URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 04 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
21 Decembrie 2013, 17:35

Primul Parc Industrial "marca Popa", în curs de realizare la Tileagd

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că instituţia a făcut toate demersurile birocratice necesare pentru realizarea unui parc industrial la Tileagd, aşa cum a promis în campania electorală din vara anului trecut.

"Am definit perimetrul, parcurgem deja etapa selectării managerului, iar din ianuarie vom face demersuri pentru aducerea infrastructurii feroviare către zona parcului", a spus Popa, adăugând că acesta se va întinde pe "aproximativ 27 hectare" şi că va fi complet dotat cu utilităţi, inclusiv cu o linie de cale ferată industrială care să fie realizată din bugetul judeţului, pentru că Guvernul "a abandonat politica de finanţare a unor astfel de lucrări de infrastructură".

Popa a spus că următorul parc industrial din Bihor ar vrea să fie realizat în comuna Abram, unde autorităţile locale ar avea la dispoziţie terenuri compacte, fără a preciza însă întinderea acestora, ci doar faptul că firmele care se vor stabili aici ar rezolva o parte din criza locurilor de muncă din zona Marghita.

De altfel, şeful CJ nu a specificat nici momentul în care parcul industrial din Tileagd va fi funcţional, cel mai probabil pentru că încă nu există o Hotărâre de Guvern pentru înfiinţarea lui.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
tot asa
povesti marca popa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 23 Decembrie 2013, 00:11 de unu
Beius fara parcuri....industriale
De Beius nu zice nimic C. Popa. Parcurile industriale ce ar putea fi create in Beius sunt blocate de inactivitatea unui primar PNL, A. Domocos. Singurii care au de castigat din aceste blacaje sunt celebrii gemeni suedezi care nu-si doresc concurenta pe piata fortei de munca din zona Beius-Stei-Vascau. Beiusenii ar trebui sa taxeze acest sabotaj voit al economiei locale. Blocajul practicat in oras pentru investitii de orice fel e cunoscut de localnici dar ignorat constant de acestia in schimbul unei plasute de alimente. Asa s-a ajuns la salarii de 650 lei in medie pe intreaga zona. Acuma nu le plang eu de mila localnicilor. Isi merita soarta. Dar degrigolada si saracia zonei devine patologica, cronica si afecteaza pe toata lumea. E usor sa fraieresti la alegeri pe saraci. Le dai o kila de orez si fraierul ti se inchina neconditionat. Iar oameni gen Victoras Micula ori A. Domocos (celebru profesor de sport) ajuung sa faca legea.
Postat 22 Decembrie 2013, 14:39 de horia
Abureli marca Popa
ABURELI
Postat 22 Decembrie 2013, 11:18 de john
Pentru nu stiu a cata oara, Bihorul o sa fie tot pe locul 1 din judet!
In criza de idei, directorul general al s.c. Transilvania General Import Export raporteaza celor doi presedinti la ceva ce nu mai e, ca a gasit un teren de 27 ha in Tileagd si s-a inteles cu primarul sa-l imprejmuiasca pe bani publici ca sa nu intre vacile oamenilor la pascut si sa strice bunatate de buruiana, iar mai incolo o sa vada ei, liberalii care fac afaceri de regula falimentare, ce se poate face cu asa o suprafata, ca poate vrea cineva sa exploateze niscaiva gaze de sist si va fi nevoie de un teren cu iesire la calea ferata care inca nu e cu trenuri ci cu idei pentru viitor!
Postat 21 Decembrie 2013, 18:29 de Blue
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6264 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON