URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Iulie 2012, 18:51

Primăria vinde la licitaţie maşinile, casele şi terenurile restanţierilor la plata impozitelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii care au restanţe la plata impozitelor şi taxelor locale riscă să rămână pietoni sau de-a dreptul pe drumuri. Serviciul de Executare Silită din cadrul Direcţiei Economice a Primăriei a anunţat că va vinde prin licitaţie pe data de 3 august nu mai puţin de 7 autoturisme, 4 apartamente, 3 terenuri, 3 case cu clădiri şi o uscătorie.

Conform anunţurilor postate pe portalul Primăriei www.oradea.ro, la secţiunea "Informaţii de interes public - Taxe şi impozite locale - Executare silită", pentru o casă cu etaj situată în strada Traian Goga cu o suprafaţă construită de 80 metri pătraţi şi 699 metri pătraţi de teren preţul de pornire al licitaţiei este de 261.000 lei fără TVA.

La fel, pentru un apartament cu două camere situat în Parcul Traian, cu o suprafaţă de 58,54 metri preţul de pornire al licitaţiei este de 195.750 lei fără TVA iar pentru un autoturism Opel Astra din anul 2000 cu o capacitate de 1.250 centimetri cubi, pe motorină, licitaţia porneşte de la 8.500 lei fără TVA.

La jumătate de preţ

În cazul în care bunurile nu sunt valorificate la prima licitaţia, procedura este reluată la un preţ înjumătăţit. Astfel, la cel de-al doilea termen, un teren intravilant de 806 metri pătraţi de teren situat în strada Făcliei se scoate la licitaţie la un preţ de 66.550 lei, fără TVA, diminuat cu 50%, ceea ce înseamnă doar 33.275 lei. La fel, un autoturism Ford Explorer din 1988 pe benzină, cu o capacitate de 3.959 centimetri cubi, se vinde pornind de la un preţ de 12.500 lei fără TVA diminuat cu 50%, adică 6.250 lei.

Procedura valorificării bunurilor restanţierilor este relativ nouă pentru municipalitate şi deocamdată nu a adus venituri bugetului local. "Până acum nu am reuşit să vindem nimic. S-ar putea ca preţul stabilit de evaluator să fie prea mare şi atunci valoarea bunurilor va trebui recalculată", a declarat BIHOREANULUI Eduard Florea, directorul economic al Primăriei.

Directorul a mai spus că în cazul în care bunurile scoase la licitaţie nu vor fi valorificate la licitaţia din 3 august municipalitatea va relua procedura cu diminarea preţului de pornire.

Cumpărătorii care doresc să se înscrie la licitaţie o pot face după achitarea unei taxe de participare de 10% din preţul de pornire. Autovehiculele scoase la licitaţie pot fi văzute în depozitul Primăriei din strada Barcăului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Doar la noi găsiţi aşa scumpe lucruri
Doar 10 euro la metru pătrat de teren viran şi în pantă pe str. Făcliei, la reducerea de după a doua stigare, în capătul către groapa improvizată de gunoi ? Parcă aţi fi la publicitate TV, cu ... doar la noi găsiţi aşa chilipir, aşa că veniţi de cumpăraţi ambalajul şi după aceea vă mai luăm numai câte ceva pe conţinutul adevărat ...
Postat 26 Iulie 2012, 20:25 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON