URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Iunie 2010, 17:14

Procurorul Alexandru Lele, sancţionat de CSM pentru neglijenţă gravă şi tărăgănarea dosarelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Secţia de procurori în materie disciplinară a Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis acţiunea disciplinară formulată de Comisia de disciplină pentru procurori împotriva procurorului Alexandru Lele de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi a aplicat sancţiunea „avertisment", a informat, miercuri, purtătoarea de cuvânt al CSM, judecătoarea Cecilia Morariu.

„În urma unei anchete desfăşurate de Comisia de disciplină pentru procurori, CSM a admis că, în cazurile semnalate, magistratul şi-a exercitat funcţia cu gravă neglijenţă şi a efectuat cu întârziere lucrările din motive imputabile, încălcând prevederile Legii 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor", a declarat purtătorul de cuvânt al CSM.

Acuzațiile se referă la arestarea, în aprilie 2001, a omului de afaceri orădean Adrian Tărău, exonerat ulterior de instanțele de judecată care au declarat arestarea fiului fostului prefect PSD o gravă eroare judiciară și au obligat statul român la despăgubiri de 20.000 de lei în favoarea acestuia.

Totodată, Lele a fost judecat și pentru alte abateri disciplinare, pe care le-ar fi comis înainte de suspendarea sa din magistratură în 2002, și a căror verificare a fost întreruptă pe perioada anchetei penale care s-a derulat împotriva lui până în decembrie 2008, când s-a finalizat prin scoatere de sub urmărire penală.

În raportul care a stat la baza analizei CSM, întocmit de Parchetul Curții de Apel Oradea, între 1994-2000 procurorul orădean a lăsat în nelucrare dosare penale perioade mari de timp, iar în 2001 a raportat statistici nereale. Lui Lele i s-a mai imputat achitarea definitivă a 32 de persoane pe care le-a trimis în judecată și despre care s-a dovedit că nu au comis faptele respective, respectiv arestarea ilegală și cercetarea abuzivă a mai multor persoane.

Decizia CSM nu este definitivă. Ea poate fi atacată prin recurs, care va fi judecat de completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
dar ce e singurul?
ce aveti cu omul in 2001 erau alte vremuri...........dar sa nu uitam CORUPTIA era in varf......ha, ha, ha de ce nu i acuzati pe toti? sunt curioasa cati din ei sunt CURATIIIIIIII niciunul...dar conteaza? are dusmani e logic sa fie atacat dar problema este daca vor face face caci NIMENI nu poate invinge vigilenta perseverata in VICLENIE............un om care "ucide" va mai "ucide oricand va fi nevoie"...........asa ca griji........ negrul nu devine alb niciodata.
Postat 24 Iunie 2010, 21:23 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON