URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 28 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Iulie 2012, 18:48

Prezenţă slabă în Bihor la referendum: De două ori mai puţini alegători decât la locale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doar 21,31% dintre bihoreni s-au prezentat să-şi exercite dreptul la vot la referendumul de demitere a preşedintelui României, până la ora 17, potrivit datelor de la Biroul Electoral Central.

Procentul este unul extrem de mic comparativ cu prezenţa la vot la alegerile locale din iunie, când 43,76% dintre alegătorii din judeţ votaseră până la aceeaşi oră.

În Bihor, în mediul urban procentul de participare este de 19,72% (la locale procentul a fost de 35,49%), în timp ce în mediul rural este de 23,11% (la alegerile locale procentul era de 53,22%).

La nivel naţional, până la ora 17, 26,89% dintre cetăţenii cu drept de vot s-au prezentat la urne. Şi aici procentul este unul mai mic decât cel înregistrat la alegerile pentru administraţia locală, de 39,01%, la aceeaşi oră.

La ora 17, cel mai mare procent de prezenţă la vot s-a înregistrat în Mehedinţi, 44,37% din totalul alegătorilor înscrişi pe liste, iar prezenţa cea mai slabă în judeţul Harghita, cu un procent de 6,85%.

Pe de altă parte, preşedintele BEJ Bihor, judecătorul Antik Levente, a declarat că în cursul după amiezii, BEJ a hotărât să mai trimită 100 de buletine de vot de la Oşorhei la Felcheriu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
@seif
Asa e, e Presedntele unei Romanii tacute, care n a fost prostita de antenele sobolanului felix ! Sa nu uiti ca Romania asta asa tacuta cum e, numara peste 11 mil de membri, cu jumatate peste zombii usl-ului.
Postat 30 Iulie 2012, 20:35 de politic
Trista realitate!
Basescu este presedintele unei Romanii absente.
Postat 30 Iulie 2012, 18:32 de SAFE
Democratie
S-a ajuns mai rau ca pe vremea lui Ceausescu ....sa nu se tina cont de votul oamenilor ....au murit oameni la revolutie ca sa avem alegeri libere si acum vin niste nemernici si stabilesc regulile cum vor ei fara sa tina cont de votul popular ....
Postat 30 Iulie 2012, 12:19 de Sandu
Smarandito, tu nu faci pe proasta...tu chiar esti !
La locale ne-am dus la vot pt. ca incercam sa ne decidem soarta aici, unde traim, in orasul si judetul nostru ! Acum miza era alta : sa ,,.legitimam'' niste hoti si niste derbedei sa puna mana pe putere ! Ti se pare ca ar trebui sa le dam o mana/vot de ajutor ?!
Postat 30 Iulie 2012, 07:24 de .
@CRISTIAN prostul
Prostule in Tg.Mures are interes direct Hungaria si asa o ajuns aia sa aiba aeroport international, dar fiind prost nu stii si nu pricepi !!! Citeste comenturile mele si daca gasesti un cuvant de bine despre Base si PDL atunci nu iti mai zic prostule dar pana atunci esti un prost USL-ist repetent si plagiator adeptul hotilor Nastase7case&Felix-Voiculescu si crminalilor tip Iliescu-KGB PROSTULE !
Postat 29 Iulie 2012, 21:58 de SCORTOSUL
@scortosul
da de ce sa ma duc zdreanta la tm sau cj pt ca vrei tu . este la tg mures oras mult mai mic ca oradea aeroport si noi nu avem . e rau ca imi doresc sa am aeroport la mine in oras?.ai iq la un copil de 2 ani si vocabular la fel esti o zdreanta pdlista platita sa te certi cu lumea pe net .
Postat 29 Iulie 2012, 21:22 de CRISTIAN
@CRISTIAN
Faptul ca locuiesti in alta tara nu te face mai destept ! Eu te consider mai prost !! E bine asa ? Da in tara ta toate orasele au aeroporturi internationale? Daca ma duc in franta la Avignon de exemplu am aeroport international? Nu ca nu as dori acest lucru dar sa ai aeroporturi internationale la fiewcare 100 de KM este totusi o tampenie sau sa revin la vocabularul tau prostie !!! Escale poti avea la CLUJ, Timisoara astea sunt la 150-170 km de Oradea !!! Deci revin esti prost ! iti convine prostule ? Iti place cum vorbesc cu tine prostule ? Tra arde si tu vrei aeroport la scara blocului ! Prost mai esti, prostule!
Postat 29 Iulie 2012, 21:02 de SCORTOSUL
unde is votantii?
Mergeti mah la vot sau va convine salarii si pensii ciuntite? sistem educational si de sanatate varza etc etc etc
Postat 29 Iulie 2012, 20:45 de doggy_c
@scortosul
POSTAC PDLIST UITA-TE LA IP MEU SI O SA VEZI CA NU LOCUIESC IN ROMANIA DE FOARTE MULT TIMP DA VAD CE SE INTIMPLA CU ORADEA CA DACA ASTAZI NU AVEM UN AEROPORT CA SA POT AJUNGE SI EU ACASA DIRECT CU AVIONUL FARA ESCALE LA BUCURESTI E SI DIN CAUZA CA IN ULTIMII 4 ANI GUVERNUL PDL EXCEPTINDU-L PE ORADEANUL CSECKE NU A APROBAT NICI UN FEL DE PROIECT NU A TRIMIS NICI UN CENT PT ORADEA DA IN SCHIMB PT ARAD SI CLUJ CA SA VB DE ORASELE DIN VEST AU FOST BANI FARA NUMAR . CE S-A FACUT IN ULT 4 ANI IN ORAS S-A FACUT CU FONDURI EUROPENE CU MICI EXCEPTII . TU SPRE DEOSEBIRE DE MINE ESTI PLATIT SA SCRII PROSTII SA PROSTESTI LUMEA AR TREBUI SA ITI FIE RUSINE DACA LOC IN ORADEA
Postat 29 Iulie 2012, 20:40 de CRISTIAN
@CRISTIAN + @ cristina
Voi papagalilor inteleg ca , considerati ca 51% din Oradeni prosti pentru ca nu suntem de acord cu voi? Cat ne mai suportati? Cand o sa cereti linsarea noastra ca nu va sustinem ? Cand ne ve-ti scoate in strada pentru a ne lapida? Cand ve-ti scoate in strada pentru a ne executa, impusca asa cum a facut taticul vostru Iliescu in '89? Po-anta va fi la guvernare cat vrea Iliescu-Voiculescu si nu are nimic cu vointa populara , el e doar o marioneta impotenta in mana mafiei USL-iste si v-a fi obligat sa demisioneze din cauza PLAGIATULUI cand mafiotii vor dori sa-l debarce. Cat despre REPETENT ... ce sa spun imi este jene ca un asemenea specimen se afla in fruntea statului si provizoriu . Tu nu simti macar o jena ca un repetent chiulangiu te reprezinta in Europa si in lume? Cei doi sunt emanatia de moment a fricii de dosarele penale a celor care conduc din umbra USL-ul KGB-istul-Iliescu si delatorul-Felix-Voiculescu &comp.
Postat 29 Iulie 2012, 20:19 de scortosul
Cine se teme de base?
Cine se teme de Base? Parlamentarii cu dosare penale ca si Nstase7case, Felix-Voiculescu, Margineanu si mai sunt cativa ca Vantu-FNI,...... In rest cine are dosare dintre amarasteni? Cine? Nimeni numai ei acolo in cercul lor de mafihoti politruci. Nu-i putem lasa singuri la carma tarii pe USL-istii lui Iliescu-KGB si Felix-Voiculescu-delatorul, ca cei doi papagali Crin-uta si Po-a-nta sunt 2 papusi parasuta in mana celor 2 , un criminal necondamnat inca si un talhar necondamnat inca !!! Cei 2 fac "politica" azi prin intermediul antenelor si de acee vor sa desfiinteze si CNA-ul sa poat face ce vrea muschiul lor in audio-vizual !!
Postat 29 Iulie 2012, 20:09 de scortosul
ORADEA CA INTODEAUNA
ORADEANII PROSTI CA INTODEAUNA NU STIU SA ISI VADA INTERESUL LA BUCURESTI NOI TOT PE INVERS . CIND O SA VADA PONTA PREZENTA LA VOT IN BIHOR O SA MAI VEDETI LA PASTELE CAILOR BANI DE LA BUCURESTI PENTRU AEROPORT SI ALTE PROIECTE . STATI ACASA CA AM PRIMIT MULTI BANI DE LA UDREA SI COMPANIA CIT TIMP OR FOST LA GUVERNARE
Postat 29 Iulie 2012, 19:53 de CRISTIAN
O constatare
cei de la antena3 au si gasit un potential vinovat pentru un eventual esec ; ungurii din hargita, care nu se duc la vot la indemnul lui viktor orban.... iar ponta iaras a mintit la votare; " nu sunt evenimente, fraude..." , iar cu 10 min. mai inainte purtatorul de cuvant de la MAI, spunea de sute de fraude si cateva zeci de dosare p e n a l e.... tot ce a facut usl-ul cu aceasta mascarada, este penibil si jenant
Postat 29 Iulie 2012, 19:31 de Bishop
intrebare
Unde sunt votantii lui Bolojan? Rusine Bihor!!!!
Postat 29 Iulie 2012, 19:13 de Cristina
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON