Guvernului 864/01.08.2007 prin care comemorarea victimelor a devenit oficiala. Cea de a XII a editie a proiectului LACRIMA RUTIERA a avut loc duminica 18.11.2012 in Piata Universitatii din Bucuresti cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier, dupa ce cu o seara inainte in emisiunea Observator de pe Antena 1 a fost difuzat un reportaj avavd ca subiect tragedia mea care a stat la baza infiintarii AVAC si a proiectului LACRIMA RUTIERA. Toate acestea fiind ascunse de presedintele asociatiei Marian Nedelescu casi de celalti presedinti perndati pe la conducerea acestui ONG care s-a divizat in doua prin infiintarea de catre Lt. Col. (r) Ion Mihail a CCVR – Centrul de Consultanta pentru Victimele Rutiere,datotrita disensiunilor dar si a ” intreselor ” legate de colaboratori, sponsori si sponsorizari ” dezinteresate ” precum si deplasari in strainatate ” in interesul asociatiilor ” de catre conducerea asociatiei Multi membri nu stiu maca ca in semn de apreciere atat pentru infiintarea AVAC cat si pentru proiectul LACRIMA RUTIERA singular in Romania, Uniunea Europeana si chiar si in lume am fost aleasa membru al PRI – LaPrevention Routiere Internationale culmea alaturi de AVAC asociatia a carei infiintare si existenta are la baza infirmitatea mea si implicarile civice in premiera. In Romania imoralitatea este peste tot inclusiv in randurile ONG-urilor !
Postat 23 Noiembrie 2012, 12:45 de Cornelia Galavan
indiferent de nume
Sa mergem toti , pentru a se trage intr-adevar un semnal de alarma....inclusiv cei din partea lui Antonio Alexe....sau oricare ar fi celelalte nume ale victimelor....
Postat 19 Noiembrie 2012, 21:00 de xx
Suntem multi,
Daca ne-am duce toti care si-au pierdut un suflet mult iubit in accidente rutiere,nu am incape in fata teatrului.Si fiul meu a fost ucis pe trecere de pietoni.
Postat 19 Noiembrie 2012, 10:47 de x
Si Antonio Alexe??
Si pe Antonio Alexe cui il lasam??
Postat 19 Noiembrie 2012, 08:41 de dadadada
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON