URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
30 August 2012, 15:03

Schimbări în comisiile CJ: vicele Kiss a refuzat să reprezinte instituţia în Consiliul Consultativ al Inspectoratului Şcolar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Judeţean a decis, joi, schimbarea componenţei comisiilor şi consiliilor de administraţie ale unor instituţii subordonate, ca urmare a faptului că o parte dintre cei ce ocupau asemenea funcţii în legislatura trecută şi-au pierdut mandatele în urma alegerilor locale din 10 iunie.

Astfel, în comisia de negociere a contractelor managerilor instituţiilor de cultură (Teatrul Regina Maria, Teatrul Szigligeti Ede, Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai, Centrul de Conservare şi Promovare a Creaţiei Populare etc), au fost aleşi prin vot membrii comisiei de cultură a CJ, reprezentând toate cele cinci formaţiuni din Consiliu: Foro Laszlo (UDMR), Ioan Sala (PNL), Emilian Pavel (PSD), Florian Oros (PDL) şi Ioan Hulea (PPDD).

Noii membri ai comisiei de negociere au fost interpelaţi de liderul grupului consilierilor democrat-liberali, Ionel Avrigeanu, care a cerut ca pe viitor să negocieze salariile managerilor astfel încât sumele încasate de aceştia să nu depăşească îndemnizaţia preşedintelui Consiliului Judeţean, cum se întâmplă în prezent. Omologul său de la UDMR, Szabo Odon, s-a opus, însă, motivând că "domnul Avrigeanu are dreptate din perspectivă morală, dar nu şi din perspectivă legală", întrucât potrivit legii salariile managerilor "sunt raportate", dar nu şi limitate, la îndemnizaţia preşedintelui CJ.

Tot la reuniunea de joi, aleşii bihorenilor au propus numirea unui reprezentant al CJ în Consiliul Consultativ al Inspectoratului Şcolar Bihor, grupul UDMR făcând - prin acelaşi Szabo Odon - două propuneri: Szabo Odon şi Kiss Alexandru. Vicepreşedintele CJ s-a eschivat, însă, motivând hâtru: "Dacă ţineţi cu mine, vă rog să-l alegeţi pe dl. Szabo". Cu toate acestea, Kiss nu a "scăpat", liderul grupului UDMR amintind că, potrivit procedurii, Consiliul trebuie să facă două propuneri, din care la nivelul Inspectoratului Şcolar va fi reţinută doar una.

Consilierii au mai votat şi schimbarea reprezentanţilor instituţiei în Fundaţia pentru Protejarea Monumentelor Istorice, această sarcină fiind atribuită Valentinei Butişcă (PSD) şi lui Ioan Lascău (PPDD), chiar dacă acesta din urmă a absentat de la şedinţa CJ.

În fine, aleşii judeţeni au desemnat, tot prin vot, la propunerea liberalului Dumitru Voloşeniuc, constituirea comisiei care va selecta membrii Consiliului de Administraţie al societăţii Parcuri Industriale Bihor, înfiinţată de CJ pentru a impulsiona înfiinţarea de parcuri industriale în jurul celor mai importante oraşe şi comune din judeţ. Astfel, din comisia de selecţie vor face parte, conform propunerii lui Voloşeniuc, doar angajaţi ai Consiliului: Teodora Baş (şefa Compartimentului Patrimoniu), Maria Negru (şefa Compartimentului Resurse Umane), Perecz Hajnal (coordonatorul Biroului de Monitorizare Instituţii) şi Sanda Mateiaş (funcţionar la Resurse Umane).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON