Cota redusă de 9% TVA pentru pâine se aplică pentru producători şi comercianţi, mai puţin pentru firmele de alimentaţie publică şi cele de catering, în cazul acestor agenţi economici aplicându-se cota standard de 24%, a anunţat, marţi, şeful Administraţiei Finanţelor Publice Bihor, Ioan Mihaiu.
"Chiar dacă pe facturile sau pe bonurile emise clienţilor pentru prestarea serviciilor de restaurant sau de catering se evidenţiază în mod distinct elementele componente ale serviciului prestat, care pot include pâinea sau produse de panificaţie, se aplică în continuare cota de 24% TVA pe toate componentele, inclusiv pe pâinea sau produsele de panificaţie consumate", a explicat Mihaiu.
Şeful AFP Bihor a mai declarat, marţi, pentru BIHOREANUL, că Ordinul comun al ministrului finanţelor publice şi al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale dat în vederea aplicării unitare a cotei reduse de TVA de 9% la produsele de panificaţie (1436/852/2013) nu este valabil pentru produsele de brutărie cu umpluturi.
"Cota redusă de TVA se aplică pentru pentru toate sortimentele de grâu, făină şi produsele de pâine, precum şi specialităţile de panificaţie care se încadrează în grupa de produse de brutărie, mai puţin cele cu umpluturi. Este valabil, de pildă, pentru covrigi, dar nu şi pentru cornurile cu ciocolată", a mai explicat Mihaiu.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.