Profesorul, scriitorul şi jurnalistul Mircea Miheş s-a stins din viaţă la vârsta de 68 de ani. Mircea Miheş s-a născut în satul Meziad, a absolvit Liceul Samuil Vulcan din Beiuş, iar apoi a urmat Facultatea de Filologie, la Institutul Pedagogic de 3 ani din Oradea.
Încă din perioada liceului, Mircea Miheş a fost corespondent voluntar al cotidianului "Sportul popular", potrivit site-ului tarabeiusului.ro. După facultate, profesorul s-a întors în satul natal, unde a predat la catedra de limbă română a şcolii, dar a şi început o colaborare cu ziarul "Crişana", care a durat 30 de ani.
După Revoluţie, a început să scrie pentru "Gazeta de Vest", "Noua Gazetă de Vest", iar apoi pentru "Jurnal bihorean". De asemenea, a colaborat şi cu "Jurnal de vacanţă" şi la "Rebus TIM".
În satul natal, el a pus bazele unei trupe de teatru de amatori, colaborând şi cu Teatrul din Oradea. A lucrat ca instructor cultural pe probleme artistice la Casa de Cultură Ştei între 1978 şi 1982, dar apoi, din cauza unor neînţelegeri cu şeful instituţiei, a preferat să se transfere ca muncitor necalificat la Exploatarea Minieră Bihor, de unde s-a şi pensionat după 15 ani de muncă.
Mircea Miheş a publicat şi volume de proză scurtă umoristică: "Un zâmbet în colţul gurii", "La taclale cu Nea Vasile" şi "Sancţionat pentru bună purtare". Ajutat de tatăl şi sora sa, profesorul a realizat o lucrare monografică intitulată "Satul Meziad - Pagini de monografie", care a fost publicată în 2009.
Înmormântarea scriitorului va avea loc vineri, 15 iunie, de la ora 13, în localitatea Cărpinet.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.