URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
15 Februarie 2012, 16:31

Trei magistraţi de la Judecătoria Oradea, cercetaţi pentru tărăgănarea dosarelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Trei magistraţi din cadrul Judecătoriei Oradea sunt cercetaţi prealabil de Inspecţia Judiciară de pe lângă Plenul Consiliului Superior al Magistraturii pentru nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor respectiv pentru exercitarea funcţiei, inclusiv nerespectarea normelor de procedură, cu rea-credinţă sau din gravă neglijenţă, dacă fapta nu constituie infracţiune, se arată într-un comunicat făcut public de Biroul de presă al CSM.

Verificările au fost dispuse în urma unui control efectuat la sfârşitul anului trecut la Oradea, control care a relevat prelungirea nepermisă a duratei de soluţionare a dosarelor care „s-a produs, deopotrivă, din motive imputabile şi alte motive neimputabile judecătoriilor supuse controlului".

„Principalele motive imputabile instanţelor judiciare, identificate de către judecătorii-inspectori, au constat în nesancţionarea atitudinii culpabile a participanţilor la procedurile judiciare, neaplicarea regulilor referitoare la termenele până la care părţile pot formula cereri, insuficienta studiere a dosarelor şi a unor dispoziţii legale, respectiv acordarea unor termene nejustificat de lungi în raport cu obiectul cauzelor şi cu motivele pentru care s-a dispus amânarea judecăţii", se arată în comunicatul CSM.

Printre motivele neimputabile identificate de inspectori s-au numărat: complexitatea probatoriului, comportamentul participanţilor la procedurile judiciare, care îşi exercită drepturile procedurale contrar scopului pentru care au fost instituite de lege, efectuarea cu mare întârziere a lucrărilor dispuse de instanţă şi calitatea necorespunzătoare a acestora, în special a expertizelor tehnice judiciare, numărul redus de judecători şi fluctuaţiile de personal.

În urma controlului, Secţia pentru judecători a CSM a dispus Curţii de Apel Oradea organizarea unor forme de pregătire profesională dar şi sesizarea ministrului Justiţiei pentru suplimentarea numărului experţilor din cadrul INEC şi al Laboratoarelor interjudeţene de expertiză criminalistică.

„Totodată, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus adoptarea unor măsuri la nivelul instanţei care să permită alocarea unor termene scurte la înregistrarea şi repartizarea unor cauze cu o vechime mare, pentru soluţionarea căilor de atac sau în rejudecare", se mai arată în document.

Totodată, Inspecţia Judiciară va efectua un nou control la Judecătoria Oradea, pentru a verifica eficienţa managerială şi modul în care judecătorii cu funcţii de conducere îşi duc la îndeplinire atribuţiile ce decurg din legi şi regulamente.

Numele judecătorilor cercetaţi nu au fost făcute publice, Secţia pentru judecători solicitând ca „în cuprinsul rapoartelor Inspecţiei Judiciare să se efectueze anonimizarea numelor judecătorilor de la instanţele la care se efectuează verificări".

Purtăroarea de cuvânt a Judecătoriei Oradea, Carmen Domocoş, vicepreşedintă a instanţei, nu a răspuns miercuri apelurilor BIHOREANULUI, pentru a oferi lămuriri cu privire la constatările CSM.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
judecatori
Este atit de corupta justitia ca mie scarba sa si vorbesc despre acest lucru.Cei mai bogati dintre judecatori au cite om camatar care le intregesc averea , un biet taran care are un dosar pt asi recistiga drepturile de propietate se plimba pe culoarele instantelor judecatoresti ani si ani de zile, i se propune de catre completul judecatoresc sa-si angajeze avocat desi detine toate probele, avocatii iti cer onorarii de te sperie,nu valoreaza terenul cit iti cer ei, apoi intentionat pierd cauza,,,, am ajuns bataia de joc a justitiei romane.
Postat 17 Februarie 2012, 09:36 de anonim
@vlad tepes
Tin sa-ti aduc aminte ca onor judecatorii (procurorii sunt magistrati doar in Romania, la CEDO sunt avocati ai Statului) au facut mare tam-tam si chiar greva (desi nu i-au spus asa) pt. drepturile lor, cele banesti fiind pe primul loc. N-au facut niciodata tambalau pt. conditii decente de munca si asta deoarece le convine situatia actuala, le convine sa pescuiasca in ape tulburi....
Postat 17 Februarie 2012, 07:19 de .
rechizitoriu = sentinta
Acum ce este scris in rechizitoriu , ramane in sentinta finala ! Acum " judecata rapida " este legea. Dreptul la aparare este grav incalcat .Nu asta cere CEDO sau UE.Cu oameni putini , dosare multe si OBLIGATORIU "TERMENE SCURTE " -o zi .o ora , o saptamana .doua (pt un act emis de orice autoritate a statului dictatorial roman e nevoie de cel putin 30de zile ) se face dreptate in tara . TOATA TARA ESTE CONDAMNATA PE BANDA RULANTA , IAR DETINUTII HRANITI ,INTRETINUTI PE BANII NOSTRII..........
Postat 16 Februarie 2012, 20:20 de vlad tpes
faptul ca GHILEA baga in familie banii publici e legal!
dar cu GHILEA , Judecatoria de ce nu se autosesizeaza , deci ce sa mai vorbim atunci de maruntisuri , dar interlopul implicat cu Blejnar si alt procuror la crama ce se intampla, nimic 10 ani va dura procesul.
Postat 16 Februarie 2012, 13:58 de GHILEA prefectul
faptul ca GHILEA baga in familie banii publici e legal!
dar cu GHILEA , Judecatoria de ce nu se autosesizeaza , deci ce sa mai vorbim atunci de maruntisuri , dar interlopul implicat cu Blejnar si alt procuror la crama ce se intampla, nimic 10 ani va dura procesul.
Postat 16 Februarie 2012, 13:57 de GHILEA prefectul
dar lasa ti ma cu asemenea prosti
toti sunt la fel si nu au incotr o nu i pot aresta pe totii, nu are rationament aceasta plangere conform legii 80% din BIhor ar trebui arestati dupa fapta unde ii inchideti? ce judecatori ca toti tineri care au rude se vad viitori judecatori dar ei nu au vocatie :)))) va imbatati cu apa , legea e facuta pentru prostime nu cei cu scoli.s a va dea Dzeu sansa sa nu ajungeti niciodata la mana unui judecator sau magistrat.asta e dovada de iubire fata de EL.
Postat 16 Februarie 2012, 13:50 de oooooooooo
o multime!!!!!!!!!!!!!
Cine s-a judecat vreodata pe o chestie simpla, pe care si un copil o transa corect, stie ce se intimpla in Oradea. Se cam cunosc av. care umbla cu soalda, si judecatorii care incaseaza.. dar nimic nu se intimpla fara stiinta Curtii deAPEL.....Anul trecut au fost mai multe controale la Oradea si se pare ca vor mai fi.Oamenii ajung sa plateasca si cind au dreptate...cat despre ceilalti ce sa spui....
Postat 16 Februarie 2012, 11:56 de b.
Cine stie...
Cine ii cunoaste sa posteze numele celor trei judecatori ! Cineva mi-a zis ca una ar fi doamna secara mariana. Ar mai fi si un domn, ovidiu ciuma, tot asa, pe zvonuri...si mai ramane unul/una.
Postat 16 Februarie 2012, 09:08 de curiosul
Nu e de mirare ca a venit in Oradea control de la CSM
Era cazul caci se stie la Bucuresti ca inOradea apar cele mai ciudate soluti la procese in care interlopi si ooameni cu bani primesc solutii favorabile, mai ales la curtea de apel. Pacat ca nu s-a publicat si numele judecatorilor cercetati. Dar speram ca se va face curatenie oadat si oadata si la instantele din Oradea, caci cine ajunge in instanta in Oradea se poate astepta la orice, parca am fi in Africa sau in vestul salbatic in care JUDECATORII CATARESC CU DREPTATEA INTR-O MANA SI BANI, AVANTAJE SAU SEX IN CEALALTA, SI CUM DREPTATEA E CA UN FULG, GHICITI CINE CASTIGA. Justitia din Oradea = Justitia din Somalia----aproape nula.
Postat 16 Februarie 2012, 07:55 de Andrian
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON