URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Octombrie 2012, 18:50

Spitalul Judeţean îşi construieşte două lifturi exterioare pentru transportul rapid al pacienţilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spitalul Clinic Judeţean Oradea va avea începând de anul viitor două lifturi suplimentare, în exteriorul clădirii, pentru transportul rapid al pacienţilor de la Unitatea de Primire Urgenţe la secţia de Terapie Intensivă sau din saloane la sălile de operaţii.

"O clădire cum este cea a Spitalului Judeţean are nevoie în mod normal de 12 lifturi, ori în prezent spitalul este deservit de un lift mic şi două lifturi mari. Din acest motiv, nu de puţine ori se întâmplă ca aparţinătorii să fie daţi jos din lift la unul dintre etaje ca să poată intra infirmierii cu un pacient pe targă", a declarat managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cele două lifturi moderne, cu un consum scăzut de energie electrică, vor fi montate pe peretele exterior al corpului B al spitalului şi vor fi puse în funcţiune în cursul lunii decembrie. Lucrarea este executată de firma Herald pentru suma de 1,6 milioane lei, care cuprinde inclusiv lucrările de reparaţii capitale ale reţelei electrice din clădire.

Trei etaje reabilitate

Pe de altă parte, în prezent, corpul B al clădirii celui mai mare spital din judeţ este în plin proces de reabilitare. Reparaţiile capitale ale etajelor I - III au fost adjudecate de firma Eurocib pentru suma de 6,7 milioane lei, finanţare atrasă din fondurile Ministerului Sănătăţii şi de la bugetul local.

Astfel, la primul nivel al clădirii este în plin proces de amenajare un vestiar modern destinat celor 2.200 de angajaţi ai spitalului, iar la primul etaj va funcţiona secţia de Gastroenterologie. "Dorim să instituim aici o gardă pentru endoscopia intervenţională, pentru a putea rezolva endoscopic în mod rapid cazurile de hemoragii interne. Estimăm că în trei săptămâni lucrările la acest etaj vor fi gata", a spus Carp.

La rândul său, etajul II al clădirii va fi destinat secţiei de Terapie Intensivă Coronariană. Spaţiul va fi dotat cu paturi destinate cardiologiei intervenţionale dotate high-tech, cu angiografe moderne, şi va găzdui săli de operaţii.

Etajul III al clădirii va asăposti blocul operator al Spitalului Judeţean şi va reuni la un loc nu mai puţin de 10 săli de operaţii. Blocul operator va fi deservit de un aparat de protecţie microbiologică, menit să purifice curentul de aer cu flux laminar steril în sălile de operaţii şi să purifice aerul evacuat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
decontam atataia bani si copii rabda
ei vindeca CIUMA in mijlocul orasului :)))))) infectia aia ramae si in haine !!!! si aerrrrrrr , mizxxxxxeriiiiiiiiii sunteti nu medici :))) voi nu realizati ca ei nu se imbolnavesc nu le dau tratament ii tortureaza acolo, sau ei sunt nemuritori si imuni la boli :))))))))) cum isis bat joc de noi!!!!
Postat 19 Octombrie 2012, 10:24 de criminali
decontam atataia bani si copii rabda
INVESTI ar moartea iar spala banii nostri si copii mor in pace, sa nu va dea putere de munca la cei ce isis bat joc de munca altora, amin! Au lifturi si consuma ca te ingrozesti si transporta numai batrani majoritate :)))) un focar de infectie astea trebuie cosntruite la margine orasului, ne omorati intentionat criminali sunteti !!
Postat 19 Octombrie 2012, 10:21 de criminali
Tot mai sus, că e aglomerat parterul !?!
Dacă nu este şi heliport pentru SMURD măcar să fie nişte lifturi care să ducă totuşi pe acoperiş, că poate zboară câţiva "diozauri" din clădire.
Postat 18 Octombrie 2012, 19:08 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON