URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
23 Martie 2012, 16:00

PSD-iştii orădeni îşi fac imagine pe seama CET-ului vechi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PSD-iştii orădeni se arată preocupaţi de soarta bătrânului CET, construit în anii '60 pe cărbune şi modernizat parţial, în 2003, pentru a funcţiona şi pe gaz.

La ultima conferinţă de presă a conducerii organizaţiei judeţene şi a celei municipale, desfăşurată vineri, a fost prezent şi tatăl liderului grupului de consilieri judeţeni PSD, Ovidiu Copil, inginerul pensionar Traian Copil, fost angajat al CET.

Deşi venerabilul inginer nu a scos niciun cuvânt, prezenţa acestuia a fost explicată de preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, care a afirmat că, la iniţiativa lui Copil senior, consilierii locali ai partidului vor să propună modificarea hotărârilor Consiliului Local Oradea în sensul ca municipalitatea să se oblige să pună în conservare unul dintre cele şase cazane ale termocentralei (cazanul nr. 6), astfel încât acesta să poată fi retehnologizat şi folosit pe viitor, în caz de necesitate, "dacă presiunea gazului furnizat la noul CET va fi prea mică sau dacă preţul gazului va creşte prea mult".

Pentru că, probabil, nu cunoştea acest detaliu (deşi la vremea respectivă presa locală l-a mediatizat), preşedintele PSD Bihor a fost informat de jurnalişti că la ultima şedinţă a Consiliului Local, când a fost votat studiul de fezabilitate al viitorului CET pe gaz, a fost aprobată şi punerea în conservare, nu doar a cazanului 6, ci a întregului grup energetic I, adică a cazanelor 4, 5 şi 6.

De asemenea, aleşii orădenilor (inclusiv cei din partea PSD) au decis atunci ca pe viitor să se caute soluţii pentru retehnologizarea acestui grup, tocmai pentru a fi menţinut ca rezervă în caz de nevoie. Singura problemă pentru acest lucru este costul enorm al retehnologizărilor necesare respectării standardelor de mediu, o instalaţie de desulfurare costând circa 15 milioane de euro, iar electrofiltrele aproximativ 5 milioane de euro.

În plus, dacă s-ar dori menţinerea sau repunerea în funcţiune a unui grup energetic pe bază de combustibil solid (cărbune), va fi necesară şi rezolvarea problemei depozitării zgurei şi cenuşii rezultate din arderea acestuia, deoarece în 2013 va fi interzisă depozitarea reziduurilor în imensa haldă (de 115 hectare) de la Santău, aflată la peste 11 kilometri depărtare de termocentrala de pe Şoseaua Borşului. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
replica la Carp III
@Carp III ai gresit afirmatia nu sunt Mihai Bar asa cum pretinzi tu ca as fi ,ci sunt GHEORGHE ROMANUL!:))=)).@Carp III de acord cu tine in cele afirmate toate sunt adevarate si drepte as mai adauga si eu @Romanul Simplu o remarca,,Dupa ce la adus pe batrinelul acesta ca sa explice ce este si cu CET-ul,a fost mai bine ca sa functioneze pe carbunii,pe stiuleti de porumb inventia lui Gligor de la PDL ?:))=)).A mai avut o conferinta de presa PSD tot pe problema CET-ului batrinelul acesta Traian Copil si a explicat ca mai bine arfi pe carbunii sa functioneze CET-ul ,nu sa gindit la poluare la costurile de transport ale carbunelui ,,costurile utilajelor ,retributia oamenilor, si a mai dat si cu bita in balta `` la conferintde presa PSD a cind sa mucalit si flegmat in batista,de fata cu totii ziaristii !:))=))Asta fara suparare numa adevarul spus in fata ,dupa ce l-au mai adus sa-l fi lasata sa-si vada de batrinetile lui linistite ,nu zica baliverne!:))=)NU laud da nici incriminez pe Bolojan faraonul alesdan dar are dreptate cu functionarea CET-ului pe gaz ,o sa fie mai scump dar nu o sa polueze atmosfera asa ca si fumul de pe carbunii!:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 25 Martie 2012, 07:45 de Romanul Simplu
Lasati la vatra
Gata, ne-am prins ... s-a desconspirat Romanul Simplu ... este chiar Mihai Bar ...
Postat 24 Martie 2012, 15:47 de Carp III
Nomenclatura eterna
Asa vi s-a comunicat ? Ca Traian Copil a lucrat la CET ? Dar Electrica, pe tot judetul si inain te pe toata regiunea Crisana, pe cine a avut director, deputat in Marea Adunare Nationala a lui Ceausescu si unul dintre primii 100 de nomenclaturisti ai tarii. Pe tata sau pe taica-su ? Ce repede se uita posesorii de vile, case de vacanta si autoturisme Dacia tunate, aflati in virful piramidei celor care aveau cafea de la sac, tigari Kent si lazi cu Pepsi, inainte de reinventarea dereptului de propietate.
Postat 24 Martie 2012, 15:43 de Carp III
replica la @romanul complex
@romanul complex sa-ti raspund la acuzatii si insulte bah postacule de servici lingator de dos al senatorului PSD Ioan Mang!:))=))BAH postacule @romanulcomplex scriu pe acest forum al saptamanalului Bihoreanul de 7ani buni,fatza de tine care scrii la comanda din dosul senatorului PSD Ioan Mang !:))=)) NU IMI ESTE FRICA !ca o sa ma excludeti din PSD Bihor,sa ramineti voi pupincuristi senatoruluiPSD Ioan Mang cu amantele si sotia si copii dinsului si sa va alegeti intr-un incest cotinuu !:))=))Dar inainte facem un scandal poilitic in presa bihoreana despre coruptia din PSD Bihor,si sa va descurcati cu electoratul bihorean pe urma !:))=)) .Am scris intodeauna ADEVAR si DREPTATE nu am scris minciuni ,am fost si sunt un simplu membru PSD nemultumit pentru ca toti oportunisti traseistii pupincuristi au promovat inaintea mea cu n campanii electorale PSD ,ca mine sunt multi membri nemultumiti de prestatia conducerii corupte PSD Bihor si asenatorului PSD Ioan Mang .Oamenii senatorului etnobotanistul Secosan,pasarica ITM Simonica,batrinul Daescu,acestia i-a promovat ,nu oameni muncitori si cinstiti!@romanul complex da-te dreaculuiHAI SICTIR!:))=)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 Martie 2012, 14:18 de Romanul Simplu
Lipsa de imaginatie
Daca-ntr-adevar venerabilul inginer Traian Copil n-a scos o vorba si mai-marii partidului bateau moneda pe o propunere deja adoptata de Consiliul local,inseamna ca (si) aceasta conferinta de presa a fost un mic fiasco.Teoria informatiei descrie cum o informatie ajunge sa fie perisata,caduca.Ganga informationala azvarlita-n ochii oamenilor vadeste lipsa de imaginatie,ceea ce genereaza efecte inverse decat cele \"gandite\" de scenaristi.Nu asta-i marea catastrofa,putand fi trecuta la rubrica \"gafe\"...Cotastrofa-i ca fenomenul se observa usor in mesajele si-n comportamentul intregului esicher politic.
Postat 24 Martie 2012, 09:24 de gyorgy tozser
replica la @romanul normal ..pupincuristuil senatorului PSD Ioan Mang
BAH @roman normal pupincuristul senatorului PSD Ioan Mang sa-ti raspund laintrebarile acuzatii care le scrii pe acest forum Bihoreanul!:))=)) Eu @Romanul Simplu scriu intodeauna ADEVARUL si DREPTATEA faptelor ,si imi place sa le scriu si sale spun in fata!:))=))2) NU AMENINTA pentru ca am scris adevarul si dreptatea votului consilierilor PSD ,dreptul la opinie este scris in Constituita acestei tari ROMANIA si nu o sa-mi interzici mie lui @Romanul Simplu un roman simplu din ROMANIA sa-l scriu !:))=)).BAH pupincuristul lui Mang nu-ti interzic sa mergi la vot ,iti recomand sialte optiuni NU USL !NU PDL!NU UDMR! sunt si alte partide PRM,UNPR,PP.Romanasii nosti de pe listele USL sunt ultimele jigodii imbogatite prin furt hotzie mita spaga si coruptie .decit cu asa oameni ,mai bine cu UDMR!:))=)),De PDL nu zic nimic `pt ca nu a inceput inca campania electorala ,pina atunci zic de PSD ,PNL ,alianta USL:))=))BAH@roman normalpupincuristul senatorului Mang sunt simplu membru PSDnemultumit de conducerea corupta a PSD Bihor,taliban rebel fanatic intre alti talibani rebeli fanatici PSD din colegiul 6 Salonta care lupta pt social democratie adevarata. Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 Martie 2012, 09:10 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Tizule, iar o iei pe aratura cu obsesiile tale de taliban pesedist. De ce-ti place sa te superi precum prostul pe sat? Jignirile tale ti-ar putea aduce mult rau daca cei incriminati isi pun mintea cu tine. Chiar nu vezi ca nimeni nu te mai ia in seama? Latri ca si cainele la luna. Tizule, daca nu mergem la vot, ungurii ne iau totul, iar prezenta ta pe forum nu va mai fi posibila pana vei invata limba. Romanasii nostri de pe listele USL, buni sau rai, doriti sau de toata lumea, trebuie sustinuti prin vot, altminteri ne ducem cu totii dracului. Un singur lucru nu am observat la tine, Tizule! De pedelisti nu zici nimic. Acum fii sincer cu cei care-ti suportam ineptiile, tu esti taliban pesedist sau cartita pedelista?
Postat 24 Martie 2012, 08:20 de Romanul normal.
replica la articol
Ce imagine isi fac PSD-isti pe seama CET -ului vechi?NICIUNA totu-i * cu apa rece! Atunci cind au votat consilieri locali opradeni PSD Pavel Merce ,obezul Muresan si raraitul Hossu majorarea gigacaloriei cu 20-%30% nimeni nu a zis nimic ,nu si-au facut imagine,nu i-a interesat de soarta oradenilor ?si acuma vin astia din PSD Bihor sa-si faca imagine pe CET-ul vechi si retehnologizarea lui? RUSINE!RUSINE!RUSINE!Ce nu stiu oradenii este ca doar un singur vot trebuia ca sa nu se majoreze gigacaloria cu 20-30% dar la indicatiile pretioase ale senatorului PSD Ioan Mang si ca sa nu-si strice prietenia cu,,faraonul``primar Bolojan Ilie in alianta P UsLA ,consilierii oradeni PSD au votat totii pentru majorarea gigacaloriei,in perioada aceea a fost in vizita la PSD Bihor un oltenash din conducerea centrala PSD Vasile Dragnea baronde Teleormancare a reprosat conducerii PSD Bihor ca consilieri locali PSD au votat pentru majorare gigacaloriei ,si nu au votat contra asa cum trebuia ,,vot social democrat``pentru romanii simpli bihoreni,dar acuma a venit perioada scadentei si adunarii voturilor (care sunt foarte putine ) pentru PSD Bihor !:))=)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 Martie 2012, 07:49 de Romanul Simplu
replica la articol cu nominalizarea consilierilor judeten PSD
Pe ce criteru i-a ales senatorul PSD Ioan Mang pe acesti oameni ca sa candideze la functiile de consilieri judeteni PSD ?De ce nu a facut un sondaj de opinie in PSD Bihor si sa alegem noi membri pe cine ne reprezinta ?Face ABUZ de functie si aceeasi oameni care au fost consilieri judeteni sunt iarasi Ovidiu Copil prin ce s-a remarcat ?a votat contra romanilor si pro segregari Teatrului la fel si PEPEa Homosexualul alias Emilian Pavel a facut de rusine PSD Bihor cu homosexualitatile sale cu pretenul sau fotograful Seby Tont,astia sunt oamenii propusi de PSD Bihor ?RUSINE!RUSINE!RUSINE!Nu votam asemenea oameni au batjocorit romanii simpli bihoreni si acum ne cer votul?Nu va mai saturati de functii toata conducerea cea corupta a PSD Bihor lasa-ti locurile libere pentru cei muncitori si cinstiti numele voastre pe lista nu mai reprezinta nimic pentru electorat inafara de coruptie mita spaga jocuri de culise ,astea nu reprezinta social democratia, mie unui roman simplu bihorean imi este rusine sa spun ca sunt social democrat si ce conducere corupta este PSD Bihor ,si atunci pentru ce sa va votam ?NU meritati votul bihorenilor !:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 23 Martie 2012, 21:10 de Romanul Simplu
Vorbe vechi, mai actuale ca niciodata.
Cine nu are batrani, sa-i cumpere, iar cine-i are, sa-i vanda! Sa dam Cezarului ce-i a Cezarului, dar nu mai mult decat merita, deoarece ii vom cere mai mult decat poate da!
Postat 23 Martie 2012, 17:34 de SAFE
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON