URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
13 Iulie 2012, 22:19

Protestatarii s-au mutat în Piaţa Unirii. PDL-iştii au dat bir cu fugiţii! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mitingul anti USL organizat de Noua Republică s-a mutat din Parcul Traian în Piaţa Unirii, la statuia lui Mihai Viteazul, unde 10 oameni s-au strâns vineri seară pentru a manifesta împotriva Guvernului Ponta. Şi aceia tăcuţi şi răsfiraţi prin parc, dar hotărâţi să meargă până la capăt.

"Azi facem un protest mut, pentru că nu avem vorbitori, şi ne exprimăm prin texte pe care le scriem pe afişe. Însă vom veni zilnic cu mesaje noi, pentru că vrem să captăm atenţia publică", a spus Rodica Ardelean, de la Noua Republică.

Protestatarii au lipit pe soclul statuii mai multe coli A4, cu mesaje gen "Jos labele de pe justiţie", "Poporul face sacrificii!! Parlamentarii o duc bine", "Tăcerea noastră e puterea lor", "Democracy in danger" sau "După 22 de ani ne forţaţi să fim din nou golani".

"Nu le lăsăm aici. Zi de zi le lipim şi dezlipim de pe statuie, pentru că nu vrem să facem mizerie", a mai explicat Rodica Ardelean.

De la întâlnire au lipsit cu desăvârşire PDL-iştii, cei care zilele trecute anunţau cu surle şi trâmbiţe că se alătură acţiunilor de protest, îndemnându-i cu patos pe orădeni să iasă din case şi să protesteze. Nu numai că nu au reuşit să îşi mobilizeze simpatizanţii, dar vineri seară nici măcar un lider al democrat liberalilor bihoreni nu a mai venit în piaţă.

Ce-i drept, la un moment dat s-a înfăţişat un membru din organizaţia de tineret, care şi-a sunat colegii să-i întrebe unde sunt, dar aceştia nici n-au vrut să audă de proteste...

"Şi noi ne-am întrebat unde sunt. Nu au venit. Tocmai că îi aşteptam", a spus unul dintre protestatari.

Şi preşedintele asociaţiei Noua Republică, scriitorul Traian Ştef, a fost absent, colegii săi de "partid" spunând că este plecat din oraş, cu treburi.

Cu toate că participanţii la aşa zisul miting nu au fost numeroşi, atmosfera a fost una vie. "Nucleul", format din trei membri ai asociaţiei Noua Republică, îmbrăcaţi în tricouri pe care scria "Mai e cineva aici?" pentru a mobiliza orădenii să iasă din case, a instalat boxe din care au "urlat", pe lângă imnul Noii Republici, şi piese ale unor artişti precum Pink, Alice Cooper sau Voltaj. Ca să audă şi alţii nemulţumirile lor... "Chiar aşa. Mai e cineva aici?", a întrebat - sugestiv - unul dintre "golani"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
pdl-bihor =Ghilea + Constructii Bihor
Firma de succes are omu ,echipa de fotbal are . De ce sa nu aibe si partid .Alo PDL-isti ,CINE IL OPRESTE . Ghici ciuperca cine e .
Postat 15 Iulie 2012, 18:31 de oradean
Democratia
Cata prostie exista in Romania asta!!!!! L-ati votat pe Basescu in speranta ca va face institutiile statului sa functioneze asfel incat sa dispara coruptia si acum cand cei cercetati penal s-au unit in USL pentru a scapa de cercetari vreti sa-l dati jos. Dovada tentativa lui Ponta de a-l scapa pe Nastase, schimbarile fulger care le-au facut pentru a-si subordona institutiile statului. Prostimea nu vede aceste lucruri pentru ca sunt intoxicati de o parte din presa, dar cel mai bine se vede din afara tarii. Nici un stat democratic nu este de accord cu ce se intampla acum in Romania: Germania, SUA, Franta, Italia, Spania etc..... Pacat ca Bolojan face parte din USL, mai au si ei oameni corecti.
Postat 15 Iulie 2012, 09:46 de Pro
Votam DA la referendum pt demiterea lui Basescu
PDL-istii si cei din Noua Republica au plecat in weekend si au ramas doar fraierii sustinatori din convingere ai lui Base ca sa protesteze. Basescu n-are sustinere reala nici macar in PDL. Doar de fatada. Asa ca fraierilor care sunteti fraieri, vedeti-va de treburile voastre ca veti fi mai castigati. Daca nu e rost de bani si functii politicienii nu-si pierd timpul la manifestatii. Jos Basescu si camarila lui!
Postat 15 Iulie 2012, 07:33 de Silviu
"Mai e cineva aici"
Vai da multi mai sunteti.Disperati pe deasupra.Heloooooo,mai e cineva pe aici???????????helooooooo!!!!!!eco,ecoooooo.Tampiti.8ani tara a mers in jos si voi ii mai vreti???
Postat 15 Iulie 2012, 01:54 de c-man
PDL
Pedelistii au gura numai pe forum....daca nu au dezertat deja ca sobolanii la USL...
Postat 14 Iulie 2012, 23:50 de Runner
clasicii de odinioara
citate din clasici, se stie: bai traiane nici nu stii, cat de mic ajungi sa fii..... decat in Romania cu chiorul mai bine in Congo cu vaporul.
Postat 14 Iulie 2012, 21:02 de chris
AM PRETENTII DE LA ARDELENII MEI
Hai sa luptam sa promovam oamenii care merita asta astept de la ardelenii mei care au trait sub habsburgi nu sub turci ca regatenii, oltenii si moldovenii, Mi-e dor de Oradea SI DE OAMENII BUNI PE CARE II CUNOSC ACOLO.
Postat 14 Iulie 2012, 19:48 de TEUTONUL
mmmaaarrrrrssss JAVRE PDL iste , mortii vostri de analfabeti!
sa terminam odata cu atata stres : DU TE N MOORTII TAI BASESCU ! ADIOOOOOOO parazitule , urmeaza altii avem alte preocupari.
Postat 14 Iulie 2012, 13:07 de marrrsss javra
GANDAC POLITIC!
Basescu Traian este un gandac politic!VERDE DE PARIS PENTRU EL!Dar, daca(ceea ce refuz sa cred),poporul roman ii va da credit la Referendum,inseamna ca isi merita soarta de popor gandecel.Punct!
Postat 14 Iulie 2012, 13:05 de moromete
pdl
Au distrus partidul. Sa stea acasa blatistii. Nu-i mai urmeaza nimeni. Ce vreti mai mult?
Postat 14 Iulie 2012, 12:10 de oradean
Indecizie jurnalistică
Hotăreşte ce vrei să spui, tu fato !?! PDL-iştii au absentat ori au dat bir cu fugiţii ? Pentru că la noi, la şcoala aia unde nu se plagia niciodată pentru toţi trebuia să învăţăm ca să putem trecem strada a doua zi, profesoriii ne-au explicat la timp şi corect care e diferenţa între a sta acasă şi a alerga pe bulevard ... probabil că tu faci parte din generaţia copy-paste, unde nu contează că eşti ... aşa cum ar trebui să ... ştii sau nu ştii ...
Postat 14 Iulie 2012, 12:05 de Carp III
La ce foloseste aclcoolul si prostitutia politica ?
cine naiba il mai vrea pe Basescu , ha, ha, ha, ha, ha, ha, ? sa fim seriosi nu ajunge , ramane interimar Crin si vedem in 2014 ce va fi pana atunci murim o gramada din noi, tot ne luptam cu poarcari si nu ajungem sa ne traim viata .Basescu a exagerat ca si la noi la locale PDL si a batut joc de noi localnici oferind facilitati doar membrilor nu tuturora asa cum prevede legea, politica respecta cetateanul nu neamurile din politica ca ajunge un grup de gasca, o retea organizata de infractori care nu fac altceva decat infractiuni contrare legii iei "furi" un ban public si il folosesti in interesul GRUPARII. La ce foloseste aclcoolul si prostitutia politica ? cu ce ii ajuta pe unii ca incalca legea ? simplu sunt analfabeti cu diplome false :)))) furi un pumn din sac dar nu furi tot sacul :))))) idioti de PDL isti ne faceti de ras local :))))
Postat 14 Iulie 2012, 11:17 de anka
Dar Avrigeanu ....
Dar ,,pedelinistiti" AVRIGEANU ,GHILEA,CORCHES,GROZA ,TARLE !?,ILE ,JOLTA, unde sunt .ISI CAUTA PARTIDE !
Postat 14 Iulie 2012, 10:19 de politicos
?
Dar la abuzurile lui Base nu s-au sesizat dragii de ei? Doar acum cand a fost atacata tatucul au iesit?
Postat 14 Iulie 2012, 10:05 de Vladimir
???
cind se vor trezi probabil va fi prea tirziu,vor avea nevoie de pasaport pt europa de vest iar celor care lucreaza deja afara li se va ridica dreptul la munca in UE,avem un guvern condus din umbra de forte obscure si un parlament care ne-a vindut pe citiva arginti,urmeaza alte legi care ne vor ingradi si mai mult drepturile,deci dormiti linistiti,statul mafiot lucreaza pt voi pt itegrarea in CSI
Postat 14 Iulie 2012, 09:24 de luky
Pro(s)testatarul
Militia locala nu s-a autosesizat ca au fost lipite afise pe statuie?
Postat 14 Iulie 2012, 08:20 de Pro(s)testatarul
poate la referendum...
Nu mai e nimeni...o spune un apolitic
Postat 14 Iulie 2012, 00:06 de doggy_c
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6462 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON