URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
13 Martie 2012, 23:06

Gata protestul: Şefa de sindicat din Consiliul Judeţean a ieşit din greva foamei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce luni după amiază a anunţat, cu aplomb, că intră în greva foamei, preşedinta Sindicatului Forum din Consilul Judeţean Bihor, Kiss Judit, s-a răzgândit la nici 24 de ore mai târziu.

"Mulţumind pentru interesul dovedit în sprijinul cauzei salariaţilor CJ Bihor şi apreciind atitudinea încurajatoare a colegilor, încetez greva foamei, considerând că prin această formă de protest am reuşit să exprim mesajul îngrijorător al celor pe care îi reprezint", a anunţat Kiss Judit marţi seara, într-un scurt mesaj transmis presei.

Înainte cu o zi, Kiss motiva că recurge la greva foamei ca să atragă atenţia asupra "tensiunilor care s-au făcut asupra mea şi a colegilor mei" din partea secretarei judeţului, Carmen Soltănel, dar s-a răzgândit deşi în cele câteva ore de protest situaţia angajaţilor CJ nu s-a schimbat cu nimic, şi nici din partea şefilor instituţiei nu a venit nicio reacţie.

Abia în cursul zilei de miercuri, preşedintele CJ, Radu Ţîrle, urmează să facă mai multe precizări vizavi de salarizarea angajaţilor instituţiei, motivul protestului iniţiat de Kiss.

Majoritatea salariaţilor instituţiei mai primesc doar 800, 600 sau chiar 200 de lei pe lună, ca urmare atât a reducerii cu 25% în baza Hotărârii de Guvern din 2010 ce diminua veniturile în întregul sector bugetar, cât şi a reţinerilor aplicate pentru recuperarea unor sporuri de sănătate în muncă şi de dispozitiv încasate între anii 2008-2011, dar pe care Camera de Conturi Bihor le-a declarat acordate necuvenit de către conducerea Consiliului Judeţean.

Mai mult despre aşa zisele proteste de la CJ, în articolul: "Şefa sindicatului de la Consiliul Judeţean a intrat în greva foamei"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
De nu ar fi sa fie ...
@Abigel: De ce crede toata lumea toate minciunile ei? Hai sa fim seriosi ... ce ii la TV, e una ... ce ii real ... e alta ... sa fim seriosi ... documenteaza-te ... ca, cu apartamentul nu ti-l pui la punct cu 200 RON, nici cu 800 RON ... nu?
Postat 15 Martie 2012, 08:51 de Gheorghe
angajat
de ce d.........u, s-au dat banii daca nu era legal?????(nu m-am dus la camatari sa cer imprumut, ce am venit la munca, nu am cerut noi sa faca ilegalitatii , nici bani in plus la salar), daca Soltanel a semnat de legalitate si nu era legal, atunci sa puna ea \"bun de plata\\"
Postat 14 Martie 2012, 10:58 de anica
an
de ce dracu s-au dat banii daca nu era legal?????(nu m-am dus la camatari sa cer imprumut, ce am venit la munca, nu am cerut noi sa faca ilegalitatii , nici bani in plus la salar), daca Soltanel a semnat de legalitate si nu era legal, atunci sa puna ea "bun de plata"
Postat 14 Martie 2012, 10:54 de an
jos birourile ....
Da' cînd aţi luat banii în plus a fost bine aşa-i mă' bugetarilor ??? E ca şi cum ai luat un credit şi apoi nu mai vrei să-l plăteşti. Trebuia să dea afară cel puţin jumate din voi, oricum nu se vedea nici o diferenţă în funcţionarea instituţiilor. HUO netoţilor, la muncă la privaţi cu voi nu la întins mâna la sporuri şi privilegii..........
Postat 14 Martie 2012, 09:23 de nepocăitu'
nu merita sa ne consumam viata
taxe mici si VOLUNTARIAT , rusineeee sa va fie DOBITOACE politice !!!! nu sunteti oameni decat BIPEDE debili mintali, rusine! OMUL are ratiune unde o vedeti voi ?
Postat 14 Martie 2012, 09:15 de RUSINEEEEEEEE!
nu merita sa ne consumam viata
cu lepadaturi politice , nu merita uitati va cum si au batut joc de banul public si copii mor in scoli , ne am decimat constient singuri prin vot, nu mai incurajati politica neparticiparea demonstreaza clar nu acceptam politica actuala, bataia de joc a banului nostru muncit, pe vremuri parintii nostri faceua conditi copiilor in scoli acum furam banul de la cetatean in loc sa facem volunatriat, nu este rational ce se intampla, sa scadem taxele si munca voluntara sa facem nu ne omoram copiii in scolii traim cu frica si panica ca nu ami ajung acasa ca sa poata UDREA sa cheltuiasca , rusine sa ne fie ca suntem nu OAMENI ci dobitoace , omul se naste om sau devine OM ! Parinti nu asa ne au educat, RUSINEEEE! avem un DOBITOC de PREFECT si PRIMAR nu OAMENI care ne distrug zi de zi si ceas de ceas si ne ingropam mortii .
Postat 14 Martie 2012, 09:12 de RUSINEEEEEEEE!
Vin alegerile!
DOAMNA Kiss, ati facut bine ca ati renuntat la greva foamei fiindca nimeni ,nici chiar tarle nu merita sa muriti pentru ei.Oricum v-ati atins telul si ati atras atentia opiniei publice asupra realitatilor din CJ.Aveti toata admiratia oradenilor pentru faptul ca desi aveti o sanatate fragila aveti totusi curaj! E totusi deplorabila atitudinea colegilor dvs.care in loc sa va sprijine au preferat sa barfeasca OMULcare a luat atitudine...sau poate au considerat ca si ei sunt in greva foamei tot timpul, tinand cont de salariile pe care le primesc!
Postat 14 Martie 2012, 09:06 de un credincios
Daca ar fi sa fie........
Am vazut-o pe d-na Kiss asera la antena3 si m-am cam lamurit prin ce poate trece fiinta acesta; cei care o critica si-o fac in fel si chip si zic mai apoi tot ei, ca nu reprezinta nici un interes, desi sunt bine mersi satuli si la propriu si la figurat (!?!) ar fi bine sa traiasca pe cinstite macar 3-4 luni din 2-300 roni/luna si-apoi mai discutam! Este un mare adevar de cind lumea: cel satul nu simte faomea flamindului; Hai sa fim bun crestini si sa-ntelegem drama acestor oameni ajunsi la disperare; au ajuns sa faca foame la propriu, chiar si fara sa fi intrat in greva foamei!!!
Postat 14 Martie 2012, 08:52 de Abigel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON