URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 21 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Aprilie 2013, 13:21

Restaurant de Cartea Recordurilor

Restaurant de Cartea Recordurilor RELAXARE ASIGURATĂ. Situat între Oradea şi Arad, la 3 kilometri de Salonta, complexul Millenium îşi invită clienţii la relaxare, oferindu-le cazare în hotel ori spaţiu de campare, o piscină exterioară, dar şi un lac artificial numai bun pentru pescari
Restaurant de Cartea Recordurilor BUCATE TRADIŢIONALE. Intrat în Cartea Recordurilor, restaurantul Millenium continuă să-şi servească oaspeţii cu mâncăruri tradiţionale delicioase, gătite după reţete româneşti, ungureşti şi slovace
Restaurant de Cartea Recordurilor ÎN JOACĂ. Cum cei mici se plictisesc rapid de discuţiile adulţilor, complexul de lângă Salonta are amenajate în curte spaţii de joacă, unde copiii se pot zbengui în voie
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La gătit se poate încumeta oricine, dar nu toţi pot să şi facă istorie. În vara anului 2006, echipa de bucătari a restaurantului Millenium, formată din 12 bucătari şi 70 de voluntari, a preparat un gulaş cum nu s-a mai văzut.

Şi nu-i poveste, căci la final isprava a intrat în Cartea Recordurilor, pentru cel mai mare gulaş din lume: 5.045 de litri.

Gulaş istoric

În urmă cu aproape şapte ani, în curtea complexului Millenium dintre Salonta şi Mădăras se gătea cel mai mare gulaş din lume.

Pentru un asemenea preparat a fost nevoie de forţă de muncă serioasă! 12 bucătari, ajutaţi de 70 de pensionari voluntari, au trebăluit ore întregi pregătind ingredientele după o reţetă perfecţionată în zonă.

În imensul ceaun cu un volum de 5.400 de litri, confecţionat la comandă, s-au vârât 703 kilograme de carne de vită, 1.205 kilograme de cartofi, 125 kilograme de ceapă, 130 kilograme de morcovi, 51 de kilograme de ţelină, plus multe alte verdeţuri şi condimente, printre care 35 de kilograme de sare.
Rezultatul? Un gulaş de 5.045 de litri! După ce s-au asigurat că mâncarea este comestibilă, angajaţii Guiness World Records au certificat că este şi cel mai mare gulaş făcut vreodată.

Şi record, şi gest caritabil

Din deliciosul gulaş au mâncat peste 10.000 de oameni, un bol costând 1 leu. Şi asta pentru că iniţiativa a avut şi un scop caritabil: banii strânşi au fost donaţi Fundaţiei "Sfântul Francisc", care se îngrijeşte de copiii orfani din Salonta.

Inedita reuşită a restaurantului Millenium i-a adus multă faimă, însă, nu este nici pe departe singura pentru care este recunoscut. Cu delicioasele preparate tradiţionale româneşti, ungureşti şi slovace pe care le servesc în restaurantul de lângă Salonta, bucătarii de la Millenium au câştigat concursuri culinare în Ungaria şi Slovacia, pregătind bogracs, gulaş ori sarmale.

Ospitalitate recunoscută

De altfel, datorită serviciilor oferite şi ospitalităţii, complexul Millenium, care cuprinde şi un hotel cu 24 de camere, o piscină exterioară, o terasă pe lac, spaţiu de joacă pentru copii, dar şi o mini grădină zoologică, a fost inclus în Brandul Ospitalităţii, prima carte de branding din România dedicată industriei HoReCa.

Millenium a fost recunoscut şi în plan local, iar în 2012, s-a clasat pe locul al doilea la categoria Turism, secţiunea Încredere, a "Galei Brandurilor Bihorene". Poate şi de aceea, cei care au poposit o dată la Millenium se întorc şi a doua oară.

ADVERTORIAL

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
ce luzi
se mananca f bine acolo bravo lor,nu stiu cine e patronul si chiar nu ma intereseaza pana la urma.
Postat 06 Aprilie 2013, 12:52 de sergiu
ce luzi
se mananca f bine acolo bravo lor,nu stiu cine e patronul si chiar nu ma intereseaza pana la urma.
Postat 06 Aprilie 2013, 12:52 de sergiu
Reclama
:)))))))))))
Postat 06 Aprilie 2013, 11:20 de Istvan
patroni ?
de patroni nu scrieti nimic ? poate se aude si pe altundeva.
Postat 06 Aprilie 2013, 00:26 de rec
"ADVERTORIAL"
scrie clar ca e reclama. cat ati luat la o treaba din asta ? :) car bograci ati putut manca ?
Postat 06 Aprilie 2013, 00:23 de $$$$$$$$$$$$$$$
Cartea nerecordurilor
No, bine ! E evident ca e publicitate . Da, vedem doar paiul din ochii altora Nu-i intreaba nimeni de sanatate ! Inca.
Postat 05 Aprilie 2013, 15:13 de Acesta
stirea zilei
De 7 ani ne omorati cu stirea asta. O fi ceva publicitate mascata pentru patronii actuali, care sigur sunt bugetari.
Postat 05 Aprilie 2013, 13:42 de europa
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5865 RON
  • 1 EUR = 4.9724 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON