URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Ianuarie 2014, 08:21

S-a vândut PIC! Clădirea fostului hypermarket va fi închiriată ca spaţiu de producţie şi birouri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clădirea fostului hypermarket PIC din Şoseaua Borşului, părăsită după intrarea în insolvenţă, în 2009, a reţelei PIC SA, deţinută de fraţii Ilie şi Cornel Penescu, a fost vândută la licitaţie de către lichidatorul PricewatershouseCoopers (PwC) Business Recovery Services.

Imobilul a fost achiziţionat de către Western Logistics SRL, firmă afiliată grupului Alf Mizzi & sons Ltd, specializat în dezvoltări imobiliare, producţie, distribuţie, retail, turism, dar şi publicitate şi mass media.

"Tranzacţia s-a realizat în contextul unei pieţe imobiliare cu o lichiditate scăzută, îndeosebi pentru activele a căror valoare se ridică la câteva milioane de euro", a declarat Cristian Răvăşilă, liderul echipei de servicii de restructurare a afacerii din cadrul PwC România.

Potrivit unui comunicat de presă al lichidatorului, fostul hypermarket, cu o suprafaţă de 16.850 metri pătraţi, va fi transformat în parc logistic. Noul proprietar a început deja lucrările de recompartimentare a imobilului în vederea închirierii acestuia unor companii de producţie industrială, stocare şi distribuţie, logistică, dar şi ca spaţii de birouri.

La succesul tranzacţiei a contribuit şi vecinătatea parcului industrial Eurobusiness I, aflat în prezent în fază finală de mobilare cu unităţi industriale.

"Considerăm că piaţa din România oferă perspective atrăgătoare de dezvoltare pentru parcurile industriale, îndeosebi pentru parcurile logistice din vestul ţării care au acces rapid la piaţa Europei Centrale", a declarat Jonathan Diamantino, director al Western Logistics SRL.

PIC Oradea este primul hypermarket din reţea valorificat de lichidator. Potrivit planului de reorganizare, magazinul din Oradea a fost evaluat la 4,5 milioane euro, fiind cel mai scump după cel din Piteşti ,al cărui preţ de pornire a fost stabilit la 5 milioane euro. Preţul final la care a fost vândut magazinul orădean nu a fost făcut public.

PIC a mai deţinut magazine în Călăraşi (3,9 milioane euro), Brăila (3,9 milioane euro) şi Craiova (3,1 milioane euro).

Magazinul din Oradea a fost închis în octombrie 2009, la doar doi ani de la inaugurare, după ce vânzările au cunoscut un trend descendent ,iar partonul Cornel Penescu, proprietarul FC Argeş, a fost arestat pentru mituirea unor arbitri.

SC PIC SA, operatorul hypermarket-urilor, a intrat în insolvenţă pe 24 noiembrie 2009, în urma cererilor depuse de oficialii companiei la Tribunalul Piteşti. În ianuarie 2010 firma a decis închiderea ultimelor magazine rămase în funcţiune (Piteşti şi Craiova) rămânând doar cu activitatea de producţie, media şi taximetrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
tara de pradatori
ca sa vedeti ce neam de cacao suntem , mai bine l-am inchis pe penescu cu tot cu magazin care de bine de rau era R O M AN cu o afacerea R O M A N E A S C A si am adus gunoaiele de dincolo nu ? D'asta merge tara prost!
Postat 17 Ianuarie 2014, 21:10 de Eusebian
ceau
asta care a scris iar vb prostii....ce legatura are primarul si aerul rarefiat????/ nu incapi de primar????:)))
Postat 17 Ianuarie 2014, 19:49 de gogu
Iar vorbesti prostii Simai
Cum adica interesul a fost mai mare pentru ca era aproape infrastructura de la Eurobusiness 1? Ai impresia ca la PIC nu era curent, internet, telefonie fixa, apa, canalizare, alei si trotuare? Erau si sunt mult mai dezvoltate ca in alte parti, iar parcul industrial este chiar concurenta. Teoretic, pentru ca la maltezi va fi plin si cu servicii complex asigurate de dezvoltator, in timp ce alaturi o sa fie cam rarefiat precum aerul pe care-l respira fara rost pentru oradeni ditamai primarul.
Postat 17 Ianuarie 2014, 14:10 de Busy
Ai inteles cetatene Primar!
Dezvoltatorii imobiliari privati cumpara, vand, inchirieaza, exploateaza, etc, terenuri si cladiri cu infrastructurile aferente, realizand in doi timpi si trei miscari un viitor parc industrial si de servicii. Pe banii lor! Nu primariile se ocupa cu asa ceva in zilele noastre! Nu pe bani publici, ca la bolsevicii care se credeau singurii producatori de plus valoare si care falimentau tot ce atingeau! Ai inteles cetatene primat?
Postat 17 Ianuarie 2014, 11:00 de Life
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4612 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON