URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
09 Aprilie 2013, 20:00

Sindicaliştii se opun unui eventual transfer al Ambulanţei la consiliile judeţene

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Consiliul Naţional al Federaţiei Naţionale Sindicale "Ambulanţa" din România a hotărât în unanimitate să nu acceptăm trecerea serviciilor publice de ambulanţă în subordinea consiliilor judeţene, aşa cum a declarat preşedintele UNCJR, Marian Oprişan, care, la ieşirea din sediul Ministerului Sănătăţii, a anunţat că aceste servicii vor trece la judeţe", a spus marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele FNSAR, Gheorghe Chiş.

Acesta a afirmat că decizia de a se opune unui viitor transfer al serviciilor de ambulanţă către consiliile judeţene a fost luată după consultarea tuturor managerilor generali ai serviciilor publice de ambulanţă din România, în cadrul unei reuniuni a FNSA care a avut loc la finele săptămânii trecute.

De asemenea, liderul FNSA a spus că i-a trimis în acest sens un memoriu şi ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

"O trecere a serviciilor publice de ambulanţă la consiliile judeţene ar deschide uşa politizării funcţiilor de conducere după dorinţele preşedinţilor de consilii judeţene şi ar afecta grav funcţionarea acestor servicii", a declarat preşedintele FNSAR, Gheorghe Chiş.

Potrivit acestuia, în condiţiile în care serviciile publice de ambulanţă au un rol important în Sistemul Naţional de Urgenţă, atât managerii, cât şi sindicaliştii doresc "păstrarea statutului de unităţi strategice de interes naţional, cu personalitate juridică, care să fie coordonate direct de Ministerul Sănătăţii, prin Compartimentul de Medicină de Urgenţă, ieşind din subordinea Direcţiilor de Sănătate Publică", precum şi "continuarea programului de dezvoltare a acestor servicii de către Ministerul Sănătăţii, la nivel naţional, pentru creşterea operativităţii şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă de înaltă calitate".

"Ne temem că, dacă am funcţiona în subordinea consiliilor judeţene, ne-am întoarce în anii '90, când serviciile de ambulanţă erau simple secţii ale unor spitale, şi erau neglijate de către managerii acestora, atât în ce priveşte dotarea tehnică, cât şi asigurarea cu personal specializat", a spus liderul FNSAR, Gheorghe Chiş.

Conform acestuia, în memoriul trimis ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, membrii Consiliului Naţional al FNSAR afirmă că sindicaliştii din sistemul medicinei de urgenţă ar accepta "reorganizarea serviciilor publice de ambulanţă în două etape".

Într-o primă etapă, ar urma să aibă loc "regionalizarea acestor servicii din punct de vedere operativ şi profesional", ministrul Sănătăţii să numească printr-un ordin coordonatorii de regiuni ai serviciilor de ambulanţă care urmează să devină centre regionale. "Coordonatorii regionali astfel numiţi prin ordin de ministru vor trebui să aibă posibilitatea de a studia şi a se informa de situaţiile din fiecare judeţ arondat, din punct de vedere al bugetului, personalului operativ, personalului TESA şi altor categorii de personal, al parcului auto şi atelierelor service, urmând ca numai după reorganizarea administrativ-teritorială a ţării să poată prelua coordonarea regională în cunoştinţă de cauză", a spus preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale "Ambulanţa" din România.

"Sperăm că domnul ministru Nicolăescu nu va fi de acord cu propunerile şi ideile domnului Marian Oprişan. Dacă se va lua o decizie de transferare a serviciilor de ambulanţă la consiliile judeţene, Doamne fereşte, vom opri activitatea. Nu vom sta cu mâinile în sân", a mai spus Gheorghe Chiş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON