URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Aprilie 2014, 12:45

Un nor de praf saharian va trece peste România, inclusiv deasupra Bihorului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un nor de praf saharian, care, în combinaţie cu noxele, a învăluit în smog Londra la începutul săptămânii, va ajunge vineri şi deasupra României. Norul s-a format în urma unei furtuni de nisip petrecute la finalul săptămânii trecute în Sahara. Curenţii de aer dinspre sud au împins, apoi, norul de praf saharian înspre vestul Europei.

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie avertizează că vineri după-amiază norul de praf saharian va ajunge şi deasupra României. El nu-i va afecta, însă, pe locuitorii ţări întrucât, spun meteorologii, concentraţia particulelor de praf este în scădere graţie precipitaţiilor din vestul Europei.

"În zilele de 4 şi 5 aprilie concentraţii foarte reduse de praf saharian se pot înregistra şi deasupra României, în condiţiile în care ţara noastră se va afla la extremitatea acestei formaţiuni barice depresionare", se arată într-o informare ANM.

Pentru a se asigura că bihorenii nu sunt în niciun pericol, specialiştii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor vor fi cu ochii pe staţiile de monitorizare a calităţii aerului. "Ca în oricare alt moment, monitorizăm calitatea aerului prin staţiile noastre în permanenţă. Se pare că nu vom avea probleme, estimându-se că judeţul nostru nu va fi aproape deloc afectată. Dacă vor exista depăşiri spectaculoase, vom anunţa populaţia", a declarat vineri pentru BIHOREANUL Sanda Mercea, directorul APM Bihor.

Ţara noastră a mai fost traversată de nori de praf saharian şi în alţi ani, iar singurul efect depistat a fost un strat subţire de praf roşiatic regăsit pe autoturisme.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Presupunand ca ar fi un pericol pentru Romania ...
... ce naiba ar face autoritatile noastre, in afara de a ne recomanda sa ne retragem sub cearceafuri ude, prin beciuri sau care pe unde apuca! La noi si daca ar cadea bomba atomica nu ar misca nici un zapacit platit din bani publici sa asigure protectia populatiei, ci ar urla ca din gura de sarpe ca nu a fost decat o bomba artizanala si putem sta linistiti! Noroc ca americanii si europenii nu vor sa lase Romania sa dispara de pe fata pamantului ca mai e rost de ceva resurse pretioase pentru ei, altfel ...!
Postat 04 Aprilie 2014, 15:07 de Snow
Cu praful e mai usor de avertizat...... capul la cutie !
...." Dacă vor exista depăşiri spectaculoase, vom anunţa populaţia", a declarat vineri pentru BIHOREANUL Sanda Mercea, directorul APM Bihor." Dupa anuntul celor de la APM Bihor.......ma simt in siguranta.Uite cineva ,care din banii platiti de noi,contribuabilii, se gandeste la sanatatea si binele nostru !.....un nor de praf saharian......... cu depoluarea paraului Paris ,de Oradea e mai greu....dar ei sunt vigilenti si cu ochii pe el........ putem sta linistiti.
Postat 04 Aprilie 2014, 15:06 de un parizian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON