URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Iulie 2014, 14:02

Rozalia Biro a povestit cum a scos-o Parchetul General de sub urmărirea penală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Pentru prima şi ultima oară", cum s-a exprimat, senatorul UDMR Rozalia Biro a explicat vineri, într-o conferinţă de presă, la solicitarea BIHOREANULUI, cum a scăpat de dosarul penal pe care i l-a deschis DNA în 2012 în baza unui Raport al ANI din anul 2010.

Concret, în urmă cu patru ani, Agenţia Naţională de Integritate a publicat un raport prin care o acuza pe Biro de conflict de interese deoarece în februarie 2006, când era viceprimar al municipiului Oradea, a semnat un contract de închiriere a imobilului fostei Biblioteci CFR din strada Republicii către Fundaţia Partium, ONG patronat de UDMR şi din al cărei Consiliu de Administraţie făcea parte.

"Eu am aflat despre raportul ANI din presă, pentru că nu s-au respectat procedurile legale", a spus Biro.

Ea a afirmat, apoi, că a atacat în justiţie ANI, la Curtea de Apel Oradea, care stabilise că nu are competenţa de a judeca speţa, iar raportul Agenţiei a devenit automat bază pentru sesizarea DNA, care a început urmărirea sa penală pentru "trei aspecte": "că n-am avut dreptul ca Primărie să dăm în chirie un imobil care era al Statului Român (n.r. - la acea dată Biblioteca CFR fiind a Ministerului Transporturilor, nu a Municipiului Oradea), că datorită faptului că Fundaţia Partium n-a preluat spaţiul şi n-a mai plătit chirie s-a adus un prejudiciu, şi că fiind membră a Consiliului de Administraţie al Fundaţiei Partium n-aş fi avut dreptul ca reprezentant al Primăriei să semnez contractul, pentru că eram în conflict de interese", a explicat Biro.

Potrivit senatoarei UDMR, "în martie 2014 am primit înştiinţare de la DNA că primele două acuze sunt nefondate şi se clasează", iar în 8 iulie, "fără să fiu chemată să dau declaraţii, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie clasează dosarul, cu precizarea că în februarie 2006 conflictul de interese nu era infracţiune, iar nicio lege nu se poate aplica retroactiv".

În final, Biro a specificat că nu va mai răspunde unor alte întrebări pe această temă, deoarece consideră că a lămurit lucrurile şi vrea să-şi canalizeze energia pe ceea ce are de făcut în prezent şi pe viitor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Mana dreapta cea cu care...
E clar ca-i vinovata si Ponta are nevoie de de o fraiera care sa semneze in locul lui porcariile pe care le face, adica un fel de mana dreapta. Si-a gasit omul potrivit, ca doar nu crede cineva ca a luat-o pt. cultura ei. Hahahaha.De data asta ajunge sigur la mititica.
Postat 25 Iulie 2014, 15:23 de Oarba
Zamfir
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/cum-isi-face-un-securist-cu-ajutorul-autoritatilor-un-punct-vamal-privat-de-trecere-a-frontierei-la-tuzla-la-150-de-kilometri-de-conflictul-din-ucraina-suntem-inca-prizonieri-ai-fostilor-securisti-ai-107148.html
Postat 25 Iulie 2014, 14:17 de Malvina
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON