URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
23 Iulie 2012, 16:48

Şeful Poliţiei Salonta, Alexandru Roxin, reţinut pentru 24 de ore! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Fără a comunica nimic public, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea l-a reţinut joia trecută, vreme de 24 de ore, pe şeful Poliţiei Salonta, comisarul şef de poliţie Alexandru Roxin, acuzându-l că ar fi încercat să zădărnicească ancheta în care este cercetat sub acuzaţia de braconaj. A doua zi, învinuitul a fost prezentat Curţii de Apel, care a respins însă propunerea de arestare preventivă.

Potrivit unor surse neoficiale, lui Roxin i se impută că ar fi încercat să îngreuneze ancheta demarată în dosarul penal în care este şi el învinuit, de la începutul acestui an. Cinci persoane, printre care şi şeful Poliţiei Salonta, au fost puse sub învinuire atunci de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, sub acuzaţia de braconaj, după ce au fost prinşi de paznicii de vânătoare de pe un domeniu privat după ce au împuşcat ilegal un cerb.

Potrivit sesizării, pe 5 februarie, grupul din care făcea parte şi Roxin ar fi participat la o partidă de vânătoare pe domeniul Păuşa, însă ar fi împuşcat un cerb pe domeniul Boboştea, unde nu aveau autorizaţie din partea administratorilor, Asociaţia de Vânătoare "Cervus elaphus".

Cei cinci au fost descoperiţi şi fotografiaţi de paznicii domeniului după o lungă urmărire cu maşinile, la finalul căreia autovehicului braconierilor s-a defectat. Paznicii au găsit şi animalul ucis, îngropat în zăpadă în apropierea vehiculului. Suspecţii au refuzat să se legitimeze şi au plecat pe jos de la locul întâmplării, însă ancheta penală a stabilit identitatea acestora, procurorii învinuindu-l, printre aceştia, şi pe Roxin.

Cerbul împuşcat a fost evaluat de administratorul fondului Boboştea la 12.000 euro, prejudiciu imputat celor 5 persoane acuzate de braconaj, care însă neagă acuzaţiile. Învinuiţii susţin că animalul împuşcat nu era un cerb matur, pentru care era impusă prohibiţie, ci doar viţel, pentru care exista autorizaţie de vânătoare emisă de administratorii fondului Păuşa unde, de altfel, spun ei, ar fi fost împuşcat. În ce-l priveşte, comisarul şef Roxin a negat că s-ar număra printre persoanele surprinse şi fotografiate de paznicii domeniului, ofiţerul recunoscând doar că a participat la partida de vânătoare legală.

Aceleaşi surse neoficiale susţin că procurorii au cerut, săptămâna trecută, arestarea şefului Poliţiei Salonta după ce, chemat la sediul Perchetului pentru declaraţii, , acesta a refuzat să mai facă vreo completare la cea iniţială, dată în luna martie. Potrivit referatului pe care procurorii l-au înaintat Curţii de Apel Oradea, Roxin este acuzat că a avut un comportament sfidător în timpul cercetărilor şi a încercat să zădărnicească ancheta deoarece a depus fotografii în care era cu barbă şi s-a prezentat tot cu barbă la expertiza fotografică de la Timişoara care urma să stabilească dacă el este cel ce apare în pozele făcute de paznici. De asemenea, ofiţerul s-a prezentat la laboratorul criminalistic de la Timişoara doar dus cu mandat de colegii săi poliţişti, şi s-a şi opus recunoaşterii în grup.

Curtea de Apel a respins însă solicitarea procurorilor, ca neîntemeiată şi nelegală. Judecătorii au apreciat că anchetatorii n-au respectat procedura penală deoarece, după reţinerea ofiţerului şi înainte de întocmirea cererii de arestare, nu l-au audiat pentru a-i aduce la cunoştinţă demersul. În plus, acuzaţiile aduse ofiţerului nu au fost probate, declaraţiile din dosar fiind contradictorii iar acuzarea neîntărită de probe concludente.

Judecătorii au concluzionat că "modul în care acesta înţelege să îşi formuleze apărarea şi să-şi  exercite drepturile procesuale nu poate fi apreciat ca fiind sfidător la adresa aparatului de justiţie, câtă vreme, la dosarul cauzei nu există dovada că organul de urmărire penală sau procurorul ar fi dispus sancţionarea acestuia".

Încheierea Curţii de Apel Oradea nu este definitivă, ea fiind atacată, deja, prin recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Comisarul şef Alexandru Roxin a refuzat să facă vreun comentariu, până după soluţionarea cazului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Il cunosc pe acest om
eu il cunosc pe acest om si nu cred ca ar face asa ceva.Ca are multi dusmani care incearca sa il infunde asta e partea a doua .NU mai tot comentati aiurea oament buni :looool
Postat 12 Iunie 2013, 21:19 de biuuuuuu
fiti seriosi
Mai oameni buni ,eu il cunosc cum era dl.roxin .acum nu il mai cunosc cum a evoluat, dar ca simplu observator am citit art. scrise despre el. Cautati domnule acuze serioase . nu ca la vreun scandal in care a intervenit oficial a dat o palkma sau ca a mers la o partida dee vinatoare. Fiti seriosi.
Postat 07 August 2012, 13:33 de simi
@
tu vorbesti bai parvenire? Obiectiv, auzi. Ai uitat cum ai plecat din vama? Si oare nu ti-a facut acest individ un dosar penal pentru evaziune fiscala pentru ca ti-al lasat angajatii fara asigurari de sanatate si pensii? Vai de viitorul tau, nu al altora, ca sigur ai probleme grave la mansarda.
Postat 27 Iulie 2012, 11:29 de lasa-te
spre cunoastere obiectiva
Ca simplu cetatean stau si ma intreb cum un individ ca acest \\\"politist\\\" care toata cariera si-a facut-o prin trafic de (aur,tigari,droguri si orice este aducator de profit substantial si imediat) devenind liderul \\\"mafiei locale\\\" si care a avut multe antecedente ( vezi rezumat pe \\\"Jurnalul bihorean\\\" roxin) ,a ajuns sa fie sef de politie de municipiu . Acest lucru spune multe despre societatea in care traim si despre actorii ei. Stati si nu va agitati caci asteapta sa se linisteasca apele si cu ajutorul sefilor lui si a serviciilor pe care cu onor le serveste isi va rezolva problemele.A produs acest bolnav psihic atatia bani cat nu va imaginati .Vai de viitorul nostru...
Postat 27 Iulie 2012, 08:45 de un cetatean normal
LELE A.
Nu mai scrie atatea idiotenii, ca-ti sta bine, popo.narule! Stim cata minte ai si de ce excrocherii esti capabil, retardatule. Vei plati scump pentru mizeriile acestea!
Postat 26 Iulie 2012, 12:00 de Cap Mare
sa se mai cerceteze unul
elena marinescu sa se mai cerceteze un beaconaj ramas sub tacere. Este vorba despre procurorul MAN CIPRIAN de la DNA si politistul comisar sef ------------- care au fost prinsi la braconaj dar s-a musamalizat cazul acestora de catre Politia orasului Beius si Stei. Bihoreanul de ce tace? De ce tace si seful inspectoratului? De ce tace si seful Parchetului ?
Postat 24 Iulie 2012, 19:34 de braconaj
elena marinescu
Stie vreun procuror povestea impuscatura in degetul de la picior? Impuscatura a plecat din arma lui Roxin. Degetul era tot al lui Roxin, aferent piciorului lui Roxin. De ce? Cum? Unde? Pentru ce? Stiu doar ”ziaristii” de la Bihorel care au studiat, taxat si clasat cazul... Sa vanati bine!
Postat 24 Iulie 2012, 09:02 de un medic ratat
elena marinescu
In primul rand, cine semnaza articolul? Elena Marinescu - adica un pseudonim. Asa se intampla cand Bihorel este murdar de magiun Made in Salonta, via magazinulcudetoate al familiei Roxin, din curtea casei lui Roxin. Secundo: chestia cu barba este haioasa rau. Atat de rau incat ii ofera lui Roxin diagnosticul perfect: infantilism. Si ultima: nu-l vad pe cotizantul nr. 1 al PDL-Blaga, colegul de dormitor al onorabilului Liviu Popa, debarcat inainte de pensionare de la sefia Politiei Salonta. Acolo este si acolo ramane. Sa nu fim... infantili....
Postat 24 Iulie 2012, 08:55 de roxin cel protejat
mediafax ce va zice?
Bravo, \"Bihoreanul\": un șef al poliției dintr-un municipiu important al acestui județ este reținut și propus pentru arestare, miercuri (nouă \"eroare\": de fapt a fost reținut joi, 19.07.2012), iar voi dați știrea luni, 23.07.2012, ora 16:48, după ce a răsuflat în alt ziar local și unul național!! Oare cei de la MEDIAFAX știu că Ciucaș a îmbătrânit, ori participă și ei la combinațiile unui golănaș de doi bani?
Postat 23 Iulie 2012, 23:28 de sorin s.
un gunoi penal
Ce gunoi penal, incearca sa scape ca ultimul pisat de infractor. Se vede de la o posat cine este vinovatul. E viteaz cand el taie si spanzura, dar nu stie ce e cuvantul barbat. Suta la suta face pe el cand e singur cu o pustoaica care vrea sa il traga de urechi. Daramite cu cei pe care ii acuza pe nedrept ca sa isi faca puncte la salariu,...
Postat 23 Iulie 2012, 18:22 de balai politzai
Don't worry be happy
Vivat Justitia din Bihor!!!! Dorele probleme hai!!! Las ca ti le rezolva Stefanel Batrinel proaspat casatorit!!!!!
Postat 23 Iulie 2012, 17:00 de bob marley
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON