URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Februarie 2012, 17:57

Primăria îndeamnă orădenii să cureţe zăpada din faţa caselor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În urma ninsorii abundente, comandamentul de iarnă al Primăriei a dispus vineri, ca operatorul RER Ecologic Service să acţioneze pentru prevenirea şi înlăturarea efectelor căderii de zăpadă.

"Utilajele RER au intervenit încă de la prânz pe principalele artere ale Oradiei, precum şi la intrările în oraş, pentru a împrăştia material antiderapant. 10 maşini ale RER străbat oraşul pentru a împrăştia antiderapant solid, iar alte 4 clorură de calciu. Utilajele RER vor continua să împrăştie material antiderapant, intervenind inclusiv în cursul nopţii, atât timp cât situaţia o cere", se arată într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Primăriei.

Autospecialele cu pluguri vor interveni când stratul de zăpadă atinge 5 centimetri, iar inspectorii Primăriei sunt permanent pe teren pentru a verifica eficacitatea măsurilor de deszăpezire şi a dispune intervenţia lor acolo unde situaţia o impune. 

"În cazul în care căderile de zăpadă vor continua conform prognozelor, în funcţie de stratul de zăpadă depus, după orele 18 se va interveni cu cele 16 utilaje pentru pluguit", se mai arată în informare.

În acelaşi timp, reprezentanţii municipalităţii le amintesc cetăţenilor şi asociaţiilor de proprietari să măture zăpada din faţa locuinţelor personale sau a celor în care îşi desfăşoară activitatea.

În cazul în care nu îşi îndepărtează zăpada şi gheaţa din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, orădenii sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 şi 2000 lei.

Cetăţenii pot sesiza Dispeceratul RER la numărul de telefon 0259.433.195 pentru orice problemă legată de deszăpezire.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
BOLOVAN PUNE MANA PE LOPATA
Haide BOLOVANE din Alesd si-ti matura in jurul Primariei ca poate te trezesti si tu cu amenda pentru neindepartarea zapezii!!!
Postat 04 Februarie 2012, 19:21 de BOLOVAN
sunt mandru ca sunt oradean
bravo bolo ardene pe toti,dar totus cu zapada de pe sosele cum facem,noi platim taxe pt baieti smecheri RER
Postat 04 Februarie 2012, 18:32 de lucian.azer
ATENTIE la zapada !
Mi se....de blejnar ! A tocat armeanul fosganian 3,2 mld. de euro cand economia duduia, si ?! Deunazi era pe la tv, ranjitor, FARA CATUSE ! Problema oradenilor este alta : E CINEVA LA COMANDA IN ORASUL ASTA ?! Zapada asta ne ingroapa la propriu si n-avem primar, despre cele doua vice..., directorii din primarie sunt inexistenti, .rer-ul e inexistent, ASTEA SUNT ACUM PROBLEMELE ORADIEI !
Postat 04 Februarie 2012, 12:19 de antiPeNaL
atentie romani la cazul SORIN BLEJNAR
o sa intlegeti ca retele de crima organizata au avut spate important si ca anual o turma frauda statul cu 20.000.000 milioane de euro, oare Blaga cati banii baga in buzunar dar se vad investitile in case, in familie , tirania isi face simtita prezenta in faptele celor care incurajeaza frauda in interese personale, (vezi viata de familie, viata materiala) si acum exista in prezent instigare la evaziune si fraude fiscale sub indrumarea castelor care au sustinere de la garda financiara, este janlic ii platim ca sa ne inrobesca ? noi ii platim ca sa avem un viitor in privinta familiei nu ca sa fim inrobiti. s au trezit acum ca retinerile salariale nevirate reprezinta fapta penala, pana acum ce au facut au dormit in POST la ordinul capului organizatiei criminale?RUSINE MINISTRUL FINANTELOR !
Postat 04 Februarie 2012, 12:01 de ATENTTIE
E cineva in kkt-ul ala de primarie ?
Are cineva numarul de telefon al bolovanului, sa-l posteze aici, sa-i facem ,,urari'', lui, familiei lui, maica-sii si la tot neamul, fara discriminare ? !
Postat 04 Februarie 2012, 11:48 de un urator
h
bolo la puscarie o vandut toata sarea
Postat 04 Februarie 2012, 11:45 de h
primarie id.io.ata
la lopata bolovane, ca ordine si amenzi stii sa dai ! vreau sa te vad cu matura pe carosabilul din fata casei mele ! vreau sa te vad muncind in acelasi timp cu mine !
Postat 04 Februarie 2012, 10:55 de xfiles
primarie id.io.ata
la lopata bolovane, ca ordine stii sa dai ! vreau sa te vad cu matura pe carosabilul din fata casei mele !
Postat 04 Februarie 2012, 10:54 de xfiles
primarie id.io.ata
azi e sambata. la 9 m-am trezit si la 10 am curatat. acum e 11 fara un sfert si aproape ca nu se mai vede ca am curatat. ce pl.m sa fac, sa ies din ora in ora si sa curat ? imb.e.cil.ii de la rer fac asta ? stau la nici 100 de metri de centru si NU au curatat carosabilul. te bag in ... de primarie cu taxele tale, cu pretentiile tale si cu conducerea ta cu tot !
Postat 04 Februarie 2012, 10:53 de xfiles
h
vrem drum express peste zapada
Postat 04 Februarie 2012, 09:46 de h
aiurel
Acum se strang banutii pt. campaniile electorale din acest an ! Hartia suporta orice si sa nu uitam de expresia ,,semneaza ca primarul'' . Cine stie (de stiut stie cine trebuie, primarul si ceilalti PeNaLi !) cata motorina si cat material antiderapant s-a decontat pe hartie....adica ni s-a furat din buzunare ?!
Postat 04 Februarie 2012, 09:39 de aiurel
j
ii la alesd bolo bea cu primarul de alesd
Postat 04 Februarie 2012, 09:19 de j
j
la puscarie cu bolojanul
Postat 04 Februarie 2012, 08:58 de j
Parca.....
La televizor PNL e de 10 ori mai bun ca si PDL la toate in realitate sunteti varza toti.Ieri la ora 17 pe Dacia,Magheru,Cantemir inca nu era curatat carosabilul,era gheata .Unde erau masinile de dezapezire...ce curatau domnule Bolojan, care artere principale (sau nu stiu eu care sunt arterele principale)? Daca isi curata oradenii in jurul blocului zapada si o arunca in drum o sa mai circulam cu masina la Primvara cand se topeste zapada de la sine.
Postat 04 Februarie 2012, 06:50 de AAAA
Orădenii indeamna primaria/rer să cureţe zăpada de pe strazi !
Sa astepte primaria! Pana la vara dispare singura neaua. Acum vreo doua saptamani rer a stat si s-a uitat cum se topeste. La fel voi face si eu acum.
Postat 04 Februarie 2012, 05:35 de .
deszapezire unde? e lipsa......
Unde erau utilajele pana la ora 18?? Pe zona Nufarul (Lotus) - centrul civic - str.Primariei - biserica Emanuel - Piata Ghioceilor nu era nici un utilaj si toti soferii participanti la trafic inghiteau in sec (si isi mai tamponau cate putin masinile). Nici un utilaj (masina) de la RER cu sare, nisip (material antiderapant) sau lama nu era prezent. Am contactat dispeceratul RER si ISU (112) si mi-au spus ca 14 utilaje sunt pe traseu. Probabil ca pe la periferia orasului, pt ca in toata zona centrala (din Nufarul pana in Iosia) lipseau. Poate ar trebui verificate si sistemele GPS cu care sunt dotate utilajele pentru a ni se da si noua niste explicatii cu privire la cine va suporta costul reparatiilor avariilor pe care le-au suferit autoturismele noastre. Cred ca e un lucru decent iar dl Bolojan ar trebui sa se intereseze si de aceste probleme f.f.f. importante. Pacat. Doar in Romania suntem luati prin surpindere de zapada (in toiul iernii). Domnilor responsabili cu dezapezirea, va asteptati cumva sa ninga vara?????
Postat 04 Februarie 2012, 00:32 de calin
done
Rezolvat prima tura in seara asta. Maine dimineata mai dau o tura in jurul blocului cu lopata aia mare si am terminat.
Postat 03 Februarie 2012, 23:49 de eu
ha ha
1) o sa ma apuc sa imi curat zapada din fata casei cand o sa aiba 5 cm.... asa cum face si RER!!! E absurd!!!! De ce asteapta pana are 5 cm? Ca nu va avea prea curand...masinile circula si nu se depune....dar ei sunt pe strazi!!! Grozav!!! 2) Unde au imprastiat materialul ala antiderapant???? Peste tot e alb!!! Bai primarie, tu chiar ne crezi prosti???
Postat 03 Februarie 2012, 22:14 de soso
h
bolo la lopata cand o sa platesca primaria caldura si curentul poate e cod portocaliu jos basescu
Postat 03 Februarie 2012, 22:04 de h
ei ce fac incaseaza doar TAXE?
la ce viscol este nu ai cum sa o cureti:))
Postat 03 Februarie 2012, 19:56 de sa o curete Primaria
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON