URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 August 2011, 17:40

Primăria caută strategii de promovare a Cetăţii cât încă e în reabilitare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În cadrul proiectului "Ferestră deschisă spre Europa", duminică, de la ora 16, Sala Mică a Primăriei a găzduit o masă rotundă pe tema "Cetatea Oradea - Valorificarea ca obiectiv turistic de maximă importanţă în Euro-regiunea Bihor - Hajdu-Bihar".

În cadrul întâlnirii, reprezentanţi ai Primăriei, printre care şi viceprimarul Biro Rozalia, ai Universităţii Oradea şi Partium, Muzeului Ţării Crişurilor, Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor, dar şi agenţi turistici şi reprezentanţi ai unor firme de construcţii au încercat să găsească modalităţi de a promova Cetatea chiar dacă mare parte a ei este încă şantier.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, după ce au urmărit prezentări ale proiectelor de reabilitare demarate în Cetatea Oradea, participanţii au propus mai multe măsuri pentru ca fortăreaţa să fie vizibilă şi accesibilă turiştilor şi în timpul reabilitării.

Una dintre propuneri a fost aceea ca, şi în timpul lucrărilor, municipalitatea să organizeze itinerarii pentru turişti cu un ghid de specialitate. Totodată, a fost propusă valorificarea vestigiilor descoperite în Cetate prin expunerea lor după ecrane de sticlă, în starea în care au fost descoperite.

"S-a propus ca muzeul care va fi amenajat în Cetatea Oradea să fie deopotrivă un muzeu al Cetăţii, dar şi al oraşului Oradea, expunând astfel obiecte de importanţă istorică atât pentru cetate, cât şi pentru oraş", se arată în comunicatul Primăriei.

De asemenea, în cadrul mesei rotunde, a fost propus ca muzeul fortăreţei orădene prezine şi copii după sarcofagul şi coroana imperială a regelui Sigismund de Luxemburg, înmormântat lângă Catedrala din Cetate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
iz de ev-mediu
Eu as propune un muzeu de arme medievale. Interesat in cetatea Belgrad mi s-a parut expozitia de tehnica de lupta din primul si al doilea razboi mondial, iar in santul unei mici cetati din Italia (nu retin care) erau reconstituite baliste si catapulte folosite la asedii.
Postat 24 August 2011, 09:54 de oradean
eu sugerez sa fie o muza de inpsiratie pentru noile talente
de ce nu un loc unde copii sa studieze arta in timpul zilei? un teatru de vara asa cum ii este NUMELE .
Postat 23 August 2011, 11:08 de adina
un hotel de 4-5 stele
Printre altele un hotel de 4-5 stele medieval dar cu infrastructura de sec XXI construit in parteneriat public-privat in cel mai potrivit corp de cladire .O crama -restaursnt medieval construit in parteneriat public-privat intr-unul din multele beciuri .Acces doar cu caleasca in incinta cetatii printr-o firma cu 3-4 atelaje cu plecare din fata CFR si a agentiei CFR . Detalii solicitai si vi le dau .
Postat 23 August 2011, 10:37 de investitie
city managerul
Vai de mine, dar cel care era cat pe ce sa devina"city manager"-ul urbei(daca castiga PD-l-ul localele din 2008)nu le-a gasit din start? Si din cauza asta Primaria inca mai "cata"? WOW! apropos, daca stie cineva unde slujeste(adica religios)"city manager"-ul poate scrie intr-un comentariu! city city manager/urca-orasul pan' la cer!
Postat 22 August 2011, 19:23 de dante
mai analfabeti cu pile fux continuuu
ati bagat atatia banii acolo ca sa vina ploaia si iarna si sa reinvestiti la anul altii banii, flux continu altfel nu trebuia facut,asta e managementul nu inveestitia, sa va vedem capacitatatea:))))
Postat 22 August 2011, 18:46 de ha, ha, ha
WTF?
Ce face Primăria??? "cată" ???
Postat 22 August 2011, 18:38 de az
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON