URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
23 Septembrie 2013, 15:42

Un partid nou racolează dezamăgiţii PPDD-ului pentru a transforma România într-o ţară "nici capitalistă, nici socialistă" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"În mulţimea dezamăgiţilor de politică ne-am găsit o mână de idealişti care cred că se mai poate face ceva", aşa a motivat fostul senator PSD Ion Sasu, acum preşedinte al Partidului Dreptăţii Sociale, înfiinţarea încă unei formaţiuni politice, la o conferinţă de presă desfăşurată luni la Oradea, în prezenţa unor noi aderenţi, recrutaţi din rândurile PPDD.

După ce a vorbit aproape o oră despre felul în care "de 20 de ani încoace se face o manipulare grosolană a populaţiei, cu tot felul de scandaluri care să estompeze adevăratele probleme, şi anume că 70% din populaţie trăieşte în sărăcie", Sasu a afirmat că împreună cu adepţii săi, Florin Huidu (mai cunoscut ca tatăl fostului realizator TV Şerban Huidu), şi Lucian Fedorov (ambii preşedinţi) vrea ca PDS "să fie un partid de stânga autentic, o a treia cale, nici capitalism, nici socialism".

Conform programului prezentat, Partidul Dreptăţii Sociale porneşte de la premisa că "nu poate exista viaţă decentă fără a se asigura condiţiile ca fiecare cetăţean să trăiască demn şi egal în drepturi cu toţi ceilalţi", şi propune 11 obiective, între care: obligaţia statului de a planifica sănătatea, educaţia şi activităţile sociale, exploatarea de către români a bogăţiilor solului şi subsolului, obligaţia statului de a crea programe care să asigure şi garanteze locuri de muncă, reindustrializare şi relansarea agriculturii, gratuitatea învăţământului şi asistenţei medicale, reintroducerea serviciului militar obligatoriu, realizarea reconcilierii naţionale (adică desfiinţarea CNSAS şi încetarea "certurilor" cu privire la foştii securişti, care să fie pedepsiţi doar dacă există probe că au încălcat legile din regimul comunist), renunţarea la votul uninominal şi reducerea numărului de parlamentari.

Cum va reuşi să facă statul toate acestea? "Se spune că statul nu are resurse financiare. Dacă tot se bat partidele să ajungă la putere, să găsească guvernanţii!", a spus preşedintele noului partid.

Potrivit lui Sasu, PDS are structuri locale în 37 de judeţe, iar acum se încearcă şi în Bihor "să găsim oameni cinstiţi, care să ne promoveze linia".

Între aceştia, la expozeul făcut de Ion Sasu şi de Florin Huidu au participat şi câţiva foşti suporteri ai PPDD Bihor, precum Iudit Cearnău (acum secretar PDS Bihor), Dorel Maga şi Adrian Meze (vicepreşedinte şi prim-vicepreşedinte PDS Bihor).

De altfel, Cearnău nu a făcut un secret din faptul că va încerca să întărească numărul membrilor PDS cu "mulţi dezamăgiţi de la PPDD, şi sper că până la sfârşitul anului toţi o să ni se alăture".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
pds
este vb despre tatal lui Serban Huidu,care este inginer ,care a plecat din PRM,a fost director de fabrica,nu este pensionar,are 61 de ani si nu poate iesi in pensie,sa te informezi mai bine daca ti-ai dat numele de Jenica Huidu
Postat 24 Septembrie 2013, 19:35 de eroare
Eroare la eroare
Ce vorbesti musiu, ca tatal calcatorului de oameni cu masina Serban Huidu este fostul vice PRM pe care l-a pus pe linie moarta Vadim, adica exact acelasi general in rezerva a fostei securitati Florin Huidu pe care il pusese pe linie moarta primul sef al SRI Magureanu. Ce vrei sa ne prostesti daca Florin Huidu e tatal lui Serban Huidu si asta e?
Postat 24 Septembrie 2013, 17:18 de Jenica Huidu
pds
EROARE TOTALA GENERALUL hUIDU,ESTE CU TOTUL ALTA PERSOANA,ESTA DIN RM.VALCEA,FLORIN HUIDU,ESTE ABSOLVENT DE POLITEHNICA,INGINER SI NU ESTE IESIT LA PENSIE,NU ESTE NICI UN GRAD E RUDENIE INTRE CELE 2 PERSOANE.
Postat 24 Septembrie 2013, 15:03 de ADEVARUL
@anca
Anca,unde vezi tu tineri?inca o gashSca doritoare de cateva locuri in parlament,aducatoare de cateva milioane de euroi....vai de noi daca asta ar fi salvarea noastra.trist.
Postat 24 Septembrie 2013, 09:15 de claudiu
IDEALUL nostru este viitorul copiilor nu intretinerea anumitor clase PREFERENTIALE, super OK PARTIDU
n ar fi o idee rea in comparatie cu ce avem IDEALUL nostru este viitorul copiilor nu intretinerea anumitor clase PREFERENTIALE, super OK PARTIDUL, tinerilor aveti o sanasa la LUPTA!
Postat 23 Septembrie 2013, 18:04 de ANCA
Caraghios la batranete e rusine mare
Prima cale, a doua si iat-o pe a treia - nici socialism nici capitalism - de parca la noi ar fi una din ele. Traim deja a treia cale, precum vorba <nici in car nici in caruta>.
Postat 23 Septembrie 2013, 17:39 de Kriss
Am neglijat faţada de imagine ... !?!
... în Bihor nu există PPDD, aşa că de unde dezamăgiţi.
Postat 23 Septembrie 2013, 17:33 de Carp III
PDS nu există şi nici nu va exista ... cu trei rătăciţi!?!
În primul rând că e format din securişti cu convingeri staliniste. În al doilea rând pentru că nici Iliescu nu-i suportă. În al treilea rând pentru că pensiile lor sunt din alea speciale (generalul Huidu spre exemplu are 5.450 lei lunar pe puţin). În al patrulea rând că nu pleacă nimeni la ei, de la PSD în primul rând, că şi Mang e mai vrednic. În al cincilea rând pentru că au confundat judeţele, ei plecând de fapt către Botoşani dar, a venit mai repede trenul care avea ca destinaţie o localitate, pentru ei necunoscută, din Bihor şi care e cam liberă de PSD.
Postat 23 Septembrie 2013, 17:32 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON