URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Noiembrie 2013, 12:01

Tokes: Retragerea Ordinului Steaua României, un nou argument pentru a cere "protecţia Ungariei şi a Europei"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
"După cele întâmplate la şedinţa Consiliului de Onoare al Ordinului din 20 noiembrie, mi se pare că este şi mai necesar să repet această solicitare (n.r. - făcută astă-vară la Băile Tuşnad, în prezenţa premierului Ungariei, Viktor Orban), ca Ungaria să ne ofere să fie un stat garant. Văzând atitudinea represivă a Puterii naţionaliste şi postcomuniste, observând poziţia ei antimaghiară generală şi refuzul ideii de autonomie, pretindem protecţie nu numai din partea Ungariei, ci şi din partea Europei, ca parte a apărării democratice a drepturilor, ceva ce li se cuvine tuturor comunităţilor etnice minoritare din Uniunea Europeană şi de pe întregul continent european", a declarat vineri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Oradea, eurodeputatul Laszlo Tokes.

Steaua Roşie a României

Acesta a afirmat că "Ordinul Steaua României, distincţie cu o vechime istorică, s-a înroşit şi s-a schimbat într-o Stea Roşie, în sensul comunismului, ca simbol al totalitarismului", deoarece politicienii care reprezintă PSD, "partid postcomunist", au devenit majoritari şi au determinat judecarea lui în Consiliul de Onoare al Ordinului. "Adunarea Generală a Ordinului are 182 de participanţi, din care circa 100 de la PSD, partidul postcomunist românesc", care - cu o prezenţă de 17,8% - a ales Consiliul de Onoare, iar acesta, la fel 90% postcomunist, cu excepţia preşedintelui Academiei Române, domnul Ionel Haiduc, a decis să mi se ia distincţia", a spus Tokes. El a adăugat că "acest for s-a transformat într-o Brigadă Roşie, într-un pluton de execuţie", care "şi-a îndeplinit datoria după ce anterior preşedintele PSD, Victor Ponta, a dat comanda Foc!".

Tokes a spus că "e clar că nu au respectat dreptul meu constituţional la apărare", arătând că întâmpinarea redactată de avocatul său, Kincses Elod, nu a fost luată în considerare de Consiliul de Onoare.

Ponta egal Ceauşescu

Propunerea de retragere a distincţiei este apreciată de europarlamentar ca fiind "un act antirevoluţionar, un experiment halucinant, căci după 24 de ani m-am simţit în aceeaşi situaţie, împreună cu domnul Kincses, ca în 1989, când m-a apărat împotriva lui Ceauşescu. Acum Ceauşescu a fost înlocuit de Ponta".

Laszlo Tokes a afirmat, de asemenea, că propunerea de retragere a Ordinului este şi rezultatul unei "gândiri postsecuriste, o obsesie a ceauşismului românesc cum că aş fi iredentist şi că cineva ar unelti împotriva integrităţii României". El a respins categoric această acuză, spunând că nici nu afirmă, nici nu gândeşte ca Transilvania să fie alipită Ungariei: "Nu numai că nu o spun, dar nici nu gândesc ca 6 milioane de români să treacă la Ungaria, căci atunci Ungaria ar fi România II (n.r. - doi). Este absurd, dar politicul românesc nu se poate lepăda de această concepţie".

Putere prin antimaghiarism

Tokes a declarat că acţiunea îndreptată împotriva sa are ca obiectiv, de fapt, "distrugerea relaţiilor dintr români şi unguri, aşa cum s-a făcut şi în martie negru din 1990, pentru că postcomuniştii vor să rămână la putere jucând cartea antimaghiară".

Întrebat ce înţelege prin "garanţia Ungariei şi a Uniunii Europene" pentru maghiarimea din România, Tokes a răspuns: "Nimic mai mult şi nimic mai puţin decât ce am spus. Repet această cerere faţă de Ungaria, dar şi faţă de Europa, să se asigure din partea Ungariei şi a Uniunii Europene unite, apărarea comunităţii maghiare din România. Nu doresc decât ce este formulat în Tratatul dintre cele două ţări (n.r. - România şi Ungaria), datoria fiecărei ţări de a avea grijă de minorităţile aparţinătoare".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
decoratie
ACEST OM AR MERITA EXPULZAT, E PREA PUTIN DECORATIA LUATA. ASTA SI-A BATUT JOC SI DE FAMILIE SI DE ROMANI. AFARA CU EL. SAU POATE LA AWSCHITZ.
Postat 24 Noiembrie 2013, 09:38 de vizat
@ YUHAZ Calitatea de om...
Calitatea de om nu i se poate retrage pentru aceasta calitate nu a avut-o niciodata.
Postat 23 Noiembrie 2013, 12:38 de emil
YUHAZ
Sa i se retraga calitatea de om.
Postat 22 Noiembrie 2013, 20:03 de Baxxter
Tokes, nu e o gura fara cap.
Tokes, reprezinta in egala masura dorintele si aspiratiile minoritatii maghiarofone din Romania si ale Ungariei. Este votat constant de catre ungurii din Romania si trimis in Parlamentul European, pt a le sustine "idealurile" ! De asemenea Ungaria i-a oferit si la propulsat in functia de vice-presedinte al Parlamentului European. Ungaria, a detinut provizoriu (prin sistemul de rotatie), aceasta pozitie la Strasbourg. Ungaria, instiga si sustine separatismul in Romania!
Postat 22 Noiembrie 2013, 17:13 de Votul ungurimii
Mai canalii
Pai, ai cerut protectoratul ungariei, ai condamnat Trianonul si inainte de ti se retrage distinctia. Tocmai pt asta ai ramas fara Ordinului Steaua Romaniei ! Bine ar fi sa ti se retraga si cetatenia romana cu toate drepturile aferente ! Ai semnat si jurat credinta si loialitate ungariei, tara care instiga la separatism, izolationism, etc in Romania !
Postat 22 Noiembrie 2013, 16:31 de Traiasca Trianonul
Astia trebue aparati de ei insisi, ca sunt in stare sa se sfartece intre ei ...
... daca le iei tabla de pe buzunarul de la piept.
Postat 22 Noiembrie 2013, 16:19 de Java
Poate se supara EU ca le dai degeaba de lucru Laszlo
Cred ca si Europa o sa-i retraga indemnizatia de europarlamentar, dupa ce o sa-i ia validarea.
Postat 22 Noiembrie 2013, 16:16 de Dare
Spânzură-te!
Mă tokeșe! De ce nu te spânzuri, dacă ți-e ciudă?
Postat 22 Noiembrie 2013, 16:13 de vlad
De acord cu Maria!
Du-te-n Mongolia și reclamă-ne!
Postat 22 Noiembrie 2013, 14:51 de anonim
CE FRUSTRAT E FRATE!!! :)))))
CE FRUSTRAT E FRATE!!! :)))))
Postat 22 Noiembrie 2013, 14:09 de Oradean
rusine ce esti !
Iar noi nu dorim decat sa dispari din peisajul public romanesc, pata de rusine pe obrazul Romaniei ce esti !
Postat 22 Noiembrie 2013, 12:24 de maria
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON