URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
25 Iunie 2012, 10:54

Un "jidan borât" către primarul Cefei: "Lăsaţi-mă să trăiesc!"

Un "jidan borât" către primarul Cefei: "Lăsaţi-mă să trăiesc!" Fost PSD-ist şi apropiat al deputatului Sorin Roman, primarul Dumitru Bărnău (foto) s-a transformat în duşmanul parlamentarului şi apropiaţilor acestuia, după ce a trecut la PDL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patimile politice nu s-au stins odată cu încheierea alegerilor locale nici măcar în comune.

Alin Avram, şeful de cabinet al deputatului PSD Ioan Roman, s-a adresat printr-o scrisoare deschisă primarului comunei Cefa, Dumitru Bărnău, şi preotului paroh Ioan Pustan, întrebându-se de ce trebuie să fie persecutat în urma alegerilor locale care i-au dat edilului câştig de cauză în detrimentul soţiei deputatului, Alexandra Roman, pe care a sprijinit-o în timpul campaniei.

Gestul lui Avram survine după ce, şi în campanie, unul dintre apropiaţii primarului Bărnău l-a mai agresat atât pe el, cât şi pe deputatul Ioan Roman, chiar în faţa casei acestuia.

La începutul scrisorii, intitulată "Acum lăsaţi-mă să trăiesc!", Avram spune că vrea să înţeleagă care este pedeapsa care trebuie suportată pentru că a fost de partea celor ce au pierdut lupta pentru Primăria Cefa.

"Deşi am apreciat întotdeauna ca nocivă o atitudine pătimaşă atunci când vorbim de o competiţie în general, de o întrecere electorală în mod special, nu i-am judecat pe cei ce au susţinut o cauză fără să înţeleagă nimic din ce se petrece. Nu am ripostat nici atunci când am fost ameninţat, mai întâi voalat apoi direct, apreciind că gustul victoriei şi trecerea timpului le vor tempera comportamentul. Am încercat să uit chiar şi faptul că fiica mea de 9 ani a fost fugărită de un adult pe stradă. Din păcate în loc să se liniştească, tensiunea se amplifică", scrie consilierul deputatului Roman.

În continuare, Avram a descris încă unul dintre incidentele violente la care a fost supus de către susţinătorii primarului ales al comunei Cefa, Dumitru Bărnău.

"Aseară am fost ameninţat, am fost trimis la origini, am fost provocat la o confruntare fizică, am fost făcut jidan borât, am suportat umilinţa în spatele uşilor închise pentru că nu cred că violenţa e mijloc de comunicare, iar pumnul nu poate fi argument. Soţia mea s-a chinuit o oră să o liniştească pe fiica mea de 2 ani care nu înţelegea de ce cineva urlă afară. Nu am spus şi nici nu voi afirma că cetăţeanul turbulent (Demian Lucian) a acţionat la ordinul cuiva, dar susţin cu toată repronsabilitatea că atitudinea acestuia poate fi influenţată în bine sau rău de preotul paroh din Cefa şi de primarul ales în această comună. Mă întreb ce e mai deranjant: Părerea mea politică? Apartenenţa religioasă a familiei mele? Faptul că existăm? Ce să fac? Să-mi trag un glonţ în cap? Nu am armă şi nu cred că ar rezolva ceva asta. Mai mult, nici nu am de gând să fac un astfel de gest".

În finalul scrisorii, şeful de cabinet al deputatului Ioan Roman pledează pentru revenirea la normalitate, sugerând că cei care au câştigat alegerile trebuie să-şi vadă de treabă, nu să continue să acţioneze într-o logică electorală de manieră violentă.

"Consider că oamenii normali ar putea discuta despre orice problemă, iar dacă cineva nu mă place nu pot să-l urăsc ci doar să mă întreb cu ce am greşit faţă de persoana respectivă. Nu ştiu ce rezultat va avea plângerea pe care o voi depune la Poliţie, nu ştiu dacă influenţa cetăţeanului turbulent este chiar atât de mare pe cât susţine, ştiu însă că în continuare mi-e frică să-mi las copiii pe stradă, că mă feresc să merg pe jos prin sat seara, că mă pot omorî pentru că nu sunt de acord cu ei, însă şi ei trebuie să ştie că dacă mă vor omorâ vor apărea alţii care nu le vor împărtăşi opiniile. Nu fac judecăţi de valoare dar atâta timp cât cei ce vorbesc despre pace şi iubire sunt indiferenţi la ameninţări şi violenţa verbală nu fac bine nimănui, nici comunităţii, nici lor înşişi. Aţi câştigat, am înţeles, sunteţi mai buni, sunteţi mai iubiţi, Cefa e a voastră, acum lăsaţi-mă să trăiesc", arată Alin Avram.

Consilierul deputatului PSD Ioan Roman a depus, luni dimineaţă, o sesizare la Poliţie, cerând oamenilor legii să ancheteze cazul.

Deocamdată primarul Bărnău nu a putut fi contactat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
vai de capul vostru
da vrajeala fa plangere penala si sa vezi cati ii vor mai face ca ce caracter are Primarul sigur mai sunt destui abuzati si traumatizati:)))) drepturile omului le cunosteti ori ba!
Postat 27 Iunie 2012, 09:01 de anka
replica la @Ghiuri
BAH comentatorul cu nick name-ul @ghiuri ,tizule ma cheama GHEORGHE.BARA si am scris asta de multe ori pe forumul saptamanalului Bihoreanul,si am avut multe conflicte referitoare la numele meu si la coincidenta de nume cu alte persoane care au acelasi nume gheorghe.bara,si am mai scris de multe ori ca sunt dintr-o localitate vecina cu comuna Cefa ,ce este asa greu de inteles?aceasta este opinia Romanul Simplu.
Postat 27 Iunie 2012, 07:54 de Romanul Simplu
incearca!!!
Bai gas de ce nu o duci pe mata sau pe sorata in probe la Emilian sa vezi ce zic ca e, popo? Poate iti face un frate sau un nepot =))
Postat 26 Iunie 2012, 15:55 de @gas
auauau
e adevarat ca Pavel Emilian este ****? Daca este asa nu e bine. hahahahah
Postat 26 Iunie 2012, 15:49 de gas
tantalailor
Romanul simplu e un personaj care locuieste in Tarian are in jurul varstei de 42 de ani, necasatorit, locuieste cu mama sa si se numeste Gelu.
Postat 26 Iunie 2012, 14:17 de ghiuri
replica a III la un @Cefan
@Un Cefan sa-ti scriu ca esti tare de cap si nu intelegi ,nu ma asocia cu seful de cabinet al deputatului PSD Ioan Sorin Roman ,domnul Alin Avram pentru ca suntem 2 persoane diferite una de cealalta ,iti scriu asta inca odata ca sa intelegi .@Cefan nu esti tu din Cefa asa cum si eu nu sunt din Cefa ,sunt dintr-o localitate vecina cu comuna Cefa,dar tu esti din PSD si banuiesc ca esti PEPEa Homosexualul alias Pavel Emilian consilier judetean PSD si te-ai deconspirat prin cuvintul alias pe care-l folosesc cind vorbesc de tine ,si toate comentariile tale din sediul PSD Bihor sunt facute ca sa-l discrediteze si sa-si piarda din credibilitatea politica deputatul PSD Ioan Sorin Roman si scrii la indemnulsenatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL!:))=)) @Cefan alias PEPEa Homosexualul alias Pavel Emilian consilier judetean PSD vino sa ne intilnim in redactia saptamanalului Bihoreanul vineri 29 .06.2012 la ora 13:00 ca sa te dumiresti cine este @Romanul Simplu pentru ca nu este Alin Avram seful de cabinet al deputatului PSD Ioan Sorin Roman.CE zici bah homalaule Pavel Emilian ai curaj?:))=)). Alin Avram asa-i in PSD Bihor canibalism politic pe fata!:) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 26 Iunie 2012, 14:16 de Romanul Simplu
asda
ce fata de popou are primaru asta
Postat 26 Iunie 2012, 11:37 de dee
doua vorbe
Probabil la 19:09, pe sub masă, în timpul emisiunii de la TVS postam comentarii. Nu comentez. Multă convingere atunci când sunt asociat cu Romanul Simplu, sunt curios ce vă face să fiţi atât de convins că eu sunt personajul cu pricina? Eu am un singur of. A trecut campania electorală, putem să ne vedem fiecare de treaba lui în continuare? Nu am cerut nimic, am să salut pe toată lumea în Cefa, dacă cineva va considera că merit să mi se răspundă apreciez asta, dacă nu asta e. În rest fiecare să aibă parte de ce-i doreşte celuilalt, atât şi nimic mai mult. Multă sănătate să aveţi!
Postat 26 Iunie 2012, 11:33 de Alin Avram
Replica la Romanul Simplu
Sa stie toata lumea ca Romanul Simplu este egal cu Alin Avram, cu stiinta sefului lui.Nu va mai ascundeti si recunoasteti acest lucru!!!Nimeni nu va vrea in aceasta comuna si toata lumea se fereste de voi....nu realizati acest lucru???Lasati-l in pace pe primar sa isi faca treaba pentru ca si-o face foarte bine.Domnule deputat ce ati realizat in acesti 4 ani de mandat pentru judetul Bihor, dar pentru comuna Cefa???Va spun eu ca nimic!!!In schimb averea dvs s-a marit considerabil....Daca sunteti atat de tare pe cum va credeti de ce nu ati candidat la primaria Cefa???V-a fost rusine de infrangere???Si il mai puneti pe aghiotantul dvs sa scrie comentarii ca nu stiu cui i-ar fi frica de candidatura dvs nu stiu pe unde...chiar sunteti penibili in ultimul hal!!Lasati articolele de 2 bani platite si apucati-va sa faceti ceva si pentru noi bihorenii care v-am dat votul candva!!!Nu va mai inconjurati de lichele ca si Avram si luati-va un consilier care sa va invete cum sa va comportati in societate si nu la stana!!!
Postat 26 Iunie 2012, 10:18 de Un cefan
pocaiti
asta e scandal intre pocaiti mai fratilor nu intre partide, le-a luat iehova mintile si le-a incurcat limbile ca la babilon
Postat 26 Iunie 2012, 09:21 de florin
Nu PSD in spate ci PDL
Va rog nu mai puneti poza tradatorului infect Barnau cu PSD in fundal. Puneti poza cu PDL unde se simte bine acum si alaturi de care si-a batut joc de locuitorii comunei. Un om care tradeaza si trece la un alt partid pentru functie merita dispretul comunitatii si il va primi. Macar se bucura ca a saracit PDL-ul tara si vin oamenii sa cumpere de la birtasul satului/primar pe datorie si asa mai are control asupra lor. Dar poate ca dupa cateva vizite de la organele de control ii va mai trece si lui.
Postat 26 Iunie 2012, 09:07 de Vladimir
mizilul de bihor
Dar patimasa politica se comite in Cefa !!! Nu mai poate tara de "evenimentele" din satul Cefa ! Lasati-ne , domnilor de la "Bihoreanul" . cu aceste pseudoevenimente / pseudostiri !
Postat 26 Iunie 2012, 08:15 de titel
Bacu batausul
ce mai cauta Demian Lucian alias Bacu pe strada dupa ce anul trecut in toamna la un meci la Inand s-a imbatat a facut scandal a bruscat un politist si un jandarm, i-a scuipat, i-a injurat, a rupt camasa de pe agentul de politie? ce cauta liber prin comuna dupa ce a amenintat un demnitar cu moartea? in Romania politia nu mai are putere? Suntem chiar atat de josnici precum parintele de la Cefa incat sa aparam un astfel de specimen ca om nu poate fi numit. Domnule Purtan v-ati acuzat singur prin interventia de la TVS de multe fapte foarte urate si nu sunteti demn de preotie si sa slujiti Casa Domnului.
Postat 26 Iunie 2012, 00:53 de Martor
replica II la @Cefan
BAH @Cefan tu esti un mare tampit daca iarasi afirmi ca Avram Alin este @Romanul Simplu si scrii afirmatii care nu au dovezi .Eu @Romanul Simplu scriam comentraiul intre timp ce la TVS Alin Avram era in direct cu C Haragos in emisiunea editia de seara unde a vorbit prin telefon si parintele paroh ortodox ,si o femeie si celalalt acuzat care facut scandal ,vezi ora 19:09 in mijlocul emisiuni editia de seara de pe TVS!:))=))@Cefan sa te comentez la aberatiile tale mintale conflictul dintre deputatul PSD Ioan Roman si primaru Barnau a inceput cind senatorul PSD Ioan Mang i-a dat prea multa putere in organizatia locala PSD Cefa lui Barnau Dumitru subminand putrere politica si influenta deputatului PSD Roman Ioan in localitatea Cefa si in PSD ,senatorul PLAGIATORUL PSD Ioan Mang a semanat vint si acules furtuna pe urma ,a dezbinat si condus PSD Bihor , zilelel lui ca si presedinte PSD Bihor sunt numarate! :))=))@Cefan din partea mea alui @Romanul Simplu fie cine va fi primar in Cefa ,ca nu ma intereseaza ,numai ziua comunei Cefa ,sa se tina ,in rest din partea mea dati-va in cap unul altuia din comuna Cefa in cele 2 parti PSD si PDL !:)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 25 Iunie 2012, 22:49 de Romanul Simplu
Trezirea la realitate!
Aline, alias Romanul Simplu, cunosc personajele scandalului de la Cefa, dar fii sigur ca niciodata Roman nu va face cariera politica prin denigrarea directa si sub protectia anonimatului a adversarilor sai. In disputa nejustificata dintre deputat si primar au de pierdut cefanii, oameni care le-a acordat, pe rand, increderea pe care n-au meritat-o, dar care le-a asigurat celor doi o ascensiune nemeritata si nejustificata. Protagonistii scandalului de la Cefa uita ca mandria merge inaintea caderii, iar cei care intretineti clandestin aceasta admosfera incalificabila, plina de ura si dusmanie, meritati dispretul cefanilor si al celor care citesc si comenteaza pe forum.
Postat 25 Iunie 2012, 21:35 de Cefan
replica la articol si la Comentatorul @Cefan
Cunosc pe acesti oameni implicati in acest scandal de la Cefa,cunosc pe deputatul PSD Ioan Sorin Roman,cunosc pe Dumitru Barnau primarul comunei Cefa,cunosc pe seful de cabinet al deputatului domnu Alin Avram si asta nu de azi de ieri ci de cind erau copii ca tot cu piciorul in fund ii bateam !:))=))@Cefan am mai scris asta pe forumul acestui saptamanal Bihoreanul ca Romanul Simplu este Romanul Simplu si Alin Avram este Alin Avram suntem 2 persoane distincte si diferite una de alta ,asta ca sa intelegi si sa spui si senatorului PSD Ioan Mang care a incitat la violenta si nesupunere pe primarul (PSD) Dumitru Barnau impotriva deputatului PSD Ioan Sorin Roman facind dezbinare in organizatia PSD Cefa,dezbinand si conducand autoritar dictorial si nemilos organizatia PSD Bihor fiindu-i frica de deputatul PSD Ioan Sorin Roman ca o sa ajunga in locul lui presedinte de organizatie PSD Bihor ceea ce pe viitor asa si va fi ,senatorul PSD Ioan Mang a facut scandalul acesta .Am mai scris asta pe acest forumul Bihoreanul nu ma intereseaza cine-i primar in Cefa numai ziua comunei Cefa sa o faca ,ca nu afost facuta de 2 ani de zile ,si ne-am distra !:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 25 Iunie 2012, 19:09 de Romanul Simplu
barnau impostorul
din pacate cetatenii com CEFA se vor lamuri,din pacate prea tarziu,ca barnau e un impostor care s+a folosit de munca altuia ptr a se lauda,un fariseu care aparent e omul bun dar urmareste doar interesul propriu pentru a+si satisface orgoliul personal,de a demonstra ca e nr.1 in cefa,iar alaturi de el sunt campionii din cefa,cei mai mincinosi=iancu adrian zis mincinosu si mihes calin;cei mai violenti si hoti adica demian lucian yis bicu ,banfii si gasca lui de oportunisti si sa nu+l uitam pe popa purtan,cel care a reusit sa sparga cu zugravitul bisericii 11 miliarde de lei=apropo dna nu se sesizeaza
Postat 25 Iunie 2012, 17:21 de risc
pistike
Imi pare de mata ma pistike cand vede ce DOBITOC a zamislit
Postat 25 Iunie 2012, 16:33 de karton
Dupa fapta si rasplata.
Alin Avram, alias Romanul Simplu, se considera condamnat la moarte dupa ce a balacarit sub protectia anonimatului oameni care l-au ajutat si tolerat de-alungul timpului.
Postat 25 Iunie 2012, 16:29 de Cefan
cui ii e frica de barnau?!
eu stiu ca, daca s-ar lega de copilul meu, le-as rupe outele si lui Barnau si tovarasilor lui si li le-as baga pe gat. asa ca nu inteleg ce este cu scrisoarea deschisa. pune mana pe topor si fii barbat Aline. nu inteleg cui ii poate fi frica de un iepure ca Barnau hahahah.
Postat 25 Iunie 2012, 15:02 de un hoaver
m
nu-i bai...nici pina amu n-or mers treburi\'li...nici da\'mu n-or mere....ase de ciuda...ase-i?ALESILOR, TU=VA-N GU.RA....LIFE IS LIFE
Postat 25 Iunie 2012, 14:47 de m
minciuni
ooo lasa D-le Alin minciunile ca i-ti faci de ras religia. Chiar nu va inteleg de ce nu intelegeti ca nu sunteti doriti si nici iubiti de locuitori comunei.
Postat 25 Iunie 2012, 13:40 de wwww
prigoana
Voi zsidanii sunteţi tot timpul nişte victime inocente, nu aveţi nici o vină. Cît despre pesedeii plagiatoroinfractori, la următoarea tură, cînd nepoţii lui ilici@KGB îşi vor fi dat arama pe faţă şi cei fără ţinere de minte care au votat USL ignorând vechile aventuri ale lui Năstase îşi vor muşca mânile cu care au votat hoţii, atunci cripto-comuniştii lui ilici, vor fi mai prigoniţi decât au fost strămoşii voştri prin Egipt şi alte locuri turistice.....
Postat 25 Iunie 2012, 11:31 de pistike
Adevarata fata a psd-ului !
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a exprimat duminică seara, "poziţia oficială" a partidului în cazul Adrian Năstase : "PSD nu se disociază de Adrian Năstase. Este un simbol al partidului !''. In sfarsit, omul numarul doi din psd recunoaste ca partidul se calauzeste dupa principii care incalca legile Statului Roman ! Adica e un partid facut de infractori condus de infractori/plagiatori si alte lepre si care este adapost pt. fostii/actualii/viitorii condamnati !
Postat 25 Iunie 2012, 11:04 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON