URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
03 Noiembrie 2011, 11:59

Salontan oprit cu focuri de armă după ce a spart un baraj al Poliţiei de Frontieră şi a rănit un agent

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor, comisarul şef Dan Lazăr a anunţat, joi, reţinerea pentru 24 de ore a unui tânăr care, miercuri seară, a forţat intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Salonta, iar ulterior a spart un baraj al poliţiştilor de frontieră, rănind uşor pe unul din subofiţerii implicaţi în acţiune.

Tânărul, Marius Cristian Pantea, 24 ani, din municipiul Salonta, a intrat în ţară miercuri seară, în jurul orei 19, prin PTF Salonta la volanul unui autoturism marca Audi.

"La controlul de frontieră, în timpul verificării documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră i-au solicitat persoanei să prezinte pentru control şi portbagajul autoturismului, moment în care şoferul a demarat în trombă", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

Pentru prinderea lui Pantea, poliţiştii de frontieră au organizat un baraj la intrarea în Salonta. La semnalul de oprire, tânărul a şi oprit pentru câteva clipe, însă imediat a şi demarat în trombă, lovind cu autoturismul pe unul din poliţiştii de frontieră aflaţi în misiune.

"În acel moment s-au efectuat somaţiile legale, după care au fost trase cinci focuri de avertisment în plan vertical, însă conducătorul autoturismului nu a oprit, intrând în municipiul Salonta", a explicat comisarul şef Dan Lazăr.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor, poliţistul de frontieră rănit, un agent din cadrul Sectorului PF Salonta, a primit îngrijiri medicale, în prezent starea acestuia fiind stabilă din punct de vedere medical.

Imediat după incident, poliţiştii de frontieră au anunţat Poliţia Salonta, care a organizat filtre la toate intrările şi ieşirile din oraş, fugarul fiind reţinut de poliţişti miercuri seara, în jurul orei 22.25, într-o parcare din localitate, cu sprijinul Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Bihor, acţiune la care a participat şi personalul operativ din cadrul Poliţiei de Frontieră Bihor.

Tânărul era fără maşină, autoturismul Audi fiind recuperat de pe una din străzile din apropierea parcării, având portbagajul gol.

"Cercetările sunt continuate de ofiţeri din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta. Tânărul va fi prezentat în cursul zilei de joi la Judecătoria Salonta cu propunerea de arestare preventivă", a mai declarat comisarul şef Lazăr.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
vrajeala
pe politist ,nu l-a lovit,i-a sarit pe capota,amenintadu-l cu pistolu,cine nu s-ar fi speriat???
Postat 22 Februarie 2012, 00:41 de misu
asta e vrajeala
vrajeala....portbagaju era gol,doar l-au verificat politistii,numa asta au uitat sa specifice!
Postat 22 Februarie 2012, 00:04 de misu
adrian
da, am fost de fata cand l-am prins. Da e greu sa fii doar in spatele tastaturii bagandu-te in seama
Postat 05 Noiembrie 2011, 19:57 de mihai
a
L-ai prins tu cumva?Ai vazut tu cumva ce avea?Si unde avea?..nu prea cred...nu te mai baga in seama sau chiar toata ziua tot la asta te gandesti ;))))))))
Postat 05 Noiembrie 2011, 17:22 de dominic
mihai
nu ne duce capul sa ce? sa trecem granita cu droguri in portbagaj? Macar putea sa le ascunda prin portiere, prin masina...nu sa treaca cu ele la vedere in portbagaj. Copil tampit! Daca il ducea capul, nu era prins, nu lasa marfa in portbagaj la vedere.
Postat 04 Noiembrie 2011, 23:15 de adi
bravooo lui
...nu dori raul altuia k poate cine stie knd se intoarce roata la fiecare..va e ciuda k pe voi nu va duce capu..
Postat 04 Noiembrie 2011, 20:50 de dominic
minciuni
ca sa nu muriti de curiosi,in portbagaj a avut cateva tigari,ceva mai multe care cu siguranta era arestat si ca sa nu ramana in arest pt trafic de tigari a preferat sa fuga,dar prostu tot prost ramane.puscaria sa-l mance desi va primi doar supendare.pacat,muri-oar in puscarie
Postat 04 Noiembrie 2011, 00:55 de marius pantea
mai bine nu putea scapa
ia iesit mai ieftin sa fuga stiind ca scapa cu o sentinta mai usoara (el stie ce transporta in masina, dar e clar ca ceva VALOROS) ; 3 ORE LE-A TREBUIT POLITISTILOR SA-L PRINDA, SUNT TARI POLITAII ASTIA, NU-I ASA?
Postat 03 Noiembrie 2011, 23:34 de ce tare
s
..sa ne gandim ce am face daca am fi in locul lui indiferent daca am ascunde cv sau nu..si apoi sa nu judecam k nu suntem mai buni niciunul
Postat 03 Noiembrie 2011, 21:56 de dominic
adi
poate avea droguri sau arme in portbagaj. Oricum...cum sa te gandesti sa treci vama cu diverse prin portbagaj, cand stii ca e ilegal? macar de le ascundea prin masina...prin usi, pe sub scaune.... dar in portbagaj?:))))))))))))
Postat 03 Noiembrie 2011, 19:54 de mihai
bravooo
a demarat s a speriat atac de panica si a plecat fiind singur daca lua bataie:)) si eu la fel as proceda nu am incredere in sistemul din Romania fug ca iepurele :)) ia sa va vad portbagaj gol ia dovada NU i:)) ai vazut invatam sa ne respectam fuga este sanatoasa , nu totii suntem sanatosi. Curajos baiat!
Postat 03 Noiembrie 2011, 19:48 de bravoooooo
deci:)))))
Numele dvs. intreg sunt date cu caracter personal care, pt. a fi prelucrate,obliga existenta acordului proprietarului in acest sens. DAUNE :))) milionari legal :))
Postat 03 Noiembrie 2011, 19:45 de oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON