URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
29 Iulie 2012, 22:04

Ultima comunicare BEC: Doar 37,83% dintre bihoreni s-au dus la vot

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sondajul Biroului Electoral Central după închiderea urnelor arată că doar 37,83% dintre bihoreni (33,71 în mediul urban şi 42,51% în cel rural) s-au prezentat la vot în ziua referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

Procentul este unul cu mult mai mic decât cel înregistrat la alegerile locale din iunie, când la urne s-au prezentat 61,27% dintre alegători.

La nivel naţional, potrivit sondajului BEC, care are o marjă de eroare de 3%, la referendum s-au prezentat 45,92% dintre alegători, adică sub pragul de 50 plus 1, necesar pentru validarea scrutinului.

Cu trei ore înainte de închiderea urnelor, prezenţa la vot în judeţul Bihor rămăsese una scăzută.

Potrivit estimărilor realizate de Biroul Electoral Central, până la ora 20, 30,86% dintre bihorenii cu drept de vot şi-au exercitat acest drept la referendumul pentru demiterea preşedintelui României, Traian Băsescu.

În mediul urban, prezenţa la vot a fost de 27,55%, iar în mediul rural procentul a fost unul mai mare, de 34,63%.

La nivel naţional, potrivit aceloraşi date, procentul românilor care s-au prezentat la urne este de 37,67%.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Bozgor a kurva anyad!!!
anyád az a kurva e ****.....fara ungurii nu puteti da jos pe basascu?????ungurii nu pt victor orban nu s-au dus la vot!!!
Postat 30 Iulie 2012, 10:27 de Lajos
Mai bozgorilor
Din cauza bozgorilor e asa mica prezenta la vot in Bihor. L-au ascultat pe premierul Orban. Vai de voi, Mergeti in tara voastra. Niciodata nu vom putea trai ca afara.
Postat 30 Iulie 2012, 00:24 de Bozgor
groapa de gunoi a istoriei pentru doi: crin si victor
crin antonescu, esti cel mai jalnic si penibil presedinte pe care l-a avut tara! vei ramane fraierul care a stat pe tron o luna, ca de dormit, dormi de-o viata! paaaaaaa, crinuletule, du-te sa te odihnesti, papusa firava ce esti, paaaaaa! ramai in groapa de gunoi a istoriei! si tu si victor ponta, infractor pereche cu nastase si iliescu!
Postat 29 Iulie 2012, 23:26 de ardelean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON