URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 01 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
30 Decembrie 2011, 10:36

Primăria Oradea se "închide" din 2012: Accesul limitat, pe bază de cartelă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De anul viitor, orădenii vor avea acces în Primărie numai la birourile de relaţii cu publicul. Conducerea municipalităţii a anunţat joi printr-un comunicat de presă că începând din data de 3 ianuarie va fi pus în funcţiune sistemul de acces pe bază de cartelă care blochează accesul vizitatorilor la etajele clădirii.

"Cititoarele de cartele au fost montate pe uşi încă din luna septembrie, dar punerea în funcţiune a sistemului de acces controlat a fost amânată până când toate birourile care au relaţii cu publicul au fost mutate în "piramidă" sau la parterul clădirii", a declarat Mircea Oaie, şeful Serviciului Administrativ din cadrul Primăriei.

Fără vânzători ambulaţi!

Sistemul de acces a fost montat la cererea primarului Ilie Bolojan şi va fi pus în funcţiune pentru a limita liberul acces al vizitatorilor la birourile funcţionarilor. "În condiţiile în care zilnic în Primărie intră cam 1.500 de vizitatori erau pline holurile de comercianţi ambulanţi care umblau din birou în birou ca să vândă haine, curele sau cosmetice, de oameni care veneau după tot felul de donaţii sau bazaconii care nu au nicio legătură cu munca funcţionarilor", a zis Oaie.

Şeful Serviciului Administrativ a mai afirmat că liberul acces al vizitatorilor la birourile funcţionarilor a făcut posibilă inclusiv apariţia furturilor, unii angajaţi ai Primăriei rămânând fără portofel sau telefonul mobil.

Cartelă de acces pe bază de "buletin"

Sistemul de acces controlat a costat 5.000 lei şi a fost dezvoltat pe baza unei investiţii făcute în vremea fostului primar Petru Filip. "Practic nu am făcut decât să adaptăm cititoarele de card şi să comandăm o sută de carduri pentru vizitatori, consilierii locali şi jurnalişti. Angajaţii Primăriei aveau, oricum, cartele cu care se pontau la intrarea şi ieşirea din serviciu", a spus Oaie.

Vizitatorii care doresc să aibă acces la alte birouri decât cele pentru relaţii cu publicul vor putea solicita o cartelă de acces, pe baza cărţii de identitate, de la poliţistul local aflat la ghişeul de relaţii cu publicul amenajat la intrarea în holul principal. Cartela va trebui returnată la încheierea vizitei.

Conform comunicatului Primăriei, această măsură a fost luată pentru a reduce posibilităţile de pierdere sau deteriorare a cartelei de acces de către vizitatori.

Citeşte pe aceaşi temă şi: "Primărie cu lacăt"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
cetatean
o institutie publica care trebuie sa serveasca interesul cetatenilor nu poate fi incuiata pe placul catorva dobitoci care freaca menta si isi fac mendrele pe bani nostri..deci atentie domnilor si domnisoarelor puneti mana la treaba si faceti ceva pozitiv si vizibil nu va incuiati pe dinauntru ca sa stati pe net sau sa va povestiti cum ati petrecut .....vedeti ca , o alta revolutie va pune la zid pe toti........
Postat 02 Ianuarie 2012, 18:37 de bihoreanu
Lasa-ne! Chit ca PDLul i-a dat cateva luni in plus la Primarie, Bolojan nu mai castiga un mandat.
@unu: Nu oricine care nu imbratiseaza initiativele Primariei este PDL-ist. Asta e o gandire maniheista bine pusa la punct si in practica de comunisti si fascisti: cine nu-i cu noi e impotriva noastra. Insa, aproape sigur, tu ai un loc caldut (=sinecura) intr-un birou din Primarie. Si tu esti cel care manipulezi indreptand spre derizoriu discutia.
Postat 31 Decembrie 2011, 09:27 de Apartinic
uauu
pedelici, pacaliti de gradinita. 5000 lei nu e egal cu 50 mii euro. si nici cu 12 mii euro. nu postati fara cap, invatati inainte sa iesiti in societate (fie ea online), ca tot ce produce mintea voastra e spam, manipulare si minciuna ieftina.
Postat 30 Decembrie 2011, 20:15 de unu
spalarea creierelor
ce naiba a costat aproape 12 mii de euro ? acest sistem exista si inainte de 2008 doar ca eventual trebuia extins si la cele 2-3 usi care s-au modificat la parter .
Postat 30 Decembrie 2011, 14:01 de vlad
Gaura primarului
Adică se revine la forma din iunie 2008, când a venit unul bătut în cap la conducere şi, din spirit egalitar cu ceilalţi de teaqpa lui, a desfiinţat sistemul cu cartele, aruncând pe apa sâmbetei investiţia făcută prin 2004-2005. Acum, văzând că este funcţional sistemul pe cartelă introdus la WCuri anul trecut, a zis să extindă în toată clădirea, că poate oamenii au uitat că aşa fusese înainte de anii boului. Aşadar, Curtea de Conturi să fie atentă, că Bolojan datorează din buzunar acoperirea unei găuri de 50.000. Suma asta nici nu contează faţă de ce va datora la final de mandat.
Postat 30 Decembrie 2011, 13:25 de Cartela
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6489 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON