URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 28 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Iulie 2012, 14:25

Rezultate finale: 41,35% de bihoreni au mers la vot, 87% au spus "da"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul Electoral Judeţean Bihor a finalizat, luni, înaintea orei 14, numărătoarea voturilor exprimate în cadrul referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit preşedintelui BEJ, judecătorul Antik Levente, din totalul electorilor înscrişi pe liste în Bihor, (504.659), 41,35% s-au prezentat duminică la urne. Procentul înseamnă 208.701 de persoane.

Din aceştia, 87,12% au pus ştampila pe "da", adică 181.810 de electori, iar 11,49%, mai exact 23.979 au spus "nu" demiterii preşedintelui României. Voturile nule au fost în număr de 2.912 (1,39%).

Procentul prezenţei la vot este unul semnificativ mai mic decât cel înregistrat la alegerile locale, când 61,27% dintre bihorenii cu drept de vot şi-au exprimat opţiunea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
totul in rosu
bihorul a ajuns "rosu" pe harta tarii,mai erau citeva procente de furat si era ca si judetele din sud,au fost patroni care au cerut angajatilor sa mearga la vot altfel vor suporta consecintele,"tovarasii" voiau o prezenta mai mare din partea "tradatorilor din ardeal",liberalii bihoreni au devenit "rosii"
Postat 01 August 2012, 12:19 de luky
rusine
Mi-e rusine ca Bihorul este printre judetele cu cel mai mare procent de demitere din Ardeal, langa Salaj si Hunedoara. A fost clar ceva furaciune in zona Beiusului pentru ca duminica dupa-masa circulau prea multe autobuze in zona. Oricum, suntem la coada Ardealului.
Postat 31 Iulie 2012, 16:42 de europa
sfarsitul unui cosmar
Cad primele capete după eşecul USL: Relu Fenechiu şi Cristian Adomniţei au demisionat din Biroul Permanent Naţional al PNLe lupta muribund pe ultima suta de metri,doar ,doar le iese ceva,deja a inceput sa se ia primele masurii in pnl,doua personaje au fost fortate sa demisioneze dupa esecul de la referendum,ceea ce se intampla acum e ultima lor suflare,destramarea usl e inevitabila,incearca sa mai dreaga busuiocul doar le iese ceva imposibil.
Postat 31 Iulie 2012, 11:58 de gigel
Nu v-a ajuns cat kkt ati mancat ?!
Bihoreilor, uitati cum sta treaba CU ADEVARAT ! Din numarul TOTAL al bihorenilor cu drept de vot 35,97% au votat pt. demiterea Presedintelui Basescu. Folosesc aceste procente pt. ca referendumul a fost pt. demiterea sa NU a Presedintelui, n-a fost un concurs pe tema prezentei la vot. Felicitari celor care au organizat referendumul in Bihor ! Ii felicit pt. ca au avut decenta de a nu participa la intrecerea socialista din Sud, unde presedintii de consilii judetene s-au intrecut in furaciuni. De pilda au fost judete unde prezenta la vot era la ora 20:00 de 50% iar la ora 23:00 s-a ajuns la o prezenta de peste 70% !!!! Fara alte comentarii.
Postat 31 Iulie 2012, 10:01 de .
....
Prea multi la vot in bihor, dezamagitor.
Postat 30 Iulie 2012, 22:37 de Ionica Obositul
La Apolitic.
daca tu este apolitic ce bagi joc de Sany, ca nu facut nimic la tine.
Postat 30 Iulie 2012, 16:13 de Juji
Secuii lui Băsescu
87,12% de antibăsişti din 41,35% de votanţi, în contextul în care 73,55% este max. de populaţie românească în judeţ, că restul sunt cam unguri ... înseamnă = DA pentru demitere. Cu alte cuvinte, Băsescu nu mai reprezintă, ca preşedinte, judeţul Bihor ... ci, eventual secuii din Cluj, Mureş, Satu-Mare, Hargita, Covasna şi ce-o mai fi, în frunte cu etnicii Boc, Blaga, Udrea, Videanu, ş.a.m.d., la care se adaugă liderii USL Bihor.
Postat 30 Iulie 2012, 16:04 de Carp III
Fara unguri.
Kiss trebuie schimbat din functia de vicepresedinte al CJ Bihor, in caz contrar, USL va avea mari surprize la parlamentare.
Postat 30 Iulie 2012, 16:03 de Apolitic.
Demiterea la Bihor
Singura ieşire electorală de proporţii a USL Bihor, din campania electorală pentru referendum, s-a făcut doar pentru că Antonescu, Ponta şi Constantin, au avut în programul lor şi o manifestare la Oradea, din respect pentru orădeni. În rest, în afară de un marş auto simbolic şi ceva afişe pe care chiar primăria le-a scos înainte de ziua fatidică a votului, n-am remarcat nimic notabil şi care să îndemne la spirit de solidaritate, pentru a creşte numărul de votanţi în favoarea demiterii hoardei lui Băsescu. Acum se vede blatul "băsiştilor" Popa, Bolojan, Mang şi Kiss, care se situează împotriva unei populaţii care însumează, pe total judeţ, cât toată populaţia municipiului Oradea, în afară de cei la care se poate, eventual, merge cu urna mobilă doar. Acum vom vedea dacă blatul continuă sau, reprezentantul maghiarimii care ascultă doar de vocea Budapestei, respectiv vicepreşedintele consiliului judeţean, urmează să fie demis prin votul celor 18 consilieri judeţeni din totalul de 35 cu preşedintele lor cu tot. Adică cu votul majorităţii simple. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, e clar că USL va pierde şi parlamentarele în Bihor, în favoarea haitei lui Groza, Corcheş, Avrigeanu, etc.
Postat 30 Iulie 2012, 15:51 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON