URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
04 Aprilie 2013, 15:07

Şeful Consiliului Judeţean, Cornel Popa: Anul trecut am adus în Bihor 35 milioane de lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rezultatele tandemului Boloş-Hellvig

Într-o conferinţă de presă neobişnuită, desfăşurată joi la Consiliul Judeţean, preşedintele CJ Cornel Popa a prezentat "sumele importante pe care le-am adus în Bihor" în cursul anului trecut, spunând că acest gest îl face după ce a văzut că "alţii se laudă că au adus trei lei".

Conform celor spuse de Popa, dar şi unor documente puse la dispoziţia jurnaliştilor, în a doua jumătate a anului trecut, prin colaborarea cu fostul ministru şi cu fostul secretar de stat de la Ministerul Dezvoltării, Eduard Hellvig şi Marcel Boloş, pentru lucrările de modernizare a unor drumuri judeţene şi comunale au fost alocate 17,3 milioane lei, iar pentru alimentări cu apă alte 7,76 milioane lei.

De asemenea, a mai spus Popa, pentru plata datoriilor unor comune "au venit" în judeţ 10,19 milioane lei.

"Scotocirea de bani europeni" şi guma de mestecat

Tot datorită orădeanului Marcel Boloş, a adăugat şeful CJ, precum şi şefului Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţean, Filip Cheşeli, în Bihor vor mai veni curând peste 18 milioane de euro, din care se va moderniza un drum judeţean din zona Marghita.

În acest context, Popa a povestit cum a încercat să facă rost de bani pentru investiţii încă de anul trecut, până şi-a dat seama că unul dintre programele derulate de fosta ministră a Dezvoltării, Elena Udrea, era destinat de fapt îndestulării cunoscutului patron al firmei Romstrade, Nelu Iordache, care a venit şi la CJ Bihor în şlapi şi mestecând gumă.

"Chiar acum ne găsim în faţa unui eveniment pe care îl aşteptam de anul trecut, pentru că imediat după alegerile locale am încercat să accesăm fonduri pe fostul program PNDI (n.r. - Programul Naţional de Dezvoltare ş Investiţii coordonat de fostul ministru Elena Udrea), până ce ne-am trezit cu Iordache desculţ şi mestecând gumă", a spus Popa, arătând că aşa "s-a prins" de neseriozitatea atât a PNDI, cât şi a omului lui Udrea.

Şeful CJ a spus, în continuare, că ulterior, când orădeanul Boloş a ajuns secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, l-a rugat să găsească bani europeni pentru investiţiile ce puteau fi făcute în Bihor. "L-am rugat să scotocească prin POR (n.r. - Programul Operaţional Regional) nişte bani, în iulie, iar în septembrie am primit răspuns că se puteau muta nişte fonduri necheltuite de la nişte proiecte la care s-au făcut economii", a povestit Popa.

Rezultatul? "Chiar azi are loc vizita intermediară pe teren a reprezentanţilor ADR (n.r. - Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest), pentru a primi acceptul şi a putea semna contractul de finanţare pentru modernizarea drumului Marghita - Tăşnad". Popa a explicat că lucrarea, în valoare de 18,60 milioane de euro, are în vedere modernizarea a 27,30 km de drum şi, cel mai probabil, va fi scoasă la licitaţie luna aceasta, urmând ca restul să depindă de contestaţiile firmelor care vor pierde, în bunul "obicei" local.

De asemenea, Popa a anunţat că intenţionează să promoveze în acelaşi fel proiectul de modernizare a drumului Moneasa - Şuştiu, înţelegându-se deja cu omolgul său de la Consiliul Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, şi cu primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, în aşa fel încât lucrarea de modernizarea a celor 16 km de drum de pe teritoriul judeţului Bihor şi a celor 6 km de pe teritoriul judeţului Arad să fie făcută cu fonduri transfrontaliere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
excrocii U.S.L.-ULUI
zdrentele U.S.L.-ului sa se duca dracylui cu oamenii lui cu tot ca numai lichele are in jurul lui excremente ,hoti si spagarii ,va-m votat ,dar acuma plang dupa BOC si P.D.L. Unde ai gasit excrocul asta de la A.R.R.,mare gunoi din cauza lui a trebuit sa-mi vand casa ca ma excrocat de o suma mare de bani .SA va bata D-zeu.Nu o sa VA MAI VOTEZ NICIODATA CU ASEMENEA OAMENI!
Postat 05 Aprilie 2013, 08:45 de unu
ne-ati promis aeroport?
Dle Cornel Popa din cate tin minte inainte de alegeri erau aproape finalizate lucrarile la aeroport? Acum vad ca nu mai ziceti nimic. Trebuie sa asteptam urmatoarele alegeri? Ce tara !!!!!!!!!!!!!! Da ce oameni de cuvant !!!!!!!!!!!!
Postat 04 Aprilie 2013, 22:14 de ioana
Felicitări domnule ex-senator !
Dacă a adus 35 milioane, unde s-au băgat banii ăştia, că nu se vede pe nici un drum judeţean decât cratere din ce în ce mai mari, iar la alte lucrări începute suflă vântul prin barăcile părăsite ale constuctorilor lui Udrea. Mare mincinos eşti musiu preşedinte de consiliu judeţean, dacă toate aste ale inventezi într-o conferinţă de presă, că doar în plenul şedinţei de consiliu o asemenea gogoriţă nu ar fi înghiţit nimeni, că ăia mai au ceva documente prin faţă şi pot uşor să infirme.
Postat 04 Aprilie 2013, 21:31 de Carp III
drumuri....
Vad ca de principalul drum facut praf in Bihor, DN 76, nu vorbeste nimic neica Popa Cornel, ma mir cum are curajul sa vorbeasca de marghita-tasnad in conditiile in care Oradea-Beiu e praf.Probabil ca Popa Cornel nu mai mere p-acasa sede numa in muncipiu.
Postat 04 Aprilie 2013, 20:36 de alegatoru
Si aeroportul?
Da de aeroport va mai ocupati nea Popa? Ca e cea mai importanta tema dar nimeni nu se ocupa de ea. Nu mai sta bre dupa fonduri europene, ca nu baga nimeni in sema Oradea si Bihorul. Fa un partneriat cu primaria ceva, ca aveti suficienti bani si merita efortul. Sau esti la fel de incompetent ca si Tarle?
Postat 04 Aprilie 2013, 19:49 de Si aeroportul?
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON