URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Ianuarie 2012, 08:36

UDMR Bihor înclină pentru alegeri anticipate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, afirmă că reprezentanţii organizaţiei vor susţine în structurile de conducere centrală a Uniunii necesitatea de "a lua în calcul foarte serios" varianta organizării alegerilor anticipate, şi că UDMR nu ar trebui să aibă probleme în perspectiva alegerilor anticipate.

"Vom susţine la conducerea centrală propunerea de a lua în calcul foarte serios organizarea unor alegeri anticipate, şi nu trebuie să avem nicio problemă în a analiza perspectiva aceasta. Noi credem că alegerile anticipate pot fi organizate şi nu există niciun motiv să ne facem probleme că ele nu ar putea fi organizate în perioada care urmează", a declarat pentru BIHOREANUL, preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon.

Declaraţia survine după ce vicepreşedintele UDMR însărcinat cu probleme politice, Borbely Laszlo, a afirmat că Uniunea va analiza săptămâna ce urmează ipoteza organizării de alegeri generale anticipate.

Liderii UDMR Bihor au mai făcut şi în trecut declaraţii potrivit cărora prezenţa Uniunii la guvernare alături de PDL nu este în interesul electoratului maghiar. De altfel, în 2010, UDMR Bihor a încheiat un protocol de colaborare în plan judeţean cu PNL, extins apoi şi cu PSD. Între prevederile protocolului se numără şi aceea că UDMR Bihor va susţine necesitatea extinderii colaborării cu PNL şi PSD la nivelul întregii ţări.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Cirmaciul e pragatit de tradare
Ar fi pasul care ar duce UDMR in afara parlamentului. Imi place ideea. Iar cirmaciul, care are si el toate informatiile necesare din telefoanele lui Bela, Hunor, Kiss, Szabo, etc, etc, va comanda bomba alegerilor fara prag electoral. Sau cu un prag de minim 3%. Atunci vom avea 3 formatiuni maghiare, din care una e asociatie culturala (UDMR) si doua sunt partide (UCM si PCM), ca fiecare sa ia cite 2% si sa mai stea acasa o tura. Asa ca ... mai bine acum minoritari la guvernare, decit anticipate doar cu majoritari?
Postat 30 Ianuarie 2012, 20:35 de Z
Szobolaniada
Şobolanii părăsesc corabia ce se scufundă.
Postat 30 Ianuarie 2012, 20:25 de Love
Calduri
"Inclinarea" spre alegeri anticipate mi se pare mai degraba inclinarea si ridicarea cozii UDMR-ului in fata USL-ului ca un semn ca ar fi posibila si o imperechere cu eventualul nou ginerica(USL). In mod sigur ciolanul se sfla pe primul loc si scopul scuza mijloacele.
Postat 30 Ianuarie 2012, 13:08 de Cateaua
Cert
Nici nu-i de asteptat ca vreun reprezentant UDMR sa-si puna problema daca prezenta la vreo guvernare aduce beneficii vreunui electorat.Asta pentru ca ,aidoma tuturor partidelor, si-n UDMR s-a demonstrat ca interesele politicienilor incep cu cele personale si/sau de grup.E mare realizare sa moara oamenii de frig citind placute bilingve! Daca-s trilingve,ar trebui sa fie chiar un deliciu,nu-i asa?Azi,maine vor realiza toti politicienii ca anul are si alte zile decat 1 Aprilie.Intr-un an electoral siiiiigur ca da,apar tot soiul de probleme bune de fluturat pe sub nasul electorilor,probleme cu priza.Se prefateaza o atmosfera de panica,motiv suficient pentru ca unii sa iasa-n fata cu diverse gogosi.\"Vreti sa aveti copii frumosi si sanatosi? Cumparati Gogoasa Marinarului!\"-se-auzea,candva,pe litoral...S-a mai sofisticat publicitatea in ultima vreme.
Postat 30 Ianuarie 2012, 11:52 de gorgy tozser
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON