URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Iulie 2012, 19:11

Sărbătoare la 100 de ani de Holcim. La Aleşd s-au investit până acum 175 milioane de euro (FOTO)

Holcim România a organizat luni Ziua Porţilor Deschise la Fabrica de Ciment de la Aleşd, cu ocazia aniversării a 100 de ani de activitate în lume a Grupului Holcim şi a 15 ani de prezenţa în România. La eveniment au participat atât oficialităţi locale cât şi membri simpli ai comunităţii care au vrut să facă un tur al fabricii despre care se spune că este cea mai modernă fabrică de ciment din Europa de Est.

"Cei peste 2.000 de membri ai comunităţii care au fost prezenţi la sărbătoarea de la Fabrica de Ciment Aleşd au avut ocazia să facă tururi ale fabricii, unde specialiştii din echipa Holcim au oferit explicaţii despre cum se produce cimentul, precum şi despre modernele instalaţii şi tehnologii care permit fabricii să opereze în cele mai performante condiţii. În tot acest timp, copiii au avut la dispoziţie un spaţiu de joacă special amenajat, cu jocuri, animaţii, surprize şi alte activităţi dedicate lor", se arată într-un comunicat transmis luni de reprezentanţii companiei.

Principala atracţie pentru vizitatori a fost expoziţia de fotografie "100 de ani în lume, 15 ani în România", unde invitaţii au cunoscut, prin intermediul imaginilor, istoricul Grupului Holcim. Acesta şi-a început activitatea în anul 1912, în localitatea Holderbank din Elveţia, iar în România, Holcim este prezentă de 15 ani.

La Aleşd, Holcim s-a instalat în urmă cu 12 ani. Din anul 2000, când a fost preluată, şi până în prezent, Fabrica de Ciment de la Aleşd a beneficiat de investiţii totale de peste 175 de milioane de euro. "Ca urmare a modernizărilor complexe aduse de Holcim, întregul proces de producţie se bazează astăzi pe utilizarea celor mai noi tehnologii în domeniu şi pe operarea lor în cele mai sigure condiţii, ceea ce face din unitatea de la Aleşd una dintre cele mai moderne din Europa de Est şi un exemplu de eco-industrie", se mai specifică în comunicat.

Primul proiect de investiţii de amploare, în valoare de 70 milioane de euro, a fost finalizat în 2003, când fabrica a fost modernizată complet şi a fost pusă în funcţiune linia de producţie cu capacitate mărită. Apoi, în 2005 s-a pus în funcţiune instalaţia automată de alimentare cu anvelope uzate, pentru ca 2 ani mai târziu să fie inaugurată o instalaţie de deşeuri solide tocate pentru coprocesarea eficientă a combustibilor alternativi.

Programul de mărire a capacităţii de producţie a cuptorului cu 20% mai mult decât cea iniţială s-a finalizat în 2009, iar anul trecut a fost dus la bun sfârşit proiectul "Produse cu amprenta redusă de carbon", care a permis creşterea capacităţii de coprocesare a deşeurilor.

"Cea mai recentă investiţie, în valoare de 14 milioane de euro, va fi finalizată în a doua parte a acestui an şi va permite înlocuirea a 15% din energia electrică necesară procesului de producţie cu energie "verde", generată de căldura reziduală rezultată din procesul de ardere a clincherului", se mai arată în comunicat.

Performanţa nu este singura prioritate a companiei, ei i se adaugă protejarea mediului, siguranţa şi sănătatea angajaţilor. Totodată, compania a fost implicată şi în numeroase proiecte umanitare, contribuind inclusiv la înfiinţarea Centrului Oncologic din Oradea, a cărui construcţie a sponsorizat-o cu 50.000 de euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ce salarii au angajatii?
stie cineva ce salarii se dau la ei? atat muncitori cat si la birouri? ma bate gandul sa imi las jobul de la oradea si sa apelez la ei, vad ca sunt implicati seriosi in multe chestii sensibile pentru oradea/bihor.
Postat 02 Iulie 2012, 23:00 de simon
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON