URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Martie 2012, 17:09

Serviciul de Paşapoarte sărbătoreşte centenarul actului de călătorie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe 19 martie 1912, România avea prima lege care reglementa regimul paşapoartelor, acte care au purtat de-a lungul anilor diferite denumiri (salconducte, cărţi de pribegie, foi de circulaţie, bilete de trecere peste frontieră, pasuri sau paşapoarte), dar care au certificat, în esenţă, cetăţenia posesorului şi dreptul lui de a călători în afara ţării.

La centenarul paşapoartelor, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Bihor, comisarul Florian Butuc, a pregătit o expoziţie cu copii ale unor paşapoarte vechi de zeci de ani, ofiţerul prezentând, de pildă, certificate de călătorie din 1941, dar şi noul şi modernul paşaport electronic.

Deşi inedită, expoziţia nu este deschisă cetăţenilor de rând, pentru că iniţiatorii nu s-au gândit decât la jurnalişti. "Nu m-am gândit la varianta asta", a răspuns comisarul Butuc la o întrebare ce i-a fost pusă pe această temă luni, cu ocazia unei conferinţe cu reprezentanţii presei locale.

Pe de altă parte, ofiţerul a anunţat că din acest an, de la o dată încă nestabilită, bihorenii vor putea să-şi depună cereri pentru eliberarea paşapoartelor electronice şi în staţii mobile din Beiuş şi Marghita, astfel că locuitorii din aceste două zone nu vor mai fi nevoiţi să facă drumul până la Oradea.

Anul trecut, 20.507 de bihoreni au cerut să li se elibereze paşapoarte, din aceştia 11.873 cerând un paşaport electronic, iar restul paşapoarte temporare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
simplu
B.F = picatura T.V = OCEANUL
Postat 21 Martie 2012, 09:56 de replica
marcell
@replica....sincer m-ai buimacit. cine este cel bun?hm?
Postat 21 Martie 2012, 09:40 de m
eroare
Meserias? In alte domenii poate dar nicidecum in cel al documentelor de identitate, mai cu seama in ale pasapoartelor. In a compara pe domnul B.F cu Domnul T.V este exact ca si cum ai pune o picatura langa un ocean....
Postat 20 Martie 2012, 20:00 de replica
marcell
bun domnul florin b....este un meserias. insa, domnul trimbitas vladimir, era si este un erudit al pasapoartelor, un mohican...va spun eu.generatiile mai vechi, il cunosc bine.pretenii stiu...
Postat 19 Martie 2012, 20:24 de m
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON