URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
23 Septembrie 2013, 14:49

Razii în pieţele din Oradea: Peste 25 de tone de legume confiscate, amenzi de 80.000 lei şi două dosare penale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Acţiune de amploare a poliţiştilor bihoreni la sfârşitul săptămânii trecute. 60 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Poliţiei Oradea, Serviciului de Ordine Publică, împreună cu inspectori ai Administraţiei Finanţelor Publice Bihor şi Inspectoratului Teritorial de Muncă, au descins în pieţele orădene unde au verificat 43 de societăţi comerciale şi 20 de persoane fizice autorizate.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a anunţat, luni, că, în timpul acţiunii, poliţiştii au confiscat 25.602 kilograme de legume şi fructe - cartofi, mere, morcovi, pătrunjel, dovleac, ardei, ceapă, banane, piersici, conopidă, 180 de litri de ulei de floarea soarelui, 198 de litri de suc de portocale, toate oferite spre comercializare fără documente justificative.

Valoarea totală a bunurilor confiscate se ridică la 23.829 lei. Raziile s-au soldat cu 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 83.000 lei. "Totodată, s-a dispus confiscarea sumei de 7.420 lei, de la trei societăţi comerciale, bani care nu erau bătuţi în casele de marcat sau proveneau din vânzarea de mărfuri "la negru"", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

De asemenea, în urma controalelor, reprezentanţii a două societăţi comerciale orădene s-au ales cu dosare penale pentru evaziune fiscală. "Aceştia sunt bănuiţi că, în cursul anului 2013, ar fi desfăşurat operaţiuni comerciale cu legume şi fructe, fără a le evidenţia în contabilitatea firmelor", a mai declarat subcomisarul Alina Dinu.

Paguba totală cauzată bugetului statului a fost estimată de poliţişti la suma de 60.000 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. "Poliţiştii SIF continuă cercetările în cauză sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, urmând ca la definitivarea acestora, să fie făcute propuneri legale în consecinţă", a mai spus Dinu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON