URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Februarie 2012, 15:35

Primăria "culege" oamenii fără adăpost de pe străzi. Orădenii, rugaţi să dea o mână de ajutor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viceprimarul Biro Rozalia a anunţat joi că, având în vedere menţinerea avertizărilor emise de meteorologi privind temperaturile scăzute din Oradea şi pentru a veni în întâmpinarea persoanelor fără adăpost sau a altor categorii de persone care nu îşi pot purta singure de grijă şi ar putea avea de suferit de pe urma temperaturilor extrem de reduse înregistrate în Oradea, administraţia locală a convocat un comandament de iarnă, care va funcţiona în permanenţă în perioada 3-12 februarie 2012.

În acest sens, Administraţia Socială Comunitară Oradea a întocmit un program potrivit căruia angajaţii instituţiei vor fi la dispoziţie 24 de ore din 24, prin rotaţie, la sediul instituţiei din str. Primăriei nr. 42.

Orădenii sunt îndemnaţi să sune la numerele de telefon de contact: 0259.441.677; 0259.431.333; 0359.465.434, până pe 12 februarie 2012, când temperaturile se vor mai "domoli".

"Rugăm cetăţenii care observă persoane cu sau fără adăpost, care ar putea avea de suferit din cauza temperaturilor scăzute, să sesizeze acest lucru la numerele de telefon menţionate, pentru a le putea oferi o mână de ajutor" , a spus viceprimarul Biro Rozalia.

Persoanele în cauză vor fi cazate în azilul de noapte de pe strada Gutenberg.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
ajutoare
Ar trebui sa functioneze in citeva puncte din oras cabine de la Crucea rosie@primarie cu ceaiuri ,cu ajutoare pentru cardiaci etc...la fel in preajma pietelor alimentare.Trebuie sa le pese mai mult edililor nostrii soarta oradenilor bolnavi si necajiti.Taxele de impozit sint destul de mari,aveti de unde sa luati si de un ceai...
Postat 03 Februarie 2012, 11:09 de unul
comandament de iarna
Nici pe proaspata viceprimar nu o preocupa gasirea de solutii pentru locuinte sociale,desi am inteles ca s-a ocupat de cazuri sociale,nu vad de la femeia asta prea mare implicare.In primul rind ar trebui sa reduceti numarul de functionare de la ASCO care nu fac nimic concret.Nu ies pe teren,nu cunosc cazurile sociale,stau la caldurica toti.Daca te duci sa rezolvi o problema sint foarte aroganti.Atentie dna Chereches.
Postat 03 Februarie 2012, 11:01 de anonim 2
frig
AR TREBUI SA VA PREOCUPE MAI MULT ADAPOSTIREA CETATENILOR ORADENI,AVETI CAMINE DE NEFAMILISTI CU APARTAMENTE GOALE,FOSTELE UNITATI MILITARE (CLADIRILE) SINT GOALE, NU INTELEG CE FACE DL BELTECHI LA PRIMARIE,DE CE NU SE IMPLICA MAI MULT DOAR ESTE DOMENIUL LUI.
Postat 03 Februarie 2012, 10:54 de anonim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON