URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 28 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Decembrie 2011, 12:07

Ţeapă de 470.000 de euro! O salontancă a convins 29 de persoane să scoată credite din bancă şi să-i dea banii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O salontancă în vârstă de 47 de ani este acuzată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor că în perioada 2007-2009 a înşelat 29 de persoane, toate din Salonta, promiţându-le câştiguri facile.

Cornelia Florentina Iurca i-a indus în eroare pe concitadinii ei spunându-le să contracteze credite bancare căci, prin intermediul ei, vor da înapoi doar 75% din sumele obţinute.

"Sub pretextul existenţei unui "cont special", purtător de dobânzi mult mai mari decât cele practicate pe piaţa bancară, aceasta le-a determinat pe victime să contracteze credite la sucursale bancare din Salonta şi şi-a însuşit 75% din valoarea fiecărui credit, promiţându-le că din câştigurile obţinute le va achita contravaloarea ratelor lunare până la finalul perioadei de creditare", se arată într-un comunicat trimis luni de Inspectoratul de Poliţie Bihor.

Mai exact, femeia le-a spus victimelor că la fiecare şase luni ea va achita 25% din valoarea iniţială a creditului.

Potrivit aceleiaşi surse, valoarea prejudiciului contractat se ridică la 1.411.150 de lei (adică aproximativ 324.000 de euro) şi 148.355 de euro.

Poliţiştii SIF au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a suspectei, sub acuzaţia de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani, femeia achiziţionând cu banii câştigaţi imobile pe numele altor persoane.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
ce educatie de viata a bagat acesta femeie in romani
nu a bagat in 12 ani sistemul de invatamant :)) asta merita o statuie nationala sclipeste prostia romanului mai lesc care are scoli.Noi suntem la pamant ca valoare culturala privind respectul lacomim, suntem vulnerabili ce mai visam dar nu traim , asta e o boala grava: disperarea.
Postat 05 Decembrie 2011, 14:32 de ce educatie de viat
sitemul judiciar
PUSCARIA a ajuns o alta institutie de invatamant al unei meseri foarte vechi ar putea sa i si autorizeze legal sa dezvolte antreprenoriat in Romania sa i duca visul lui BOC :)))) pe cele mai inalte culmi .
Postat 05 Decembrie 2011, 14:15 de hai sa intelegem si
sitemul judiciar
ii strange pe totii gramada la parnaie acolo se inavata unul pe altul pentru ca sunt mai buni si decat Guvernanti nostri si produc pentru ei , deci sincer de ce credeti ca se merge pe departajare sociala ca sa fie productivi cui trebuie si dau alte tunuri de milioane de euro, cum a junge un politician sa faca fraude legale prin informatie transmisa de unde: celula :) mai fraier ca poporul roman nu cared ca exista in puscarie viata e mai buna decat afara , afara ce inveti nu fa aia, nu fa aia ca facem noi! Daca va merge la totii capul nu mai are puscaria nici un rol.
Postat 05 Decembrie 2011, 14:05 de hai sa intelegem si
ole, ole, ole
o sa faca si ea 7 ani parnaie dar are tot cei trebuie! NU TREBUIE sa cerseasca ajutoar social cum vrea politicus, bravoo ei! FRAIERI sunt destui minte ca a ei putina.
Postat 05 Decembrie 2011, 14:01 de ole, ole, ole
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON