URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Octombrie 2013, 08:56

S-a închis şantierul: Cartierul Grigorescu a fost racordat integral la reţeaua de apă şi canalizare cu trei luni înainte de termenul din contract

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cartierul Grigorescu a fost racordat integral la reţeaua de apă şi canalizare. Potrivit unui comunicat al Companiei de Apă Oradea, lucrarea, executată de asocierea firmelor Instalaţii Montaj Oradea şi Le-Ko Ungaria, a fost finalizată cu trei luni înainte de termenul limită.

Contractul de lucrări pentru execuţia celor 13,9 kilometri de reţea de apă, 11,9 kilometri de canalizare, 1.041 de racorduri şi 994 de branşamente, având ca termen de execuţie de 24 de luni, a fost încheiat pe 5 decembrie 2011. Lucrările efective au demarat pe 8 martie, 2012, iar recepţia de la finalul acestora a fost făcută pe 24 octombrie 2013.

"În urma finalizării lucrărilor aferente contractului, locuitorii cartierului Grigorescu beneficiază de servicii de alimentare cu apă şi canalizare la standarde europene", se menţionează în comunicat.

Cu ocazia lucrărilor au fost executate branşamente pentru toate parcelele existente în cartier, deşi la cele peste 1.100 de proprietăţi existente până în prezent au fost ridicate puţin peste 400 de case.

Investiţia face parte din proiectul Aparegio, care vizează "extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor". Proiectul în valoare de 83,2 milioane euro este finanţat în proporţie de 76,3% din fondurile de coeziune alocate de Comisia Europeană, diferenţa fiind acoperită în proporţie de 11,67% de la bugetul de stat iar 1,8% din bugetul local.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
PLUSVALOARE
Pe bune? 400 de racorduri si bransamente suplimentare.... ? Facute la cine? Pai vi se pare corect? Daca se verifica si se constata deturnarea de bani de cei de la DLAF si OLAF (astia sunt de la Comisia Europeana) ...adio 83 de milioane de euro ori 76%!!! Pai daca in proiect trebuia material de umplutura... cum sa spui ca e ok si cu pamant? Si de ce ar fi lucrare model daca nu s-a respectat proiectul.... Dar bravo Bolojan ?! De ce ? Pentru ce a facut in trecut - pasapoarte si Carti de identitate? Asta da... Pentru ca a adus paine proaspata la ABC? Da... In rest astept aplicarea unor REGULI DE BUNE PRACTICI IN UTILIZAREA BANILOR COMUNITATII!!!
Postat 25 Octombrie 2013, 14:12 de Adi Oradeanul
Asfalt
Bravo Primariei si lui Bolojan! Acum cred ca ar fi cazul sa se inceapa asfaltarea strazii Nojoridului si sa bage o linie de autobuz in cartier! Drumul ala e deja aproape impracticabil!
Postat 25 Octombrie 2013, 13:16 de Tango
Pe bune???
DOAMNE AJUTA ! Ma bucur enorm , trebuia de mult asa ceva, acum doar bani sa fie pentru ridicarea casutelor. Felicitari !
Postat 25 Octombrie 2013, 11:17 de Bia
Las-o asa
Din banii de refaceri si umpluturi am facut cele 400 de racorduri si bransamente suplimentare. Deci nu s-a furat nimic. Clar! Ti-e ciuda ca am terminat deja o lucrare model?
Postat 25 Octombrie 2013, 09:57 de subantreprenor
Receptie partiala
E bine ca lucrarea s-a finalizat cu 3 luni mai repede dar, in acelasi timp, primaria Oradea nu a rezolvat nici acum problema cu terenurile private pe care s-a executat lucrarea. Despre pretul final al lucrarii nu se spune nimic. Ar trebui sa fie cu cel putin 35% mai mic decat suma licitata (care la randul ei este cu aprox. 35% mai mic decat cel evaluat de catre proiectant). Este lucrarea la care constructorul la intelegere cu cei de la CAO au facut umpluturile cu pamant in loc de balast. La acelasi pret. Credeti ca va ramane asa? Cum ati facut platile pentru perioada in care nu aveati ATP? Cu ce se ocupa experimentata consiliera pusa de Bolovan - Rodica Ungur? Dar Ciordas care verifica lucra(tu)rile si le avizeaza prin RONO AQUA? Sa nu veniti la sfarsit ca la ISPA!
Postat 25 Octombrie 2013, 09:53 de Marioara TINTIN
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON